Prosím nepošlite ma niekam ale skúste mi pomôcť a poradiť. Vyrástla som v rodine, kde bol vždy neskutočný bordel. Mali sme veľký dom a každý mal svoju izbu. Okrem toho veľká obývačka, jedáleň a kuchyňa. Veľká chodba aj rôzne odkladacie miestnosti. Ale ani v jednej z izieb nebol poriadok. Tak je to doteraz, v dome je obrovské množstvo vecí, všetko je zapratané, nikto nechce nič vyhodiť a všetko sa to len hromadí piate cez deviate. Mnohé z tých vecí sú drahé a kvalitné a každý si myslí že ich ešte niekedy môže potrebovať. Nikto ma nikdy neviedol k poriadku, u nás to tak bolo vždy, pretože obidvaja rodičia sú veľmi vyťažení a na domácnosť im veľa času neostáva. Ostatne, sestra, brat a ja sme už dospelí, tak by sme si mali vedieť poradiť sami. Ale nedokážeme to, netušíme ani ako veci uložiť, aký systém zvoliť.
Ja som to už dlhšie nemohla vydržať, tak som si našla podnájom a odsťahovala som sa.Pripadalo mi to choré že sme nikdy nikomu nemohli otvoriť, nikoho pozvať, pretože sme sa hanbili za to ako to u nás vyzerá. Ja takto žiť nechcem, chcem mať normálny byt, uprataný, veci na svojom mieste, aby som nemusela stále niečo hľadať a premŕvať sa v neporiadku. Keďže som nevedela ako na to, kúpila som si túto knihu:
Dúfala som, že autorka naozaj našla recept pre bordelárov, ale mne kniha nepomohla. Ten systém aký sa tam opisuje, sa mi zdá veľmi zdĺhavý. Skúsila som to, ale nefunguje to. Keď som mala oblečenie zavesené na ramienkach, aspoň v tom som mala aký-taký poriadok. Keď mám všetko skladať a ukladať do šuflíkov, zaberie to veľa času a prestanem to robiť len čo mám naponáhlo. Niekto si možno myslí, že je to smiešny problém a že udržiavať poriadok predsa musí dokázať každý. Ja ale naozaj neviem ako na to a hlavne ako to potom udržať. Čo je dôležité, ako veci roztriediť, ako ich uložiť, na čo dávať pozor. Ako často čo čistiť, umývať, vysávať atď. Pochopte, že keď sa to u nás nikdy nerobilo, nemala som sa to od koho naučiť. Je mi trápne spýtať sa kolegýň, nepoznám nikoho kto by bol vyrástol v takých podmienkach ako ja a kto by sa z toho vyhrabal.
Prosím, nezavrhnite ma a ak máte vašu domácnosť vždy upratanú, poraďte mi ako na to, ved predsa musí existovať nejaký systém ktorý funguje. Musím ešte pripomenúť, že pokiaľ ide o osobnú hygienu, tá sa u nás vždy dodržiavala až úzkostlivo. Aj jedlo sa pripravovalo čisto, riad a príbory takmer sterilné, rovnako aj oblečenie, ktoré sa každý deň obliekalo čisté. Ale to je tak všetko. Dá sa povedať, že v našej domácnosti sa pohybovali vyumývaní ľudia a brodili sa v bordeli. Je to asi nepochopiteľná kombinácia, ale tak to vždy bolo. Čo s tým? Prosím, pomôžte!