Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Naháňanie lásky z minulosti? Alebo odsúdení k stroskotaniu

Príspevok v téme: Naháňanie lásky z minulosti? Alebo odsúdení k stroskotaniu
Alexa12345

Budem rada, ak si to niekto prečíta a podelí sa s názorom, resp. podobnou skúsenosťou:
S priateľom sme boli spolu 1 rok. Všetko bolo ok, pokiaľ (je zo zahraničia), neišiel domov na 2 mesiace. Odlúčili sme sa v nádeji, že po 2 mesiacoch sme opäť pri sebe. No stalo sa niečo, čo som nečakala.
Predo mnou bol priateľ zaľúbený (za jeho mladšieho veku) do jednej baby dlhé roky, ktorá sa s ním zahrávala, sľubovala, že sa rozíde s aktuálnym priateľom a budú spolu. Nestalo sa. Rozhodol sa ukončiť túto etapu svojho života a asi po 2 rokoch po tejto jeho etape sme sa spoznali a dali dokopy my.
Kým bol doma (tie 2 mesiace), starý objekt jeho lásky mu začal vypisovať, ako jej je všetko ľúto, ako ho ľúbi. Neodbytne a s opovážlivosťou za ním prišla dotyčná aj domov. Čo Boh nedá, zrazu na všetky klamstvá mala odpovede a priateľove pocity k nej ožili. Síce mi hovorí, že ľúbi aj mňa,ale aj ju, a že si je vedomí toho, že tým, že ma opustí, spraví najväčšiu chybu života, ale on musí skúsiť, či to medzi nimi môže fungovať.
Problémom je, že by s ňou mohol byť možno 2-3 x do roka, keďže on na SK pracuje, ona v zahraničí (ešte aj mimo EU).
Naša láska sa vzbudila rýchlo, ak sa dá povedať také, na prvý pohľad. Chcem veriť tomu, že to, čo nás dalo dokopy, nás ešte spojí. Ale keď je ochotný rozbiť harmonický vzťah za niekoho, kto sa s ním dlhé roky zahrával, obávam sa, že som ho naozaj stratila. ľúto mi je, že nevidí, že dotyčná ho neakceptuje, keď bola schopná robiť fungujúci vzťah, ale viem, že svoj podiel na tom má aj on, keď to dopustil.
Viem, že ho pri sebe nasilu držať nemôžem, že ho musím nechať ísť, aby si to sám uvedomil, kto mu v živote pomáhal a kto ranil. Možno sú oni spriaznené duše, alebo sú odsúdení k stroskotaniu?! Len je to ťažké uvedomiť si, že jeden deň čakáte jeho návrat a druhý deň vás život takto nemilo prefacká.

Má niekto s niečim podobným skúsenosti? Alebo nejaká pozitívna rada? Môže to byť z jeho strany pocit, že dostal odpovede na nezodpovedané otázky a spadol mu kameň zo srdca? Alebo ho len znovu manipuluje, aj keď už nemá priateľa a vraj sa s ním rozišla len kvôli nemu? Má to vôbec zmysel , aby som verila, že sa to napraví??

Alexa12345

ďakujem Vám všetkým, ktorí ste sa vyjadrili. Niekedy sa človek z toho potrebuje vyrozprávať.
Jeho najlepší kamarát mu taktiež hovorí, aby nebol idiot, nech to nerobí, kvôli takej babe, nech si nekazí život kvôli nej. Veď predsa s ňou ho spája iba bolesť, a jediné ospravedlnenie nič neznamená. Ale každého láka asi najviac to, čo momentálne sa zdá byť nedostupné.
A asi som ja najviac hlúpa, že stále čakám (a myslím, že ešte budem čakať dlho), kým sa spamätá.
Podľa Vašich názorov, už by som asi nikdy nemala byť vo vzťahu s iným, keďže ja sama v sebe nebudem schopná túto etapu života uzavrieť ,stále tam tie pocity ostanú a keby sa dám náhodou s niekym dokopy, som si istá, že ak sa ozve, tiež ho nebudem vedieť ignorovať. Čiže by som niekomu takisto ublížila ako teraz on mne.

Zemská príťažlivosť je blbá. Znášate sa v oblakoch a zrazu.. Už len dúfať, že som bola v minulom živote mačka, mám buď 9 životov alebo len jednoducho padnem na labky...

0vecka

Alexa12345 no a co chces pocut? sak si pockaj mozno sa o rok dva tri rozidu a potom pribehne za tebou? ja nevim na tvojom mieste ho v klude necham ist a najdem si ineho. Co tu chces riesit? Na toto sa da napisat len to ze bud Rada ze ta nenabuchal...

Mojpohlad123

Neviem111111: No ved jasne,ja by som nanho tiez necakala aj napriek mojmu predchadzajucemu prispevku. No neviem,mozno ten pohlad zabrani autorke v pripadom hneve voci nemu a pohne sa lahsie dalej.

neviem111111

mojpohlad, ved ok, ak ho to prevalcovalo, tak nech sa teda rozide a nech da tuto autorke temy pokoj nech si moze zit vlastny zivot. a nie ze on musi zistit, mozno to nedopadne, bla bla, aby ho kocka cakala 2 roky, kym on bude trtkavat byvalu a kym zisti, ci ho po case neomrzi.

Mojpohlad123

Angel Demon:a co ked clovek roky ma rad byvaleho/byvalu aj ked he rozideny?niektori ludia by potom museli byt roky alebo aj cely zivot sami.ja si myslim,ze su aj taki,co vzdy nieco budu citit a teraz si nemaju dat novu sancu iba kvoli tomu,ze tam je ten cit? Cit sa neda len tak vyhodit z hlavy. Ja neospravedlnujem spravanie jej priatela,ale nevidime mu do hlavy,mozno ani sam netusil,ze je to unho take silne a ex sa objavila a ho to prevalcovalo.ale to je len moj pohlad.

ANGEL-DEMON

neviem ake pozitivne rady hladas, ked mozno mali ovela intenzivnejsi vztah ako bol s tebou... a ty si bola iba "náplasť" nejaka náhrada dočasná, kým najde niečo lepsie... a aha... ozvala sa mu byvala... tak to vyuzil a vratil sa k nej.. ak by mu bola lahostajná, tak to neurobí...
také su fakty!
A to je aj dovod prečo by ludia nemali ísť hŕŕ do dalsieho vztahu pokial nemaju v sebe uzavretú minulosť, ze ich stále ťahá k bavalej/bývalému..

pokial človek stále má city k EX ako moze predstierat/ klamat zenu s ktorou je v pseudo-vztahu ze ju ma rad... ked mysli na byvalu...

Alexa12345

Nemyslím si, že sú spriaznené duše, a oni spolu ešte nikdy vzťah nemali. Predpokladám, nemohol by byť pri mne kľudný, kým sa sám nepopáli a nezistí, že sa drží v minulosti, ktorú už raz ukončil, ale s pocitom hnevu na dotyčnú vtedy. Teraz, keď sa všetko ,,vysvetlilo", chce zistiť, čo ho to dlhé roky k nej ťahalo (lebo vraj mužovi to trvá neskutočne dlho, kým sa uvedomí kde je jeho miesto).
Ja mu voľnosť dám, iná možnosť mi ani nezostáva. Ak chcem dať možnosť, aby sa vrátil, najskôr musí odísť. Nech si teda ide a poslúži si tancovať na spomienke nášho mimochodom krásneho vzťahu.
Každopádne, minimálne ešte sa pol roka zdržiava na SK, kde majú možnosť iba písomnej komunikácii a pol roka je predsa dlhá doba. Pochybujem, že mu dajú 100 % - nú voľnosť myšlienky na mňa. Alebo dúfať, pokiaľ sa s ním slečna opäť pokúša nepekne zahrávať, preriekne sa a vysvitne to skôr.
Nie som síce ich neprajníkom, nechcem mu zle, veď ho stále mám rada.. Len to bodnutie do chrbta...

Bubliii

Alexa, ak si ty myslíš, že oni dvaja sú spriaznené duše, tak už podľa mňa zahadzuješ ten vzťah. Neviem ako ty, ale ja by som nemohla žiť s človekom typu "kam vietor, tam plášť". Proste ona ho zavolá, on pribehne.. a možno im to zase nevýjde a budú to proste skúšať, a takto sa to môže ťahať celé roky, zatiaľ čo ty budeš iba náhrada.

realistkaa

Na tejto teme je zasa vidiet ze dobra zena to nikdy nikam nedotiahne maximalne ju muz odkopne a utecie za potvorou. Na autorke temy je vidiet ze je tolerantna dobra a uprimne ho lubi a co on? Ide za tou co ho nerespektuje robi si co chce ako odtrhnuty z retaze. Proste muzi potrebuju presne taketo stetky .

denisaf

Alexa len ho nechaj nech ho zasa vyuziva a oserie neboj sa ked sa tak stane este pride nakoniec za tebou ta odprosovat nech sa ku nemu vratis lebo oni sa stale vracaju... aj zamnou dosiel tieto vianoce ex ze nech sa dame dokopy :-D som ho vysmiala a vyhodila