Takto... môj už manžel mal depresiu cca 2 roky (teda o ktorej viem, ale podľa mňa ňou trpel dlhšie). Bolo to dosť zlé, fungovali sme, ako sa dalo, ale poviem ti, neraz som zvažovala, čo a ako ďalej a či vôbec niečo riešiť do budúcna, lebo všetky psychické choroby človeka proste ovplyvnia + vždy je tu šanca recidívy. No ale nejako sme to ustáli, samozrejme za cenu návštevy psychiatrie a brania AD.
Ty si mu len kamarátka, ak to dobre chápem, nie si s ním vo vzťahu, ale príde mi, že na neho moc tlačíš. Absolútne chápem, že človek s depresiou nechce ísť von... Zrejme je zaľúbený do tej druhej kočky a to ho možno ešte trošku drží nad vodou. Podľa mňa, jediné, čo môžeš urobiť, je dať si s ním nejaký úprimný rozhovor, že proste vidíš, že sa na ňom prejavujú nejaké príznaky a že si myslíš, že by mohlo ísť o depresiu.. a ideálne aj odporučiť nejakého psychológa. Niektorí ľudia si to ani nepriznajú, kým s tým nepríde niekto iný. Proste ponúkni mu pomoc, ukáž možnosti a že ho podržíš. Potom je už len na ňom, ako sa ďalej rozhodne. Ak nechce, neprinútiš ho...