Zdravím vás.
Mám 17 rokov, chodím na strednú a nemám žiadnych kamarátov/kamarátky, ani mimo školy. Problém je v tom, že som veľmi plachá, tichá, mám veľmi nízke sebavedomie, som často nedôverčivá (v minulosti som bola dôverčivá až moc a nedopadlo to dobre), bojím sa komunikovať s cudzími ľuďmi. Neviem nadviazať konverzáciu alebo ju viesť. Je v triede jedna spolužiačka, je celkom v pohode, niekedy si s ňou aj pohovorím, ale je to také nijaké. Ide o to, že neviem o čom sa mám s ňou rozprávať, takže niekedy len spolu sedíme v triede bez slova. Hrozné... Ona je presný opak mňa. Je ukecaná, živá, veselá. Ale má iné záujmy než ja. Ja nepijem, ani nechodím na diskotéky. Ona má vlastné kamarátky, z ktorými sa nepoznám. A je z inej dediny. Neviem no, ale je fakt fajn baba. V škole si niektorí spolužiaci zo mňa uťahujú, ako z väčšiny tichých. Aj toho mám po krk.
Čo sa týka hľadania si priateľov, bojím sa toho. Som veľmi domýšľavá a podozrievavá a bojím sa, že sa im nebudem páčiť, alebo že budem otravná a veľmi sa bojím toho, že budú hrať na dve strany, ako sa hovorí. Neznesiem totiž ohováranie, aj keď viem, že sa tomu v dnešnej dobe nevyhnem.
Nechodím ani von. Stále sedím len doma na PC alebo TV. Uvedomujem si, že takto si žiadnych priateľov nenájdem, ale nemôžem sa premôcť. Som taká už odmalička. Som z toho už unavená a hnusím sa sama sebe. Chodila som k psychologičke, ale radu som od nej nepočula žiadnu, tak som tam po pár mesiacoch prestala chodiť. Naozaj by som potrebovala nejaké rady.
Ďakujem vám.
Nemám kamarátky/kamarátov
Uz som si precitala odkial si tak nič teda :)
Si presne ako ja :) odkial si? Ja by som rada sla von s niekym takym kto mi je tak podobny ako ty.
Anonym132 - Čo je to za otázka ? Nie, chcem byť sama, ako prst.
Poradimti - 6 chlapcov, ale sú to primitívi, nedá sa s nimi normálne hovoriť a 12 dievčat z toho 9 dievčat je v jednej skupinke (sú to klebetnice). Aj ja som celkom drzá a sarkastická k ľuďom, s ktorými sa viem normálne baviť. A doma som dosť výbušná. :D
Učím sa na jednotky/dvojky, o svoj výzor sa moc nestarám, nemaľujem sa, make-up nepoužívam a štýl obliekania nemám celkom dievčenský (tričko, džínsy, bunda a tenisky). A na tom úsmeve musím popracovať. :D Bývam v okolí Vranova nad Topľou. A ešte doplním, že za to nízke sebavedomie môže aj to, že nosím okuliare. Spolužiačka mi povedala, že keď mám rozpustené vlasy a bez okuliarov, tak som veľmi pekná a že mi to pristane, vyzerám úplne inak. Rozhodne si pri ďalšej návšteve očného zaobstarám šošovky.
Ahoj.Ja som bola a este aj trocha som natom podobne.Len ja som trocha drzejšia.Ale k veci.Aky ste pomer chlapcov a dievcat v triede?Ak tam nemáš kamaratov tak skus byť inak zaujimava.Celkom dobre sa uč staraj sa o svoj vyzor pekne sa obliekaj ani trocha make-upu nezaškodi.A hlavne sa vzdy USMIEVAJ!Nedaj na sebe vediet že ta to trapi!!Ja sice kamartky nemam v triede ale v triede mam kamaratov chalanov a to je iná sranda :))Z akeho si okolia?Hned by si mala o kamaratku naviac kebyze byvame poblizku.Pokusila by som sa ti pomôct.Ak chces odpiš mi :))a napis trocha podrobnejsie o svojom probleme.Drž sa!
Este dodam povaha je taka podobna mojej, taku spoluziacku ked by mam mozem oslavovat. Ale samozrejme na zakladnej a strednej, mam pre nich len vulgarizmy a nenavist ine si nezasluzia. Takze skola neni na nadviazanie kamaratstiev a podobne, je to miesto plne stresu a depresie. Ludi co su zadany a maju vztahy nenavidim
Tak ja kamaratov a kamaratky mam minimalny pocet, co sa tyka kamaratiek 0 a to mam 24 rokov. Nechodim na zadne ozran party tam chodia len idioti, neznasam takych. Neznasam zadanych a podobnych ludi co sa radi vychvaluju. Chodim aj k psychologovi nepomohlo, takze je to k nicomu, skusim este dalsieho psychologa. Aj tak mi odtialto nikdo nenapisal. Beztak najlepsi je osobny kontakt, ale aj tak nikdo sa nikdy neprihovori, a sedet sam v kaviarni ma nebavi. Som totalny introvert.
To má asi každý tak, kto nechce piť a fajčiť a chodiť na disko. Asi by si predsa len mala zájsť na disko. Nie tak často ako oni, ale aspoň niekedy. Lebo chodiť nonstop a nechodiť vôbec, to sú dva veľké extrémy, ktoré nejdú k sebe. Tichých ľudí je kopa, čo nechcú fajčiť, piť a na disko chodiť. Problém je len, že všetci čo sú takí sedia doma a plačú že nemajú kamarátov a potom sa vlastne nemajú šancu navzájom spoznať. Tú na fore boli už také témy, že hľadám kamarátku. Sú to staršie témy, ale mohla by si tak získať aspoň niekoho na písanie. Aspoň pre začiatok.
Skolskeho psychologa mate? Ak nie, tak cez obvodnu lekarku sa objednaj.
Ak mas rodicov, ktori zarabajau a maju na to financie, tak sa im zdover, ak sa da a mozu ti zaplatit aj kvalitnu psychoterapiu.
Rozhodne o svojich problemoch nemlc. Rozpravaj s rodicmi, surodencami, starymi rodicmi. Ku komu citis doveru.
Ja som mal len imaginárneho priateľa, ale potom mi môj Dr. zmenil lieky a prišiel som aj o neho:-(
a potrebuješ nutne priateľov ?