Ako sa spravat k clovekovi s depresiou

Príspevok v téme: Ako sa spravat k clovekovi s depresiou
osol

Ahojte, vedel by mi niekto poradit, ako sa spravat k tymto ludom??

Hlavne, ked tvrdia, ze oni depresiu nemaju, neliecia sa, ale je to na nich vidno, je to zjavne, ze ju maju. Da sa im volajako pomoct, ked sa o tom vobec nechcu ani bavit? A co s tou ich naladou pri vas, ved to je hrozne, ako keby bola pri vas zombie. Dakujem velmi pekne

osol

mojnazor, hej, to mi je aj celkom jedno, len som chcela povedat, ze dokaze vyliezt von a prekonat sa. Chcela by som vidiet, ci je aj pri nej taky out. Mne sa zda, ze to s nim ide dolu vodou, ale neda sa nasilu pomahat ani nasilu ho dostat von. A vies, tesis sa von, a tam pride taka mrakota, ze sotva ho spoznas, zdeprimovany, uzimeny, s takym prazdnym pohladom. No bav sa s nim.

mojNazor

Ale to, ze je bez nalady a smutny, tak to on nijak neovplyvni, ak ma depresiu. Ak mu chces pomoct, tak na neho netlac.

On bude podla mna zamilovany a tym padom aj zavisly. :) Ale s tym nic neurobis. Skor to je pre neho este horsie.

osol

No ved ze je smutny, bez nalady, nic ho nebavi, hned chce ist domov. Moze to byt, ze je tajne zamilovany, ale skor psychicky zavisly, posadnuty. Depresia mozno suvisi aj s inymi zvlastnostami. Aspon tak mi to pripada.
Neviem, ako na takychto ludi.

mojNazor

Tvoj kamarat bude hlavne zamilovany a to ho taha von za tou kamoskou a v nej asi vidi nejaku nadej. Len to mu asi velmi nepomoze, ked si kamoska niekoho najde, pripadne ho odmietne.

co znamena "potom ide a aj tak to nestoji za nic /zombie/."?

osol

Dakujem Moireal. A este, tahat ich von, ci nechat ich tak?

Tento kamarat sa stretava len s jednou kamaratkou, nemaju nejaky realny vztah, ale povedala by som, ze je na nej zavisly, ale ked ja ho volam von, nejde, aj 4 mesiace, potom ide a aj tak to nestoji za nic /zombie/. Tak ked s nou ide von, tak dokaze sa prekonat, a so mnou nejde. Ja uz mam chut bud prerusit kontakt, uplne sa nanho vykaslat alebo prinutit ho sa k tomu vyjadrit a nieco robit.

Moireal

Ako sa spravat? Nieje to lahke ale v prvom rade netreba nasilu pomahat. Ak si to clovek nechce priznat, treba sa stiahnut. Na nom je hlavna zodpovednost za jeho zivot a tak si netreba nic vycitat, kazdy ma totiz kopec starosti so sebou. Aj zdravy jedinec.
Najdolezitejsie je znizit u toho cloveka ocakavania na minimum, co je pekelne tazke, lebo kazdy ma ocakavania ale inak sa neda, lebo clovek sa sklame, ze sa mu nevracia jeho "pomoc".
A zial, niekedy treba aj uplne prerusit kontakt s takym clovekom,ak svojim spravanim ublizuje okoliu.
Sme spoluzodpovedni ale aj to ma svoje hranice. Tak ako kazdy jeden clovek.