Zdravím vás.
Mám 17 rokov, chodím na strednú a nemám žiadnych kamarátov/kamarátky, ani mimo školy. Problém je v tom, že som veľmi plachá, tichá, mám veľmi nízke sebavedomie, som často nedôverčivá (v minulosti som bola dôverčivá až moc a nedopadlo to dobre), bojím sa komunikovať s cudzími ľuďmi. Neviem nadviazať konverzáciu alebo ju viesť. Je v triede jedna spolužiačka, je celkom v pohode, niekedy si s ňou aj pohovorím, ale je to také nijaké. Ide o to, že neviem o čom sa mám s ňou rozprávať, takže niekedy len spolu sedíme v triede bez slova. Hrozné... Ona je presný opak mňa. Je ukecaná, živá, veselá. Ale má iné záujmy než ja. Ja nepijem, ani nechodím na diskotéky. Ona má vlastné kamarátky, z ktorými sa nepoznám. A je z inej dediny. Neviem no, ale je fakt fajn baba. V škole si niektorí spolužiaci zo mňa uťahujú, ako z väčšiny tichých. Aj toho mám po krk.
Čo sa týka hľadania si priateľov, bojím sa toho. Som veľmi domýšľavá a podozrievavá a bojím sa, že sa im nebudem páčiť, alebo že budem otravná a veľmi sa bojím toho, že budú hrať na dve strany, ako sa hovorí. Neznesiem totiž ohováranie, aj keď viem, že sa tomu v dnešnej dobe nevyhnem.
Nechodím ani von. Stále sedím len doma na PC alebo TV. Uvedomujem si, že takto si žiadnych priateľov nenájdem, ale nemôžem sa premôcť. Som taká už odmalička. Som z toho už unavená a hnusím sa sama sebe. Chodila som k psychologičke, ale radu som od nej nepočula žiadnu, tak som tam po pár mesiacoch prestala chodiť. Naozaj by som potrebovala nejaké rady.
Ďakujem vám.
Nemám kamarátky/kamarátov
Ahoj sadgirl,ked chces,mozes aj mne napisat.mozebytt@azet.sk
Ahoj mam podobny problem ako ty.. v škole sa síce mám s kým porozprávať, ale to je asi tak všetko.. nemam žiadne kamarátky ktorým by som sa mohla zdôveriť a to je ten hlavný problém- ľuďom neverím, pretože v dnešnej dobe každý každeho len ohovara, nedokažem nadviazať kontakt, nemäm sa s ľuďmi o čom baviť a ešte aj o tie kamarátky, ktoré som kedysi mala, tak som prišla:( som strašný introvert, ľudia ma za to neznášajú, som presvedčená že všetci by boli radšej keby som odtiaľ zmizla.. ja už nemam silu ďalej žiť aj keď mám cieľ, čo chcem v zivote dosiahnut, nemám chuť na tom pracovať lebo sa bojím že stále budem sama a to potom nemá žiadny zmysel. Som zúfalá ak chceš tak moźme aspoň popísat, mám 17 a tiež som z východu takže bývame aj celkom blízko :)
je to uplne tak..ked ma niekto vela ,,piatelov,, su to v skutocnosti falosny ludia ktory su s nim lebo ma peniaze lebo nieco znamena alebo s neho nieco maju... toto su dnesne slovenske priatelstva... cista neuprimnost...
Anonym132 - S tým priateľstvom máš pravdu, moja chyba. Je to následok mojej samoty, že som to nevedela rozlíšiť. :D
Dobre, tak spolužiakov, s ktorými by som si pokecala. Ide o to, že všetky dievčatá (okrem jednej) sú klebetnice a takým sa vyhýbam oblúkom a nemám chuť s takými kecať. A tá jedna sa zas baví s nimi, no.
Potom si ,ale mýliš čo pojem priateľ znamená. To ,že sa s niekym budeš rozprávať v škole neznamená ,že musí byť tvoj priateľ. Rozprávať sa môžeš aj so spolužiakom a nemusí byť nutne tvoj priateľ
Anonym132 - Máš pravdu. Je mi jasné, že človek nemôže mať veľa skutočných priateľov. Jedna skutočná kamarátka, ktorej by som sa mohla hocikedy s hocičím zdôveriť by mi stačila. Ale myslela som aj také, s ktorými by som sa len rozprávala napr. v škole. Lebo v škole sedím celý deň skoro bez slova v triede.
Pozri nebudem ti hovoriť čo máš alebo nemáš robiť - nato si tu ty. Poviem ti ,ale toto - čím viac má človek priateľov ,tým menej ich v skutočnosti má ,pretože sú falošný. Osobne by som napočítal mojich priateľov na jednej ruke - presnejšie 3 a aj to by som ich nenazval úplne priateľmi. Čiže závidieť niekomu ,že má veľa priateľov je zbytočné ,pretože oni sú na tom presne tak ako ty ,ale oni sú ignoranti a neuvedomujú si to. Nehovorím ,že je zlé mať niekoho ,kto bude pri tebe ,ale hovorím ,že úplne stačí jedna osoba. Radiť by som ti veľmi v tomto nemal ,pretože som veľmi samotársky typ a ešte k tomu mizantrop
Anonym132 - Rada som aj sama, ale väčšinou keď som sama, tak mi je smutno. Keď sa pozerám na iné dievčatá, čo majú kamarátky a chodia spolu von, tak mi je do plaču.
Samotarka77 - normálna otázka. Potrebuješ ich nutne? Napríklad ja som radšej sám.
Moja ved ja som tiež stoho okolia :D nechceš mi na seba nechať e-mail?