Dobrý večer.
Každý mi vraví niečo iné. Jedni hovoria, že je to chemia, iní, že ie to prírodne. Možu mi proteíny poškodiť zdravie? Počul som , že škodia na pečeň alebo na plodnosť. Je to pravda? Prosím poraďte mi ďakujem vopred.
Môžu mi poškodiť proteíny zdravie?
pišta00 okok verim :) islo len o To aby to nejaky blbec tiez neskusal :) .. asi nejaka steroidova kura?
moje 3g mali slúžiť len ako informatívny príklad toho že aj taká vysoká dávka sa dá za istých podmienok prežiť bez ujmy a to som svoje telo zaťažoval maximálne ako to len šlo, nemalo to slúžiť ako návod na to, že 3g bielkoviny sú správne práve naopak pre normálneho cvičenca je to šialená dávka... mal som na to svoje dôvody, ktoré sem na takéto fórum ale nepatria a ani ich tu nejdem rozoberať a vedzte že bielkovina bolo v tom prípade to najmenšie zlo
po prve to ze je nieco prirodne este neznamena ze je to aj zdrave a to ze je nieco chemia nezname ze je to automaticky zdraviu skodlive...
vseobecne proteiny sice zatazuju vnutorne organy ale ak nebudes davat ako pista 3g na Kilo tak to bude ok.
pista to ze tebe nic neni neznamena ze ani niekomu inemu nic nebude okrem toho asi vies ze 3g na Kilo oproti napr 2g na Kilo nema skoro ziaden vplyv na vyvoj svalov (teda aspon nie u amaterov)
co sa pohlavnych organov tyka tak min pri tusim malo pohyblivych spermaich sa odporuca viac proteinov to ze proteiny vplyvaju nepriaznivo na rozmnozovanie si niekto pomylil s anabolickymi steroidmi tie funguju ale na uplne inej baze a nemaju s proteinmi nic spolocne...
co sa gaineru tyka tak to si daj radsej kofolu popripade iny soft drink.
a co sa kyceri tyka tak odporucam uplne ignorovat. ona odporuca na liecenie neplodnosti v inej teme chlapa ktory lieci pomocou polohy mesiaca, inde zase odporuca homeopatiu a vseobecne alternativnu medicinu a v neposlednom rade pochybujem ze da na bench pressi aspon 100kg :) takze o Tom prd vie...
Tak full-body tréning je hlavne pre začiatočníkov alebo pre niekoho kto mal od cvičenia dlhodobejšiu pauzu a začína odznova a to ten druhý typ tréningu sa volá split kde cvičíš každú partiu zvlášť. Full body (1+1 to znamená že cvičíš každý druhý deň... 1+1= 1 deň tréning + 1 deň voľno) cvič ak si úplny začiatočník kľudne 2 mesiace ide hlavne o to, aby si svaly zvykli na fyzickú záťaž. Na full body sa cvičí celé telo na jednom tréningu max v 3 cvikoch na každú partiu a nikdy nie viac ako 2 série po 8-10 opakovaní max (2 série to znamená, že ten 1 cvik zopakuješ 2x).. napríklad (3 cviky na nohy, 2 cviky na chrbát, 2 cviky na prsia, 3 cviky na ramená, 2 cviky na biceps, 1 cvik na brucho) a okrem mŕtvych ťahov zbytočne nevymýšľať s nejakými max. váhami a necvičiť to úplne do zlyhania. Full body ti ale po 2-3 mesiacoch bude k ničomu a nebude ti prinášať žiaden objem preto je treba svaly viac izolovať a dať im väčšiu záťaž než akú dostanú na full body tréningu a od toho je tu split...
No a split tam máš celé telo rozložené podľa partií čo je viac izolovaný tréning na ktorom sa už zameriavaš a buduješ si konkrétne partie na každom tréningu zvlášť. Ja osobne cvičím split 4+1 čo zase znamená že 4 dni cvičíš a 1 deň máš oddych, tým pádom mám celé telo rozdelené na 4 dni, kde v dni č.1 cvičím nohy a brucho, deň č.2 chrbát, deň č.3 prsia a ramená, deň č.4 ruky.
Čo sa proteínu týka 8 rokov pijem proteín v živote mi z neho nič nebolo, ryžový proteín je zbytočne predražený a také isté a ak nie aj lepšie aminokyselinové spektrum máš v srvátkovom proteíne, ktorý je takisto bez laktózy a je takisto dobre stráviteľný a takisto nezakyseľuje trávenie...
ked protein tak urcite prirodny napr Plantforce Synergy Protein, je bez lepku a laktozy, alebo este konopny prasok
Hej cnc ďakujem vám veľmi pekne :). Hlavne čo je by som chcel pribrať, keď mi niečo viete poradiť tak by som bol zato vďačný. Výšku mám 182cm a váhu 62kg a jem dosť veľa(asi mam dobry metabolizmus alebo je to z toho že robim športy). Som sice začiatočnik(cvičil som cez toto leto 2mesiace aj s proteinmy). Achcel by som sa vas (cnc alebo aj pišta00)na nejaké otázky opytať. Počul som že niektori ludia cvicia cele telo v jeden den a druhi , napr.:pondelok cvičia ramená a biceps ,utorok prsia a chrbat atď. Co je lepšie a prečo to je lepsie? Prosím vas ak by vas to neobtazovalo este mam par otazok mozem sa ich spytat?
Tak si to zoberme po poriadku, zasa budem dramatizovať!
Uvediem pár príkladov o tom, ako bývajú zavádzaní spotrebitelia, aj alergici!
Sušené mlieko sójové - nikde sa nenachádza upozornenie, že ho nesmú užívať ľudia, kt. majú ALERGIU na bielkovinu kravského mlieka, upozorňovaní sú len alergici na sóju!!!
Výrobok bez glutamánu sodného uvádza v zložení extrakt z kvasníc, čo je stále tá istá látka, teda glutamán sodný (E621)!!! A ten ako je známe spúšťa u citlivých osôb "syndróm čínskej reštaurácie"!!!
Je totiž veľký rozdiel medzi PRIRODZENE sa vyskytujúcim voľným glutamánom a tým PRIEMYSELNE vyrobeným. Toto platí aj pre ostatné látky a výrobky!
Okrem toho sú farbivá, tesaurizačné látky, príchute..., kt. sú alergénmi.
Čo sa týka doplnkov stravy, ani tie nie sú BEZPEČNĚ!!! Nie vždy sa zhodujú údaje v príbalových letáčikoch s obsahom v balení. Nik z nás nemá zmapovaný zdravotný stav natoľko, aby vedel, čo mu škodí, čo prospieva. Aj doplnky môžu poškodiť zdravie, spustiť alergickú reakciu.
Konieckoncov svalová hmota sa dá vybudovať poctivým cvičením za pomoci stravy. Mám na okolí chlapcov, kt. to dokázali a pritom boli tenkí ako špáradla na zuby a mali aj defekt na hrudníku. Teraz majú tehličky na bruchu, defekt nevidno a v posilňovni neboli ani RAZ!!!
ja osobne som mal istú dobu dávkovanie bielkoviny na hodnote 3g na kilogram váhy čo už pre bežného človeka nad limit a tu som obličky mám v poriadku... zbytočne to dramatizuješ kycera, pokiaľ na posedenie nevypije celé balenie proteínu nič mu nehrozí a z vlastnej skúsenosti, ktorú mám s ľudmi ktorých som vo fitku trénoval pochybujem, že zo stravy má taký bohatý príjem bielkoviny ak sa pýta na gainer pravdepodobne má problém s nízkou váhou tým pádom je jasné, že málo jedáva, takže zo stravy nadmerný príjem bielkoviny mať nebude... skôr je väčšie peklo pre obličky kreatín než bielkovina... Zbytočne nerobte drámu tam kde ju netreba
protein aj ked je z doplnku ako je prasok je prirodzeny tiez....ono je to vlastne srvatka odstredena z toho mlieka cize je to zbavene laktozy a tak. obsahuje vitaminy a vsetky veci ktore su aj v mlieku...nie nepocul ale teraz som si o tom cital a je to uplna blbost takato dieta...strava v diete ma byt vyvazena a ide hlavne o kalorie a rozlozenie makrozivin nie len tak hala bala...kazdy clovek ktory aspon trochu chape alebo rozmysla by na take nieco nemal pristupit... za 2. nevravim mu aby konzumoval velke mnozstvo bielkovin...je dokazane vselijakymi studiami ze 2-2.5g bielkovin na kg ti nic nespravi a neposkodi oblicky pokial dodrziavas pitny rezim a nemas ich uz znicene....a pochybujem ze by niekto prijimal aj viac pokial ide cisto...
inak osobne odporucam cca tych 1.8g bielkovin na kg
dalej...vsetky bielkoviny su telu prirodzene...tie prasky niesu synteticke ak si myslel to. je to doplnok stravy, nic viac nic menej
k tomu gaineru...nekupuj to...je to obycajny cukor ktory je predrazeny :) skus pozriet zlozenie...a este k tomu je ten cukor aj "rýchly" cize ak si to nedas hned po treningu alebo pred a das ho viac tak ide do tuku...
ak cvicis a chces sa poradit kludne sa pytaj...rad odpoviem alebo ak by si chcel nejaky trening pripadne rady ohladom jedalnicka tak pis :)
A čo hovoríte na gainery?