Potrat

Príspevok v téme: Potrat
Katka2324

Ahojte prosim vas na uvod tí co ma chcete odsudzovat prosim ani to robit nemusite mam uz sama so sebou problem a vycitam si to. Takze mam 23 rokov som silna diabeticka a moj lekar mi neodporucal uzivat antikoncepciu samozrejme len docasne ale spat k veci pred vyse mesiacom som ostala tehotna ano viem je to chyba mojej nezodpovednosti. Avsak prave som nastupila na vysoku a dieta neprichadzalo do uvahy a taktiez chlap s ktorym som ho mala mat to zasadne odmietol. Odovodnil to tym ze sa na dieta este neciti a plne ho chapem bol so mnou kratko cize jeho obavy si myslim boli na mieste. Tak som teda isla na potrat. Necitila som ziadnu fyzicku bolest za to ta psychicka bola silna , cez to vsetko som sa snazila usmievat, byt stastna ale proste len na oko. Cez den som prezivala a v noci silne muky. :( .. ta najhorsia cast, ktorej nemozem ani ja sama uverit je ta ze som pred par dnami zistila, ze som znova tehotna. Znova s tym istym chlapom. Nemohla som tomu uverit pretoze som si myslela, ze po tom potrate tak lahko neotehotniem. Chlap s ktorym ho mam to dieta zasadne odmieta, dal mi cas aby som sa toho dietata zbavila nerozpravame sa spolu . Zial potrat mi uz nevykonaju vraj len 1 krat do polroka. No zial nie je to zial ale aj je . Nesmierne trpim. To dietatko.... nie som financne zabezpecena, nemam skolu, nie som pripravena a hlavne musim respektovat jeho volu. On to dieta nechce. Od znamej som dostala tabletku na vyvolanie potratu, ktore na Slovensku nedostanem len tak :( .... toho chlapa strasne lubim, nechcem ho sklamat, nechcem si ho priviazat k sebe tymto sposobom, nechcem aby sa citil ku mne priviazany ... ale spat k veci dal mi tyzden cas aby som sa ho zbavila. Citim sa strasne sama, citim sa akoby to bola len moja starost a hlavne mam nesmierne vycitky. Neviem sa do toho dokopat. Nie je tu nejaka z vas, ktora si presla niecim podobnym? :(

VictoriaK

Ahoj,nejdem ta presviedcat,ani odsudzovat ani nic,nemas rodinu co by ti vedela pomoct?Prepac,aj ked ho lubis,on nemoze lubit teba,je to obycajny egoista...ja mam opacny pripad ako ty,dnes som sem davala prispevok ohladom mojho problemu-3 spontanne potraty,byt teraz tehotna,dala by som za to hocico,nema pravo sa ti vyhraza,je v tom rovnako ako ty a prispievat ti bude musiet,,neurob rovnaku chybu znova,budes sa trapit cely zivot a mozno ked sa raz rozhodnes mat deti,uz to nepojde.Ale rozhodnutie je na tebe a ten liek je pre nieco zakazany

denisaf

Najhorsie na vsetkom je ze za potrat sa kazdy pozera zle a krivo iba na zenu. To ze muz ani nevie ze ma niekde vo svete dieta popripade to ze sa vobec ale vobec nestara cely jeho zivot o neho to spolocnost neriesi uz vobec. Ked je zena znasilnena napriklad kazdy zasa utoci len nanu... lebo spolocnost si zvykla prehliadat chyby chlapov a berie ich za samozrejmost.Zena je ta ktora ma toho viac nez dost ona je TA ktora s tym bude musiet zit dokonca zivota a muz? ten castokrat uz sudi druhu v posteli zakial ta ktora je s niim tehotna bezmocne rozmysla ako dalej!!Takze nechajte zeny aby sa rozhodli same a nesudte nikoho pokial neviete aku situaciu ma.. KOlko ludi si narobi deti ktore nemaju ani co jest co si obliect nemaju na zdravotnu starostlivost?? je to podla vas zivot??

ANGEL-DEMON

bella... ja UPT ani nezavrhujem ani nepodporujem,... som predovšedkým za prevenciu,.... no ked sa "prihodilo" a žena sa rozhodne ísť na potrat je to jej osobne rozhodnutie, existuje na to zákon!
No a neviem ako ty ale ja si absolutne nepamätám 9 mesačný pobyt v maternici.... takže ak by bolo so mnou vynaložene tak ako s plodom 2 roky predo mnou ktory šiel na UPT bolo by mi to jedno..
a možno by som sa bola narodila do lepšej rodiny...
matke som neraz vykričala že mala isť aj so mnou na potrat mala by som pokoj... lebo ked ma deti žena ktorá ich nechce no je donutena spoločnostou, bud to dieta vyhodí z okna, hodí ho o stenu alebo si na nom vybíja svoje nervy kým môže....

bella21

Angel-demon, ak by si Ty bola tým deckom, vybrala by si si pre seba radšej potrat?

Pre dieťa je určite najlepšie, ak sa narodí a bude vychovávané hoci aj v adoptívnej rodine. Je to hrozná rada: radšej ho zabi, ako by si mala utrpieť na kráse. Alebo: keď ho nechcem ja, tak nech ho nedostane nikto iný. Toto sebectvo je doslovne smrteľné. Dieťa nie je tovar, ktorý môžem zahodiť alebo si ho ísť vyberať do detského domova. Nikto z nás by nebol rád, keby sa o ňom hovorilo takto necitlivo.

Katka, na Slovensku je možný aj utajený pôrod. Na stránke Alexis sa môžeš o ňom poinformovať. Zvládneš to, ak požiadaš o pomoc a budeš mať tak pri sebe ľudí, ktorí Ťa budú podporovať a sprevádzať tehotenstvom.

Nechať žiť človeka je dobrá voľba. Božie prikázanie nezabiješ dobre hovorí, lebo skutočným otcom dieťaťa je Boh a len On môže rozhodnúť o živote i smrti. Ak si urobila jednu chybu, pouč sa z nej a nerob druhú. Lebo duše potratených detí žijú, rodičia ich síce nechceli, ale Boh ich prijal, a ich rodičia sa po svojej smrti s nimi stretnú a budú ich musieť požiadať o odpustenie a zadosťučiniť Bohu za spáchané zlo. Neoľutovaný potrat je cestou do pekla...

ANGEL-DEMON

a s takym debilom by som teda čas nestracala...
zakladatelka temy je očividne nejaka uboha, slaba osobnosť, ktorá nechá sebou zametať...asi zakomplexovana, čo nevie vydržať sama so sebou tak radsej bude s debilom ako sama.. myslí si ze iny by ju nechcel.... že niekomu robi šlapku za darmo... a na potraty chodi ako na klavir , chytrá zrejme nie je , IQ hupacieho konika...
ja deti nechcem!!! mam 27 a dari sa mi vyhybať sa tehotenstvu, ked ich logicky nechcem! radsej prevencia...

ANGEL-DEMON

bože to su rady!!!! adopcia??? !!!! tak porodte decko a dajte ho na adopciu..!
ona nie je milionarka! ze sa moze niekam zašiť na 9 mesiacov a tajit tehotenstvo,.. vyprasní sa, priberie uz v zivote mozno nebude ako predtym, bude roztahana, roztrhana, dozašivana... len preto aby niekomu vynosila decko??!!!! decke domovy su plne !! tak ked niekto chce nech si tam ide vybrať....
to radšej nech ide na ten POTRAT... ale nech sa da rovno aj sterilizovat....! ked nepozna ine antikoncepcne metody...

asjasj

Katka, prosím ťa na kolenách, nerob to. To dieťa chce žiť. Ved ho môžeš dať predsa na adopciu. Hocikde, len mu neber prosím život. Aj to prvé chcelo žiť. Keby moja mama počúvla otca pred 20 rokmi- tiež nezodpovedného a bezstarostného ako je tvoj priateľ- tak ti to tu dnes nepíšem. A neboli by sme 3, ale len 1. A ako ti tu už viacerí napísali - on ťa nemiluje!! Kde si stratila hrdosť, že so sebou necháš takto zametať? Ved ťa má jasne očividne len na sex, lubiš ho len ty! Zobud sa prosím ťa. Zaslúžiš si lepšieho. Takíto muži sa mi hnusia, zakaždým čo to počujem, si spomeniem na otca a zdvihne sa mi žalúdok. A samozrejme, nechcem ťa kadrovať, stalo sa už čo sa stalo, ale do budúcna, rozmyšlaj nad tým, s kým si ľahneš a potom aj nad tým, že to môže mať následky (dieťa) VŽDY. Prajem ti všetko dobré a dúfam, že na ten potrat nepôjdeš. Veľa šťastia.

ftt

Katka, život ti dal príležitosť aspoň trochu odčiniť, čo si spravila prvý krát. Zachovaj sa teraz zodpovedne a s rešpektom k životu tohto dieťatka. Môžeš ho dať napríklad na anonymnú adopciu. Dostane sa k niekomu, kto to dieťa veľmi chce. Na anonymnú adopciu sa čaká v poradovníku mesiace aj roky.

Na tej linke zachráňme životy ti v tejto veci poradia.

Čo sa týka toho muža - keď je schopný dávať ti ultimáta, aby si išla na potrat dieťaťa, ktoré splodil - tak o jeho láske pochybujem. Podľa mňa ťa skôr alebo neskôr nechá. Nebudeš mať ani deťa ani muža, len výčitky nadosmrti.

Maj aspoň čisté svedomie, lebo to ťa neopustí určite..

lara 3

pomocť ti môžu alexis poradňa pre ženy a dievčatá s neočakavaným tehotenstvom. alebo je plno podobných organizácii, pogoogli

bella21

Katka, nevyhováraj sa na priateľa. On netuší, čo znamená byť matkou, aké puto sa od momentu počatia vytvára medzi ňou a dieťaťom, Ty už to vieš, už si to zažila. Vyčítaš si a trápiš sa pre prvý potrat a teraz chceš urobiť druhý? A čo keď otehotnieš po tretíkrát? Po štvrtýkrát? Kedy to skončí? Zrádzaš svoje ženstvo, svoje materstvo, to krásne, čo je v tebe a čo má byť darom, tak pre muža, ktorý by ťa mal milovať nesebecky, ako aj pre tvoje dieťa. Muž ľahko zabudne na dieťa, ktoré splodil, ale čo matka? Prečítaj si svedectvá žien, čo to urobili a ako sa trápia. Stojí ti ten tvoj za to? Nie, muž, ktorý s ľahkým srdcom pošle svoju vraj milovanú na potrat, tak ten toho nie je hodný. Pošpiniť si ruky krvou najnevinnejšieho a najčistejšieho stvorenia, ako je nemluvniatko a tvoje vlastné dieťatko. Neurob druhýkrát tú istú chybu.

www.zdravie.sk

Posielam linky na stránky, kde nájdeš pomoc - psychologickú, lekársku a zároveň aj finančnú. Neviaž sa na nezrelého muža, ktorý ti nie je oporou a nechce tvoje dobro (ak ťa posiela na potrat, tak zaručene nechce tvoje dobro, on si tými výčitkami prechádzať nemusí ako ty, jeho telo ten zákrok nepostupuje). Nespi s ním už viac, najlepšie by bolo, keby si sa s ním rozišla. Vieš, ako by sa správal ozajstný chlap? Prevzal by zodpovednosť za svoju ženu i dieťa a postaral sa. Povedal by ti: neboj sa, veď ťa ľúbim, postarám sa o teba, spolu to zvládneme, budeme rodinkou, nikdy ťa neopustím. Nebol by zbabelec, ktorý by utekal pred zodpovednosťou a priateľku posielal na potrat. Čo si myslíš, požiada ťa raz o ruku, budeš raz jeho manželkou? Otvor si oči..

Dieťa si prosím nechaj, aspoň takto odčiň ten prvý potrat!

www.alexisporadna.sk
www.zachranmezivoty.sk