Zaujímalo by nás, či by Ste boli ochotný sa venovať vozičkárom(prechádzky, spoločné trávenie času). Na pár hodín denne. Napíšte nám svoj názor. Ďakujeme.
Prieskum
Bože ty si tak obmedzený, prestaň vkladať druhým do úst to čo nepovedali /nenapísali/. Solidárna spoločnosť v mojich očiach znamená to, že ja čo som ekonomicky aktívny človek som ochotný znášať vo forme daní to, aby štát financoval pomoc vo forme príspevku napr. na tie vozíky. Nech štát vo forme vyštudovaného odborníka zhodnotí či to ten konkrétny človek požaduje oprávnene, alebo nie. Ostatní len musia dohliadať na systém, aby sa to nezneužívalo. Potom ak by to fungovalo je pomoc od druhých osôb bezpredmetná.
Alebo druhý prípad, vykašlime sa na štát, platenie daní, odvodov a nechajme všetko na ľudí nech si platia z vlastného. Potom je tu priestor pre zadávateľa témy, aby si robil prieskum na spoplatnenú službu čo by pomáhala napr. handicapovaným.
Rozdiel medzi mnou a tebou 0vecka je ten, že ja ten problém s tou solidaritou nemám, tebe mamon peňazí zatienil už dávno ten zbytok mozgu čo v tej prázdnej hlave ešte máš.
Prepáč, ale majú dosť výhod, parkovanie zdarma, chodia si autom po pešej zóne, atď a pritom pre spoločnosť nemajú ekonomický prínos. Je sprostosť čakať dobrovoľníctvo, keď si za všetko musíš platiť a pritom máme najvyššie daňové a odvodové zaťaženie. Choď pýtať od tých čo majú nezdanené dividendy, čo platia odvody z minimálnej mzdy, čo nejdeš pýtať od tých čo majú dosť a do spoločného prispievajú minimum? Je to úloha štátu postarať sa a nie aby túto úlohu suplovali, tí ktorí na jeho chod prispievajú najviac. Všetci máme málo času, robíme a robíme aj doma, aj rôzne remeselné práce, nik nepríde zadarmo venovať svoj čas.
Prepáč, ale majú dosť výhod, parkovanie zdarma, chodia si autom po pešej zóne, atď a pritom pre spoločnosť nemajú ekonomický prínos. Je sprostosť čakať dobrovoľníctvo, keď si za všetko musíš platiť a pritom máme najvyššie daňové a odvodové zaťaženie. Choď pýtať od tých čo majú nezdanené dividendy, čo platia odvody z minimálnej mzdy, čo nejdeš pýtať od tých čo majú dosť a do spoločného prispievajú minimum? Je to úloha štátu postarať sa a nie aby túto úlohu suplovaly, tí ktorí na jeho chod prispievajú najviac. Všetci máme málo času, robíme a robíme aj doma, aj rôzne remeselné práce, nik nepríde zadarmo venovať svoj čas.
digestor super som sa na Tom zasmial.. ale aj tak zu ta vidim ako sa budes starat zadarmo o cudzieho vozickara vo svojom volnom case ked zu mas take reci :)
podla mna sa ma toto riesit systemovo a nie stylom ze zopar dobrakov sa obetuje...
Ak by to bolo občas, možné to je ak by to nebolo naročné na psychiku.Pokial je to pravidelne, su organizacie a asistenti. ale su takí čo by to robili z pohladu že chcu pomoct, predpokladam zdraví,
ak by potreboval niečo, a niektorí pravidelne za peniaze.
Každý ma niečo, mal by byt ten dobrovolník silní, aby to zvladol,
nevieme o akeho ide.
Načo to potrebuješ?
Dnes ani o svojich rodičov sa nevedia starať lebo, maju deti, chodia do roboty,je náročna doba atd.Niektorí potrebuju viac pomoci iní menej.
Vyspelá spoločnosť by to mala riešiť solidaritou s handicapovanými. Solidarita vo forme príspevku na motorizované vozíky /adresná pomoc prípad od prípadu/, aby mohli handicapovaní žiť ako tak plnohodnotný život bez pomoci druhej osoby. Samozrejmosť všade bezbariérový prístup a ohľaduplnosť nehendicapovanej väčšiny.
Bohužiaľ máme ďaleko od vyspelej solidárnej spoločnosti. Jeden jedine za prachy, druhý za podmienky, že vozíčkar bude nezakomplexovaný, normálny, ale len občas ale grátis. Som síce pi.a ale ukážem sa v čo najlepšom svetle haha.
Konkrétne vozíčkari sú ľudia ako iní, len s pohybovým handicapom. Poskytnime im možnosť pohybu a ostatné nechajme na nich.
Sorry, ale za peniaze. Je to dost narocne "venovanie sa".
Nikto nikomu dnes neda charitu. Handicapovani predsa maju narok na platenu asistenciu.
Ak by sa jednalo o slušného, nezakomplexovaného a normálneho človeka a mala by som čas, prečo nie? Denne by to nešlo, ale občas áno. A bolo by to grátis.
Ja urcite nie lebo mam na krku svokrovcov okolo 80 rokov a uz som fyzicky aj psychicky v koncoch ...viem , ze to nie su vozickari ale uz mam toho otrokovania druhym zadarmo dost.....najradsej by som uz zgegla
ja nie jedine ze by to Bola rodina, kamarati ale o cudzich vozickarov by som sa postaral len v pripade ze by mi to platilo v rovnakej vyske na hodinu ako moj aktualny flek...