Zdravím všetkých, chcel by som Vás poprosiť o nejaké rady.
Moja situácia je nasledovná:
Pred dvoma mesiacmi som nastúpil do nového zamestnania a po pár dňoch som stretol na chodbe jednu sympatickú slečnu,hneď mi padla do oka krátko na to som sa dozvedel že pracuje oddelení , ktoré spolupracuje s tým kde som ja. V pracovnej rovine je spolupráca klasická. Keď sa stretneme tak sa zdravíme, ona s úsmevom ja ttiež nahodím priateľský kukuč. Keďže nie som žiadny cassanova tak som istý čas zbieral odvahu pozvať ju niekam (do čajovne )len tak pokecať na čo mi však povedala s takým rozpačitým úsmevom že "asi nie" tak som jej len otvoril dvere do kanclu lebo malá plné ruky papierov a šiel som ďalej po svojom.Momentálne neviem na čom som či úplne bez šance alebo to ešte skúsiť.Či jej napísať na FB ( číslo nemám), keďže komunikujeme len v práci..Obaja máme 28 rokov obaja sme single
Vopred Ďakujem za tipy alebo rady.
Neúspešné pozvanie
Neviem, je mi jasné ako si to vysvetľuješ Ty, ale to n e z n a m e n á, že to tak aj je! Pointa týchto dvoch výrazov spočíva v ich správnom pochopení! : )
nemyslela som to tak, ze v praci sa neda zoznamit, ale ze praca nie je miesto, kde niekoho uhanate. je to nevhodne skratka, kedze ste v pozicii kolegovia a nemate na vyber len sa nadalej denne stretavat a spolupracovat. ja si jej rozpacity usmev a "asi nie" vysvetlujem skor tak, ze jej to bolo neprijemne, no chcela byt slusna. rozhodne nie, ze "pod ma lamat a balit". suhlasim aj s komentarom, ze ak by si to casom rozmyslela a olutovala to svoje "nie", da to patricne najavo.
zaujimave nazory podavate, je pravda ze do prace sa chodi pracovat aj ked urcite kazdy vieme ze take uradnicke krysy maloco pracuju a viac kavickuju a klebetia!
ale zase preco sa aj nezoznamovat a nenadvazovat vztahy cez prac. dobu?
kolko ludi sa cez pracu zoznamilo. Ked tam clovek travi vela casu svojho dna tak moze k niecomu takemu aj dojst a aj casto dochadza.
sme predsa ludia nie stroje...
...a nechod na ňu ako trtko...ale ako chlap sebavedomý sa s ňou bav a...už len výraz, že "nahodil som priateľský kukuč"...ako buzerant si to napísal...kukajú kukučky v hodinách v kuchyni....ty sa na ženu usmej a pozri asi tak, že ten pohlad si zapamätá a budeš jej vŕtať v hlave...
...ty si puk...čo tak najprv žartovať s ňou...byť vtipný prirodzene...doberať sa......oťukávať sa...ja som sa takto oťukával s kolegyňou skoro rok a potom to prišlo samé...zblížili sme sa...
Prave naopak. Nie ze, praca nieje zoznamka, to iste nie. Ale v praci travis prevazne cely den a vacsina ludi nadviaze vztah prave tam. A my mame v praci pariky, a co ?? Ved pracuju, su spolu a clovek aj rad do tej prace ide...
Zakladatel temy...mal si pockat, trochu ju zvadzat pohladom, blizsie sa s nou spoznat a az potom pozvat ale tak, aby o tebe mala cas rozmyslat... Ja ti radim, skusaj to stale ale teraz nie, medzitym ju skus namotavat aby sa ,, mozno ,, zalubila
podľa mňa nejako vážne riešiš to, že povedala na pozvanie - asi nie, to je bežná vec, načo to riešiť, a v hlave pretáčať,
však ešte niekedy ak bude vhodná príležitosť sa ju opýtaš znova,,, hlavne by som v tvojom mieste snažil s ňou viac komunikovať, a potom budeš vidieť od situácie...
ja by som tiež povedala asi nie, keby že sa to opýta nejaký chlap koho len krátko poznám z videnia..
Ahoj, Adr1a!
Stotožnila som sa s celým Tvojím 1. príspevkom a uznala som jeho kvalitu. Moja rada už bola zbytočná. Aj ten druhý je vynikajúci, správne si postrehla a vyhodnotila slová "asi nie" a "rozpačitý úsmev".
Len by som to nevzdávala ani po druhom raze, niekedy to chce viac času, viac trpezlivosti, viac pokusov... : )
Aj ja by som to nechala plavat.Ona si tiez moze povedat...Aja...zufalec je tu kratko a uz loví. Neznamena ze ked je single musi hned skocit na kazde pozvanie.Keby mi je niekto sympaticky,je mi jedno ci mam v ruke nozik ci kopu papierov.Ona sa tiez mohla dozvediet ze neriesis svoju pracu ale vypytujes sa na nu a to si tam kratunko.
zlatík..ty si zas jeden z mnohých,.. ktorí si mýlia prácu so zoznamkou..
ked ti povedala "asi nie" znamena to "v žiadnom prípade!"
ja na odmietnutie pozvania kolegu reagujem "neviem, nemám čas"
pritom keby som chcela čas si nájdem, ale nechcem!
a k tej poznámke o tom že je slobodná... a ?? čo???
to neznamená že čaká iba na teba....
frajerky si hladaj mimo pracoviska....