Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Naháňanie lásky z minulosti? Alebo odsúdení k stroskotaniu

Príspevok v téme: Naháňanie lásky z minulosti? Alebo odsúdení k stroskotaniu
Alexa12345

Budem rada, ak si to niekto prečíta a podelí sa s názorom, resp. podobnou skúsenosťou:
S priateľom sme boli spolu 1 rok. Všetko bolo ok, pokiaľ (je zo zahraničia), neišiel domov na 2 mesiace. Odlúčili sme sa v nádeji, že po 2 mesiacoch sme opäť pri sebe. No stalo sa niečo, čo som nečakala.
Predo mnou bol priateľ zaľúbený (za jeho mladšieho veku) do jednej baby dlhé roky, ktorá sa s ním zahrávala, sľubovala, že sa rozíde s aktuálnym priateľom a budú spolu. Nestalo sa. Rozhodol sa ukončiť túto etapu svojho života a asi po 2 rokoch po tejto jeho etape sme sa spoznali a dali dokopy my.
Kým bol doma (tie 2 mesiace), starý objekt jeho lásky mu začal vypisovať, ako jej je všetko ľúto, ako ho ľúbi. Neodbytne a s opovážlivosťou za ním prišla dotyčná aj domov. Čo Boh nedá, zrazu na všetky klamstvá mala odpovede a priateľove pocity k nej ožili. Síce mi hovorí, že ľúbi aj mňa,ale aj ju, a že si je vedomí toho, že tým, že ma opustí, spraví najväčšiu chybu života, ale on musí skúsiť, či to medzi nimi môže fungovať.
Problémom je, že by s ňou mohol byť možno 2-3 x do roka, keďže on na SK pracuje, ona v zahraničí (ešte aj mimo EU).
Naša láska sa vzbudila rýchlo, ak sa dá povedať také, na prvý pohľad. Chcem veriť tomu, že to, čo nás dalo dokopy, nás ešte spojí. Ale keď je ochotný rozbiť harmonický vzťah za niekoho, kto sa s ním dlhé roky zahrával, obávam sa, že som ho naozaj stratila. ľúto mi je, že nevidí, že dotyčná ho neakceptuje, keď bola schopná robiť fungujúci vzťah, ale viem, že svoj podiel na tom má aj on, keď to dopustil.
Viem, že ho pri sebe nasilu držať nemôžem, že ho musím nechať ísť, aby si to sám uvedomil, kto mu v živote pomáhal a kto ranil. Možno sú oni spriaznené duše, alebo sú odsúdení k stroskotaniu?! Len je to ťažké uvedomiť si, že jeden deň čakáte jeho návrat a druhý deň vás život takto nemilo prefacká.

Má niekto s niečim podobným skúsenosti? Alebo nejaká pozitívna rada? Môže to byť z jeho strany pocit, že dostal odpovede na nezodpovedané otázky a spadol mu kameň zo srdca? Alebo ho len znovu manipuluje, aj keď už nemá priateľa a vraj sa s ním rozišla len kvôli nemu? Má to vôbec zmysel , aby som verila, že sa to napraví??

0vecka

ja sa ale divim ze ten typek ma gule na to aby si ju este drzal ako poistku... proste ak by nebol debil tak sa s nou rozide mozno aj bez udania skutocneho dovodu a vsetko by bolo ok ale takto ze mam vas rad obe bla bla bla...

Alexa12345

karissa

nechala som ho ísť jasné, ako som aj písala, možno to už je trošku chaotické a zamotané, tak to nevyznelo jednoznačne.

Je ťažké si uvedomiť, že je koniec, aj sa toho vzdať. ALE áno, nechala som ho ísť.

Alexa12345

0vecka:

v tej facke máš pravdu, už som ju asi aj dostala od života no ja by som nastavila asi aj druhé líco.
Ale to vrátenie sa, no deje sa to momentálne asi čoraz viacej??

Aj keď to znamená, že nechávam so sebou zametať.
...zaľúbenému človeku ťažko pomôcť.. naozaj už len tá ďalšia facka

karissa

Prepac Alexa12345 ale teraz uz vobec nerozumiem co riesime ....rozhodla si sa ho nechat ist? kedze pises na druhej strane ze sa ho nedokazes vzdat i ked ti to radime .......a ano je pravda ze ked niekoho lubis mas ho nechat ist ale tiez je pravda ze ak lubi on teba neodide......a na co potrebujes aby sa ti ozval ze im to krachlo a sa popalil? Celkovo je jedno ci im to vyjde ci krachne hlavny vinnik je tvoj priatel pokial ide o vas vztah lebo aj keby neviem co ta druha robi ak by ju pred rokmi prestal lubit teraz to ze by sa stretli by nim ani nepohlo

Alexa12345

karissa:

Jasné, viem, že ho mám pustiť k vode. Teda už je to ,,in progress" ja sa z toho potrebujem dostať, počuť, či sa niekomu také niečo stalo. Či sa muži naozaj stále vracajú :D

Som si vedomá, že nemôžem byť s mužom, ktorý mňa momentálne nechce. Ani sa ho nepokúsim už zastaviť. Z môjho pohľadu som sa ja už všemožne pokúšala vrátiť to, napraviť to, udržať to. Moje svedomie je čisté, že som sa nič nepokúsila.
To on bol ten, ktorý to zahodil tak jednoducho, aj keď vidím, že sa trápi tiež. S rozdielom, že sa on bude vedieť kde vyvetrať, a mne zostáva bolesť.

Tak ja viem sama (mám to odskúšané :D ), že na každého psa dojde mráz, a na každú sviňu sa voda varí. Tak preto tomu ICH ,,vzťahu" neviem dať nádej.

0vecka

Alexa12345 daj si facku akoze ak by sa s nou vyspal tak beriem .. ale on chce s nou vztah. Akoze fakt nevim ako si to predstavujes ale z tohto uz normalny vztah nebude.

skus si predstavit ze ty by si chcela vztah s niekym inym mysli ze by si sa vratila k byvalemu potom ako by ti to s nim nevyslo?

karissa

Alexa12345 tu nejde o to nechat ist ale na vztah treba dvoch a on aj ked sa ti to tazko priznava svoju buducnost v sucasnosti s tebou nespaja a sam ti oznamil ze zvazuje navrat k nej ........viem ze si odmietas to pripustit hladas dovody preco sa mylime lebo ho milujes a mozeme povedat cokolvek a budes oponovat ze nie my ho nepozname a mozno to a hento chapem ta ale to co vravim vychadza zo skusenosti

Alexa12345

karissa:
Presne na toto som myslela aj ja, že ho to k nej ťahá, lebo ju zatiaľ nemohol mať. Žije v minulosti. Ale neuvedomí si to, kým si to nevyskúša. Ozajstná láska by mala byť založená na tom (píšu to v knihách), že si ochotná ho pustiť a dovoliť mu, aby sa našiel. (No tá druhá mu to asi nedovolila, keď si dotancovala do nášho vzťahu. Vypovedá to o jej láske k nemu? Alebo že ho vôbec toleruje, keď mu nedovolí byť šťastným bez nej? Ja to vidím tak, že s ním hrá nepeknú hru. Ale musí sa ešte raz popáliť, aby to konečne pochopil).

Som len zvedavá, čo mu vie ponúknuť. či spokojný vzťah (na 1000 km ďaleko) alebo si to medzitým aj rozmyslí, keď na neho má čakať pol roka, kým sa on vráti domov.

Dohoda bola, keď si konečne prizná, uvedomí, že spravil chybu života, napíše mi to, aj keby sme od seba už roky odlúčení a bez kontaktu, aj keby ho pošlem do teplejších krajín, napíše mi to..

Alexa12345

Kľudne nechať ísť niekoho, koho ste tak mali radi? S kým ste možno už spoločne plánovali budúcnosť?

Ja to tak ľahko pustiť neviem.. ja som nejak divne naprogramovaná

karissa

Jasne ona sa rozisla s priatelom kvoli tomu tvojmu a trvalo jej to 2 roky .....haha .....ten tvoj priatel je riadny somar ak tomu veri presne taketo typy vztahov poznam laka ho lebo ju nikdy nemohol mat to ho k nej taha a keby ju teraz ziska to caro zmizne a vlastne zisti ze s tebou mu bolo lepsie .....prosim ta ty si zachovaj hrdost a daj mu ultimatum bud ty alebo ona resp rozhodni za neho i ked je to pre teba tazke ale chces byt druha volba? Zasluzis si muza pre ktoreho budes ty ta jedina