Zaujímalo by nás, či by Ste boli ochotný sa venovať vozičkárom(prechádzky, spoločné trávenie času). Na pár hodín denne. Napíšte nám svoj názor. Ďakujeme.
Prieskum
ano
Nie, inak by som to uz robil davno a tato otazka by na to nemala ziadny vplyv :-) Nie, nerobil by som to ani za peniaze.
Ak uz by som sa niekedy podujal na takuto uslachtilu vec - a je jedno ci by som mal alebo nemal zaplatene - tak by som sa aj tak nevenoval vozickarom, ale detom v hospicoch.
Určite áno!
Robila som to niekolko rokov ako zamestnanie a mozem povedat ze su to zaslúžene peniaze nielen na fyzicno ale aj psychiku.
Polovicka tych ludi su agresivni a nevdacni.Kedze som tu pracu milovala a dostala ju aj zaplatenu,vedela som s nimi existovat bez urazok pretoze som sa vedela vžiť do ich situacie.Hovorim o psychickom a fyzickom nasili zo strany tych ludi,kedze som par krat prisla k modrinam a urazkam.Robila som veci navyse co neboli v mojej pracovnej naplni.To píšem o cca 150 ludoch za tych niekolko rokov.
Kedze ale pracujem a mam rodinu,svoj volny cas uz venujem len jej a sebe.Sem tam odskocim pomôcť bez financnej odmeny dvom babickam ktore milujem.Ale pokial by islo o hodiny a pomoc pravidelnu,nerobila by som to.
Vies, aj solidarita ma svoje hranice. Mozno svojou solidaritou sposobis to, ze ich stat ukrati o financne prostriedky, aby si to riesili formou dobrovolnictva. Nevies naco je tento prieskum.
Mozno opatrovatelky, resp.ludia na to urceni kvoli tvojmu solidarnemu nazoru, pridu o pracu.
Ano, je mi ich luto, ale kto je solidarny s pracujucimi v tomto state? Nikto. Mnohi pridu z roboty tak utahani, ze nemaju silu venovat sa ani svojim blizkym.
Poviem to proste, ale ak by to bolo riesene, ako vencenie psov v utulku, ze mas svojho psika, ktoreho raz, parkrat ides vyvencit. Myslim, ze o toto tu ide. Chceme degradovat handicapovanych na tuto uroven, aby sa stat zbavil zodpovednosti? Vies, nie vsetci sa tak narodili, niektori boli pre stat ekonomickym prinosom a ked sa im nieco stalo, tak uz nie su potrebni.
Som rád, že si sa v tom príspevku kycera našla. Trafená húska zagága, lebo jej v tom nezabráni velikánske EGO. Vyjadrujem svoje myšlienky priamo, otvorene, konkrétne. To, že ty si v mojich príspevkoch nenašla odpoveď na otázku od zadávateľa témy svedčí len a len o tvojej "inteligencii".
Ano.
Digestor, áno, aj vozíčkári sú ľudia. Medzi nimi sa nájdu aj takí "inteligenti" ako Ty !!! Preto, ak poskytnem svoj čas, kt. mám málo a rozhodnem sa pre niekoho urobiť niečo grátis, vyberiem si SAMA konkrétnu osobu!!! A nebudem sa zaoberať nejakou tupou skriňou plnou škodlivých plynov, kt. tu šíri do okolia.
A propos, kto Ti dal právo súdiť a hodnotiť naše odpovede?
Bola tu položená konkrétna otázka, kde je Tvoja odpoveď??? Si len ďalší zakomplexovanec...
Digestor a saq ja pisem to iste ze sa to ma riesit systemovo.. ty sa t pohorsujes ze ja osm to ochotny robit len za prachy... Problem je ze ty tiez ale sa tu tvaris ze nie.... podla mna si protirecis
gfjdr6u podla mna mas pravdu az na to ze imho tu ma aku taku povinnost rodina sa postarat.. co sa ekonomickeho prinosu tyka tak tam nmas tak celkom pravdu pozri sa napr na nemecko. tam vozickari normalne makaju a znamenaju prinos teda si myslim ze ak by aj na SK vytvorili podmienky tak by na nich mohli zarabat