Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prieskum

0vecka

som pozitivne prekvapeny ze ludia tu pisu realtivne uprimne reakcie... co sa katariny tyka tak typujem ze asi nema vlastnu rodinu (deti a manzela) onoo zivot je otazkou priorit a ja mam skratka tie priority niekde inde ako pri pomoci cudzim ludom...

Messje

Chapem zita ale...
Aj ti zakomplexovani a drzi maju pravo na spolocnost ked aj bezfinancnu.Nikdy nevieme dovod co ich takych zlych urobilo.Ci ten vozicek,rodina ktora nema zaujem alebo spolocnost ktora ich berie ako kriplov z ktorych ako som citala stat nic nema.
Ja som si na par chvil myslela ze som toho chalana naucila sa smiať, bol iny,zacal cvicit,starat sa o seba,chodili sme do kina,krmit labute,ale prisiel vecer a vratil sa k alkoholu.Keby sa dalo,bola by som pri nom 24 hodin,nespavala aby nemal cas premyslat.Ale nedalo sa.Aj ja som potrebovala vypnut.
Aj takym treba dat sancu ktori posobia ze su zli.Ani nevieme ako mozme niekoho za par chvil zmenit.Len tak.

zita 05

Messje, zle si ma pochopila. Rozhodne si nemyslím, že zdravotne znevýhodnení, je už jedno akým spôsobom, to majú ľahké. Aj ja poznám chalana, ktorý ostal na vozíčku. Je mi tých ľudí ľúto a vážim si každú ich snahu zapojiť sa do spoločnosti. A naozaj máš pravdu, nechcela by som byť v koži ani jedného z nich. Zároveň si vážim ľudí, ktorí s nimi pracujú bez ohľadu na vďak či nevďak svojich klientov, ale Prieskumník píše:
"či by Ste boli ochotný sa venovať vozičkárom(prechádzky, spoločné trávenie času)". Z toho mne vyplýva, že nejde o fyzickú pomoc, ale o trávenie voľného času. A iba na to bola smerovaná moja reakcia.

1katarina1, naozaj si vážim prácu, ktorú vykonávaš a je mi jasné, že nie je finančne docenená. Ale môžeš mi veriť, keby si ma poznala, nebolo by Ti zo mňa na grc. Aspoň čo sa tejto témy týka, určite nie!

Messje

Medikament
Nechcela som to pisat ale...je to zivot...
Ja som sa starala o neho 24 hodin.Byvala som tam a v tu noc mi nezvonil ako zvykol zvonit kazdu noc.Nemohol spavat.
Tak som sa isla na neho pozriet.
Bol obeseny na vlastnom vozíku pri posteli na remeni od nohavic.Nikdy v zivote na to nezabudnem.Prisla som neskoro :-(

Biela Kobra

gfjdr6u, áno, tí, čo sa starajú o vozíčkarov a starých ľudí ako Katarína sú jednoznačne ľudia, ktorí keď prídu domov, tak je samé od seba upratané, navarené, opraté, povešané a vyžehlené, deti majú hotové úlohy a ticho si kreslia, účty sa samé poplatili, vodovod sa opravil sám, manžel je usmievavý a prívetivý a ostatné víly spievajú uvítaciu pesničku.

K otázke: áno, ale musela by som škrtnúť iné altruistické aktivity a opateru môjho vlastného prestárleho človeka, takže by tam musela byť nejaká silná motivácia.

A tiež si myslím, že zadávateľ témy by sa mohol konečne vyjadriť.

br

Strasne pripady ste tu popisali. Mne tiez raz jeden vozickar hovoril, ze bol dlho zavisly na alkohole, rodina mu kupovala kazdy den flasku, dnes sa uz alkoholu ani nedotkne. Maju to tazke aj oni, aj ich rodina, aj ich asistenti, pokial si vobec nejakeho zozenu.

gfjdr6u

Každý si nemôže dovoliť byť ako Katarína, potrebuješ rýchlo nakúpiť, niečo opraviť, poriadiť, chytro utekáš na stavbu, tam ti nik nepomôže, ani noha, horko ťažko máš len na materiál, prídeš večer, rýchlo sa navečeriaš, umyješ a ideš spať a zavčas ráno drnčí budíček do práce. A teraz čakaj od takého človeka, čo platí vysoké dane a odvody, že bude suplovať funkcie štátu a bude venovať svoj čas, ktorého sám nemá nazvyš niekomu, kto dostal od živote všetko - deti, vnúčence, zdedený dom, alebo byt od komančov za smiešny peniaz, prevegetil celý život a na starosť, teraz ty čo si nič nedostal zadarmo, čo si si všetko s prepáčením ods*al venuješ svoj drahocenný čas. Netreba zabúdať pri pomoci druhých aj na tých najbližších, možno práve oni sú tí preťažený, pretože ten čas pre cudzieho doma chýba, hodiny neoklameš a on to musí dohnať.