Môžu mi poškodiť proteíny zdravie?

Kycera

Cnc, sú bielkoviny, kt. sú PRIRODZENÉ pre naše telo a do tela ich dostávaš stravou - mlieko a mliečne výrobky, vajcia, mäso, ryby, strukoviny, orechy...
Ak človek prijíma LEN tieto proteíny a preháňa to s nimi, tie obličky si poškodí!!! Počul si o Dukanovej diéte? Už nejeden takto skončil!
A potom tu máš UMELÉ proteínové doplnky, a tam si treba dávať ešte väčší pozor! Musíš sa v problematike vyznať- značka, krajina.. Výrobcovia a distribútori Ti budú spievať chválospevy na výrobok, nežiadúce reakcie nebudú spomínať, ide o kšef!
Ale ja mám dojem, že Ty sa vyznáš: Som toho názoru, že je lepšie sa problémom vyhýbať, ako následne riešiť následky svojho nerozumného rozhodnutia.

cnc

ja prijimam denne cca 2g bielkovin...niekedy trochu viac niekedy menej...pred nedavnom mi robili testy na oblicky,pecen,krv, a vsetko mozne...vsetko ok az na trochu zvysene hodnoty niecoho co ukazovalo ze mam na nieco slabsiu alergiu...problem by nemal mat ani ked konzumuje dokonca 3g na kg a co sa tyka toho ze nie je bielkovina ako bielkovina...ako to myslis?

Kycera

Ty si jasnovidec? Vieš, v akej kondícií má obličky? Vieš, koľko bielkovín prijíma v strave? Aký má pitný režim, koľko rokov... Tak potom klobúk dole pred Tebou!

pišta00

pokiaľ neprijme naturálne viac ako 2g bielkoviny na kilogram váhy neuškodí mu to.. zas to tak nedramatizujte

Kycera

Nie je proteín ako proteín!!! Ak príjmaš nadmerné množstvá, môžeš si poškodiť, či odstaviť z činnosti OBLIČKY!!!

cnc

pozri ak budes jest denne zo stravy aj doplnkov napr viac ako 7x tvoja vaha gramov bielkovin tak oblicky zatazis to je jasne....ak to bude dlhodobe su mozne problémy ale to je pri vsetkom ked tocs niecim prehamas...a ak mas dajme tomu 80kg tak 80x7=560g bielkovin denne...ak tolko prijmes tak mas u mna respekt lebo prakticky je to nemozne tolko jest...najskor by ti bolo strasne zle...ak cvicis daj si svoju vahu krat 2 a tolko gramov bielkovin denne spapaj...a ani 3x tvoja vaha ti neuskodi ked sme pri tom...

pišta00

Tak tomu kto to povedal, že to škodí na pečeň a plodnosť odkáž že je blb... Bielkovina nemá s neplodnosťou nič spoločné.... Proteín ak sa bavíme o tom prášku, ktorý sa používa ako doplnok stravy pre športovcov obsahuje pre lepšiu vstrebateľnosť naštiepenú bielkovinu, ktorá je získavaná napríklad zo srvátky.

Ak to niekto považuje za škodlivú chémiu iba preto, že srvátka, z ktorej sa proteín vyrába prejde chemickou úpravou aby sme z tekutej srvátky získali iba čistú naštiepenú bielkovinu zbavenú laktózy a dostali to z tekutej do práškovej formy tak je to primitív a nič o tom nevie a to potom môžme za chémiu považovať aj sušené mlieko, sunar alebo granko...

Proteín napríklad zo srvátky nezakyseľuje organizmus, je ľahko vstrebateľný, tým pádom ti nezaťažuje trávenie...