Ako dalej s chorou mamkou? Prosim o rady

Príspevok v téme: Ako dalej s chorou mamkou? Prosim o rady
Forever young

Zdravim Vas, mamka ma rakovinu kosti. Skusali sme alternativnu liecbu, ktora mozno aj zabrala a ochorenie sa nesiri dalej. Ale mamka uz vyse 2 mesiacov nevie vobec chodit. Donedavna, ale vedela dojst o palicke, sice pomaly, ale vedela odkracat na zachod. Momentalne sa ma problem uz aj postavit. Cele telo ma ochabnute, kosti zoslabnute. Dostava krce do nohy, do rebier. Myslim si, ze to moze byt tym, ze sa nepohybuje. Ledva sa dokaze posuvat na postely, aj to ju stoji nemale mnozstvo energie. Do nemocnice nas vcera neprijali, respektive urobili jej nejake zakladne vysetrenia a poslali nas domov. Na onkologiu ju neprijmu, lebo odmietla liecbu. Neviete nam niekto poradit ako dalej? Dakujem

Marko70

Dobry den.Dovolte mi reagovat na vase prispevky .Dokazeme vam pomoct bez chemoterapiii a ozarovani.Mame za sebou vela vynikajuch vysledkov ..Ak mate zaujem tak ma spatne kontaktujte..Nejde o ziadne farmaceuticke lieky plne chemie ktore maju za ulohu predlzovat vasu liecbu a samozrejme nevyliecit vas.Ponukam vam moznost vyliecit sa nech to znie akokolvek cudne,neveriacky. V kazdom pripade za info nic nedate ..Rozhodnutie je na vas.

Jaja15

Tiež som jednou z tých, korí mali v rodine rakovinu....Išlo o rakovinu pľúc v IV štádiu, prišlo sa na to až keď metastázovala do mozgu a začali byť problémy s citlivosťou a stabilitou...Dovtedy relatívne zdravý človek, bez ťažkostí - a to bol už v IV.štádiu...po CT hneď operácia mozgu, čakanie na výsledky z histológie, rádioterapia(mozgu kvôli vybratej metastáze), chemoterapia....Z relatívne zdravého človeka od kedy sa na to prišlo, sa za 5 mesiacov stal nechodiaci človek s veľkými bolesťami, ktorý vďaka chemoterapii (zničené biele krvinky) zomrel na zápal pľúc...chemo zobral len 1x(zničila aj biele krvinky) - , ťažko povedať koľko by vydržal bez chemoterapie.....môj názor je, že chemo v IV.štádiu človeku len ublíži a celý priebeh urýchli....organizmus je rakovinou už oslabený, imunita na minime a do toho človek ešte pridáva do organizmu jed, ktorý síce ničí rakovinové bunky - ale aj zdravé bunky....čítala so jeden článok od známeho onkológa, ktorý sa vyjadril, že každú rakovinu by dokázali vyliečiť, len človek by to neprežil....chemo väčšinou pomôže len v prípadoch, kedy ešte nie sú metastázy a dá sa odstrániť nádor, v opačnom prípade ide len o naťahovanie času s pochybným výsledkom a zhoršenou kvalitou života...

Forever young

Ano lekari, ci vedome, ci nevedome, je mi to v podstate uplne jedno, svojim pacientom absolutne nepomahaju. Takze tolko k tomu...Na medicine nestuduju nic co by pacientom pomohlo vyliecit sa, akurat im vymielaju mozgy, preto su tak maximalne dezinformovani ako su. A ked si aj niektori po case uvedomia, ze tudy cesta nevede, vacsina z nich nezahodi roky studia, nepride o doktorat atd. Radsej sa tvaria, ze o tom nevedia. A uspesnost liecby svedci o vsetkom, keby som mala iq hojdacieho konika, tak mi dojde, ze musi byt nieco v neporiadku. A k tym studiam, studii je neurekom, ale ked sa pride na to, ze obycajna rastlina, bylinka a kadeco ine, co sa neda patentovat, pomaha, tak urcite nestopnu svoje zisky na ludoch pre dobro ludstva. Radsej vsetko co je ine, nazyvaju sarlatanstvom a podobne, aby nahodou neprisli o peniazky :).

A chcete mi povedat, ze aj napriek tomu ako je veda daleko, v kazdej jednej sfere, ze dokazeme letiet do vesmiru, klonovat atd., ze stale neexistuju lieky pre vsetky choroby na svete? Ale existuju, ale nie pre beznych ludi, mozno pre par vyvolenych. Cely tento podvod na ludoch je len velky biznis. Lebo koho budu liecit? Z koho budu tahat peniaze, ked budu lieky na vsetko? Logicky tie lieky na trh nikdy nepridu. Thats all

netreba

Zas sú to len veci vytrhnuté z kontextu (badatel.net). Lekári ti predsa nemôžu odporúčať alternatívu len preto, že si niečo o jej úžasných účinkoch prečítali na internete. Pokiaľ ich účinok žiadna seriózna štúdia nepotvrdila, tak na základe čoho to majú odporučiť svojim pacientom? Myslíš si, že keď majú onkológovia pred sebou rakovinou vysilené dieťa, ktoré plače od bolesti, krváca mu z úst, nosa, po tele má samé podliatiny a nehojace sa rany, tak je lekárom prednejší zisk ako snaha pomôcť?
Späť k tej spomínanej štúdii, tam sa skúmalo čisto len účinok chemoterapie, ale je nezmysel pri liečbe sa zamerať len na chemoterapiu, keď sa pri rakovine kombinuje chirurgická liečba, rádioterapia, biol. liečba...., tak jasné, že keď budeme liečiť iba chemoterapiou, tak výsledky a percento prežitia bude mizerné. Ja nezatracujem alternatívu, ale treba pochopiť aj lekárov, že jednoducho aj keby chceli nemôžu liečiť niečím, čo nie je rokmi overené štúdiou. Daj mamine predpísať nutridrinky, keď sa mamine polepší, tak pouvažuj aj nad duševnou očistou, na Slovensku je to terapia Cesta.

zapper

Ste inteligentná žena, preto by ste mala odstrániť z mamky všetko, čo v nej nemá čo robiť a čo všetko má každý onkopacient.
A okrem iného tu mám aj maiil, na druhej strane zas nič o mamke neviem.
Prajem príjemný, aj keď to asi u vás tak nevyzerá, Silvester.

Forever young

www.badatel.net

Len naša “liečba” a nič iné
V prípade, že vám diagnostikujú rakovinu, bezpochyby vám v krátkom čase lekári oznámia, že musíte podstúpiť operáciu, chemoterapiu, rádioterapiu, hormonálnu terapiu a pod.

Tieto sú podľa ortodoxnej onkológie jedinými “potvrdenými” možnosťami a jedinou možnou cestou.

Všetky ostatné cesty (Metabolická medicína, Ortomolekulárna medicína, Tradičná čínska medicína, Indická medicína alebo inak Ayurvéda, spolu s tisíckami protirakovinových bylín a pod.) sú podľa nich “nepotvrdené gebuziny” (toto je len jedno autentické vyjadrenie slovenského odborníka – onkológa), šarlatánstvo a hókusy-pókusy.

Podobnými informáciami nás občas (a v súčasnosti viac než len občas) bombardujú aj mnohé médiá, ktoré sú za šírenie takýchto správ bohato odmeňované.

Asik

Rakovina teda nadory je ich strasne vela a roznych druhov ktore rozne reaguju na liecbu.Ano niektore su bohuzial neliecitelne su aj take formy rakoviny.Ale zase su nadory ktore velmi dobre reaguju na liecbu dokonca su stale nove a nove lieciva medicina napreduje dopredu.Nemozes porovnavat chemo pred 5-10 rokmi dneska sa daku liecit ochorenia na ktore sa pred 10 rokmi umieralo.Vies kolko ludi zije vdaka chemo a ozarovaniu dokonca sa vyliecili?Neviem aky typ nadoru mala tvoja mamka, moze byt ze lekar bol skepticky ked si sa ho opytala na uspesnost liecby, pretoze akurat ten typ nadoru reaguje slabo na liecbu tazko povedat.V kazdom pripade mamka je slaba odmieta stravu a nevladze pretoze ma vsade metastazy.

Forever young

A rakovina nieje nic viac, ani nic menej ako prosba organizmu, aby clovek so sebou nieco zacal robit. A ta prosba urcite nesmeruje k este vacsej devastacii organizmu, ktoru chemo a radio sposobuju.

Forever young

Urcite sme sa rozhodli spravne, v kazdom pripade si myslim, ze chemo a obdobne sracky, lebo ine pomenovanie si to nezasluzi, este nikomu nepomohli. Zialbohu som mala moznost vidiet tu "pomoc" pri otcovi a nikdy viac. Ale ja sa tu nejdem hadat, kazdy clovek na zemi ma moznost sa rozhodnut a to je dobre. Jedina smutna vec na tom vsetkom je, ze ked sa rozhodnete pre moznost B ( alternativa), tak s vami lekari viac nespolupracuju.