Ako sa spravat k clovekovi s depresiou

Príspevok v téme: Ako sa spravat k clovekovi s depresiou
osol

Ahojte, vedel by mi niekto poradit, ako sa spravat k tymto ludom??

Hlavne, ked tvrdia, ze oni depresiu nemaju, neliecia sa, ale je to na nich vidno, je to zjavne, ze ju maju. Da sa im volajako pomoct, ked sa o tom vobec nechcu ani bavit? A co s tou ich naladou pri vas, ved to je hrozne, ako keby bola pri vas zombie. Dakujem velmi pekne

Iiiii

Najdôležitejšie je to, aby ste si toho človeka viac všímali a trochu viac (nepreháňať) s ním komunikovať, aby ste vedeli ako sa cíti a podobne. Ak ho prichytíte pri niečom nekalom, tak okamžite volať sanitku.

osol

Buki, nevedela som, co to je, tak som si to hned nasla. www.psychotesty.psyx.cz
No, mne vsetky tie poruchy totalne splyvaju. Ten text je akoby uplne presne o tom mojom kamaratovi. Takze kludne moze mat toto.
A ty si ako na tom s depresiou, to uz akoze nemas, lebo mas toto? Prepac, ked sa blbo pytam. A keby ta nejaka baba tahala von, siel by si?

Buki

Nevim, ja som tu ten com ma vyhybavu poruchu osobnosti a kaslem na vstkych. Ne ze by mi naludoch nezalezalo len ich nemusim casto vidiet.

celebrita FB

...ja mávam také obdobia, kedy intenzívne myslím na dlhy a na chyby, čo som počas života urobila, ktoré ma dostali na finančné dno a potom kvôli tomu neviem zaspať, tak zvyknem zožrať liek na spanie. Liek mi pomôže dobre sa vyspať a nemyslieť na tie finančné problémy. Aj sa dobre vypsať, keď ma rodičia doma jedujú. ALe nežeriem to každý deň. LEbo keď mám napríklad prácu a makám v Rakúsku, tak vtedy fungujem úplne normálne a aj spánok mám normálny a netreba mi lieky žiadne. Len doma to musím žrať.
chcela som tým povedať: človek s depkou má nespavosť, zožerie liek a od toho lieku príde spavosť:)
kedysi sa tie lieky dali normálne kúpiť v lekárni, dnes musí ísť človek kvôli tomu k psychiatrovi si to dať predpísať, ale podľa mňa to z času na čas potrebuje každý: nejakú tabletku na spanie si dať :)

Najčítanejšie články