Zdravím vás.
Mám 17 rokov, chodím na strednú a nemám žiadnych kamarátov/kamarátky, ani mimo školy. Problém je v tom, že som veľmi plachá, tichá, mám veľmi nízke sebavedomie, som často nedôverčivá (v minulosti som bola dôverčivá až moc a nedopadlo to dobre), bojím sa komunikovať s cudzími ľuďmi. Neviem nadviazať konverzáciu alebo ju viesť. Je v triede jedna spolužiačka, je celkom v pohode, niekedy si s ňou aj pohovorím, ale je to také nijaké. Ide o to, že neviem o čom sa mám s ňou rozprávať, takže niekedy len spolu sedíme v triede bez slova. Hrozné... Ona je presný opak mňa. Je ukecaná, živá, veselá. Ale má iné záujmy než ja. Ja nepijem, ani nechodím na diskotéky. Ona má vlastné kamarátky, z ktorými sa nepoznám. A je z inej dediny. Neviem no, ale je fakt fajn baba. V škole si niektorí spolužiaci zo mňa uťahujú, ako z väčšiny tichých. Aj toho mám po krk.
Čo sa týka hľadania si priateľov, bojím sa toho. Som veľmi domýšľavá a podozrievavá a bojím sa, že sa im nebudem páčiť, alebo že budem otravná a veľmi sa bojím toho, že budú hrať na dve strany, ako sa hovorí. Neznesiem totiž ohováranie, aj keď viem, že sa tomu v dnešnej dobe nevyhnem.
Nechodím ani von. Stále sedím len doma na PC alebo TV. Uvedomujem si, že takto si žiadnych priateľov nenájdem, ale nemôžem sa premôcť. Som taká už odmalička. Som z toho už unavená a hnusím sa sama sebe. Chodila som k psychologičke, ale radu som od nej nepočula žiadnu, tak som tam po pár mesiacoch prestala chodiť. Naozaj by som potrebovala nejaké rady.
Ďakujem vám.
Nemám kamarátky/kamarátov
A potrebuješ nutne priateľov ?