Samovrazda

Príspevok v téme: Samovrazda
tojeuzjedno

Ahojte. Prejdem rovno k veci. Nebavi ma život. Mama ma prinutila ist do zahranicia. Len s par nasetrenymi eurami bez zaisteneho ubytovania na dlhšie obdobie mi zbalila kufre a posadila na vlak. S tým ze daku robotu si tam urcite najdem. Ale hladala som a nenasla som si nic za takmer 2 mesiace. Som to povedala mame tak ta sa so mnou prestala baviť a rovnako aj cela rodina. Som naozaj neschopna si nájsť robotu ako to ona hovorí. Ocitla som sa 1500 km od Slovenska bez peňazí a ledva mam na cestu domov. Ale ja domov nechcem ísť. Vlastne ja už domov nemam. Mama ma chce vyhodot z domu lebo podľa nej som zákerná neschopna a leniva. Ja jej chcem urobiť inú radosť. Uz dlhšie rozmyslam nad samovrazdou. Len neviem nájsť odvahu a sa aj trochu bojím. Hlavne toho že mi to nevyjde a skončim na psychiatrii. Neporadite niečo co zaručene funguje? Vyskocit z ona nemám kde. Je dobrý nápad hodit sa pod metro alebo pod vlak? Tabletky na upokojenie nemam. Jedine keby som vykradla lekáreň. A prosím vas. Neposielajte ma nikde ku psychológom ani ku psychiatrom. Ti mi nepomozu a nemam na nich ani peniaze. A ze mi pomozu modlitby to mi tiež nemusite pisat. Keby Boh existoval tak nemam celý život trapenie. Mne pomoze jedine samovražda. Len nabrat tu odvahu...

tojeuzjedno

Ďakujem ti za odpoveď. Nechcem kontaktovat nejakých neznamych ľudí cez soc.siete. A ani by som na to nemala odvahu. V tomto meste je dosť slovakov ale ja som sa zatiaľ s nikým nezoznamila. Som malo kmunikativna a mam problém nadväzovať vzťahy.
A ze prečo si myslím že mi na onom svete bude lepšie? Strašne vela zlého som si za celý život prežila. Keby som sa mala rozpisovat to by bolo na dlho. A teraz som sa pohadala s mamou. Viem že sú ľudia co majú oveľa horšie problémy.

zita 05

No vidíš, vyštudovala si strenú školu, zmaturovala si, teraz sa sama pretĺkaš ako sa dá. Nie si neschopná a už vôbec nemáš žiaden dôvod myslieť na samovraždu. Ako vieš, že je to pre Teba to najlepšie riešenie? Nikto Ti nezaručí, že "tam" je lepšie a nezaručí Ti ani len to, že "tam" nie je nič. Čo ak to "tam" začne všetko od začiatku alebo je to ešte horšie?
"Tu" už máš za sebou pravdepodobne nie jednoduché detstvo, štúdium... Si mladá, zdravá, šikovná. Nemáš o nič menej, ako mladí ľudia, ktorí opúšťajú detské domovy, a poviem Ti, vôbec ich nie je málo. Takže iba treba pozbierať sily a mame dokázať, že si jednoducho skvelá. A Ty to určite dokážeš.
Na Tvojom mieste by som určite nekontaktovala cudzích ľudí cez sociálne siete a nežiadala ich o pomoc. Vrátila by som sa na Slovensko, lebo tu to poznám. Nemusíš sa vracať domov. Môžeš požiadať o pomoc úrady, nájsť si prácu s ubytovaním, kontaktovať dobrovoľnícke organizácie... A keď nazbieraš trošku skúseností a sebaistoty, pokojne sa môžeš pokúsiť o šťastie aj v zahraničí.
Verím, že svoj život dokážeš žiť tak, aby onedlho Tvoja rodina "valila zraky" aká si Ty šikovná a ako sa vieš obracať.
Prajem Ti veľa šťastia a, hlavne, nemysli na hlúposti!

standard poverty

Podakuj sa tomuto uzasnemu kapitalistickemu systemu a nezabudni pri najblizsej prilezitosti znova zvolit nejakych standardnych politikov aby sa nahodou nieco nezmenilo

Jatt

Messje, predpokladám, že autorka mala na mysli vlak do Bratislavy. Odtiaľ sa, zrejme, ďalej transportovala leteckou dopravou do nám zatiaľ neznámeho štátu.

Myslím, že Vami uvedené problémy obsiahnuté v obsahu úvodného príspevku nie sú dostačujúcim dôvodom pre ukončenie svojho ďalšieho pôsobenia na tejto planéte. Odporúčam Vám, aby ste so svojou matkou - bývalou zákonnou zástupkyňou prekonzultovali danú problematiku, po nej by ste mali dôjsť k racionálnemu záveru.

fotona

V ktorom si state? Skus si hladat robotu napr. cez FB su take skupiny Slovaci v Svajciarsku a pod, nikdy nevies, kto Ti pomoze, poradi.. Ale bud opatrna

oktobrova

Za to, ze momentalne nemas ruzovu situaciu, nemusis zahodit cely zivot. Ber to ako vyzvu. Daj si sem nejaky iny dotaz, ked si nevies hladat pracu, tak zdatnejsi ti mozu pomoct a p.