fyzické ubliženie svokre

Príspevok v téme: fyzické ubliženie svokre
mila5

Som tak zúfalá, že sa obraciam do virtuálnej diskusie. Ja mám 69 rokov manžel 77. Naše manželstvo bolo vždy harmonické, takmer bez hádok a tak je tomu dodnes už bezmála 44 rokov. Omnoho väčší problém bol s mojou, dnes už 98-ročnou svokrou. Tá ma ako nevestu odmietala prijať. Neustále ma urážala, ponížovala, znevažovala. Hoci si ma manžel neraz zastal, cítila som sa veľmi zle. Po troch rokoch manželstva to už bolo neúnosné a rozhodli sme sa aj s manželom rozhodli osamostatniť a presťahovali sme sa do vlastného. Neraz keď prišla na návštevu, začala na mňa útočiť a navážať sa do mňa, kritizovala výchovu mojích detí a ohovárala ma pred manželom. Vždy keď odišla, vydýchla som si, že je kľud. Samozrejme, manžela kontaktovala aj telefonický a snažila sa nás rozoštvať, že som neverná, že v čase keď je v práci, vidí ma v meste v náručí iného muža. Všetko sa však zhoršilo, keď si svokru manžel pred 5 rokmi rozhodol nasťahovať k nám a starať sa o ňu. Na dennom poriadku na mňa útoči, frfle, škrieka na mňa a neraz mi skočí do vlasom. Manžel si ma, samozrejme, zastáva, ale ona má svoju hlavu, svoj názor na mňa a útoči. Všetko sa to vyostrilo v stredu večer, keď na mňa začala slovne aj fyzický utočiť pod zámienkou, že som neodhrabala sneh. Manžel povedal, že by to spravil on, avšak svokra si mlela svoje, že jej synovi ťahá na 80-tku, že má zdravotné problémy. Potom som povedala, že ja by som to neskôr teda spravila. Ona však stále útočila asi 4 hodiny. Znova ma urážala, chytila amok a fyzicky ma napadla. Začala ma kvákať, pokúšala sa ma aj pokúsať do ruky a nechcela ma pustiť. Vtom mi došli nervy, neovládla som sa a svokru som mierne postrčila, načo následne spadla a udrela si hlavu. Manžel bol medzičasom počas bitky v obchode, keď prišiel a videl ju ležať na zemi, bol zhrozený. Keď som mu povedala, čo sa stalo, začal na mňa kričať aj on, že som sa nemala nechať vyprovokovať. Zavolali sme sanitku.Ešte predtým než sanitka prišla, vyhrážala sa mi, že pôjdem "do áreštu".
Teraz je v nemocnici, podľa informácií má otras mozgu a nalomenú panvovú kosť. Samozrejme,nechcela som jej takto ubližiť, ale nezvládla som to. Manžel je tiež nahnevaný, rodina zhrozená. Obávam sa, že svokra spraví všetko pre to, aby som skončila v cele, že tam strávim zvyšok života. Čo robiť v tejto situácií ? Ospravedlňujem sa za prípadné chyby, no stále som z toho nie vo svojej koži.

mila5

Vidno, že väčšina má nulové skúseností s tak zákernou a zlou ženou, akou je moja svokra. Za tých vyše 40 rokov som už skúšala všeličo. Snažila som sa byť milá, pokusila som sa aj zakopať vojnovú sekeru, no prímerie vydržalo najviac mesiac. Navyše netreba zabudnúť na to, že 36 rokov sme s ňou nebývali a z dôvodu nenávisti ku mne nás často nenavštevovala a keď už, skončilo to hádlou. Až keď ju k nám manžel nasťahoval, začalo to napätie medzi nami výrazne gradovať. Práve preto, že som vyskúšala x spôsobov, ako si s ňou začať vychádzať a ani jeden nebol účinný, som to v tom momente nezvládla a postrčila som ju. Nebola to z mojej strany žiadná bitka, ani silné sotenie, len som ju mierne postrčila/sotila a ona spadla. Kto nezažije, nepochopí.

Biela Kobra

69-ročná žena, ktorá má deti, dospelých vnukov a 98-ročnú svokru, videla už v živote veľa. Zažila chudobu aj blahobyt, má pol storočia skúsenosti s tým, ako sa správať k svokre. Nebude hľadať odpovede u cudzích ľudí na internete.

mila5

Problem aj v tom, že sa proti mne snaži manipulovať deti a dokonca aj vnúčatá (tie už sú dospelé), no moc sa jej v tom nedarí. Beru to skôr tak, že "jedným uchom dnu a druhým von". Obávam sa však, že tenti incident využije na to, aby proti mne všetkých otočila.

svokra_nevesta

Nič sa nestane, len v Novom čase napíšu, ako sa dve starenky pobili.
Neverím v reálnosť tento témy. Akože 50 rokov si vydržala ponižovanie od svokry a teraz, keď už obe máte byť v kožušinových papučiach pred krbom, ti konečne praskli nervy? A čo na to vnuci a pravnuci?

ehm

mila5 nepoviem vám to, čo by ste chceli počuť. Nechcem vás ani ľutovať, ani obviňovať, ani neviem, aký trest vám hrozí. Chcem vás upozorniť, že možno sa zmení aj správanie manžela k vám a nemajte mu to za zlé.
Môj bývalý raz iba mierne sotil do môjho otca. Otec už bol starý a neudržal stabilitu. Spadol. Spadol dozadu a nič sa mu nestalo ale pre mňa je to obraz, ktorý mám stále pred očami a čo môjmu bývalému nikdy neodpustím. Poviem vám, vykonal mi toho dosť, odpustila som, aj keď som nezabudla. Ale toto odpustiť nedokážem!

hehe1

v prvom rade nechapem, ako si mohla dovolit, aby sa k vam nastahovala? pre boha ziveho ludia, nemate ani trosku guraze?
potom to takto vyzera....
povedz, ze ta napadla, ze si sa len branila...

jaj

V tomto prípade potrebuješ právnika, ak nemáš tak ti bude prideleny, on ti už povie čo a ako. Je to tvoje slovo proti jej. Určite to ešte pekne prifarbi, aby ti podkurila, keď ťa tak neznáša.

Metta

To ti tu ťažko niekto napíše, nie sme právnici ani policajti a ani netušíme ako sa to bude všetko posudzovať. Som si ale istá, že aj v tebe je veľa nenávisti voči svokre a s takými emóciami na oboch stranách sa nedá vytvoriť žiadny fungujúci vzťah. Takže si myslím že ak by aj svokra bola prvým iniciátorom konfliktov medzi vami, neskôr ste na tom boli obe rovnako. Takže ti istotne priťaží aj to, že si sa k nej nesprávala tiež ukážkovo. Nuž, život je už taký - skôr či neskôr za svoje skutky ponesieme zodpovednosť. Možno iná na tvojom mieste by bola svokru zvládla, tebe sa to nepodarilo.
Teraz bude záležať na tvojom mužovi na čiu stranu sa postaví. Na polícii môže vypovedať v tvoj prospech - že svokra ťa ustavične napádala a ubližovala ti. Ak sa bude snažiť byť nestranný, môže sa to pre teba skončiť aj nepríjemne. Ale pochybujem, že by si išla do väzenia, to by muselo byť so svokrou horšie. A ako píšeš, asi sa z toho dostane. Dokonca je pri vedomí a iniciuje trestné oznámenie. Tiež pekná kreatúra, do konca života chce ubližovať. Tá sa má po smrti na čo tešiť...