...dobrý deň prajem, rád by som sa poradil ohľadom stavu mojej maminy, za každú odpoveď vopred ďakujem....
---mamina je psychicky dlhodobo liečená, pokúsila sa otráviť liekmi...našťastie sa jej to nepodarilo...po 10dňoch v nemocnici je chceli premiestniť na psychiatriu, deň pred prevozom jej praskol vred dvanástnika a takmer vykrvácala...nasledovala operácia a jej stav bol veľmi vážny...postupne sa stav fyzický stav zlepšil, hroší bol psychický keď je zrejme narkóza ovplivnila a takmer nekomunikovala....postupne sa aj táto činnosť zlepšuje..už trochu komunikuje, ale veľmi nespolupracuje....pri jedle a cvičení...medzi časom bola preložená z jednotky intenzívnej starostlivosti a oddelenie pre dlhodobo chorých...je tam 5 dní...a jej stav sa mi nepozdáva....je vyslabnutá a povedala mi , že navládze jesť....je veľmi málo...a nedávajú jej ani potravu infúziou...čo je chyba si myslím, tak zajtra to chcem riešiť....moja otázka je čo s takýmto pacientom....čo má akoby dve choroby naraz,,,,fyzickú...po operácii nechodí a slabne a psychickú...je narušená a nespolupracuje ...kde by takýto pacienti mohli by ť umiestnený, aby bolo o nich postarané z oboch stránok?...alebo chcem príliš veľa?..lebo tu liečia len jej fyzický problém aj keď tak na 50%...chápem pacientov je veľa a nie je to pre sestričky jednoduché.....ĎAKUJEM