Ahojte, Mala som pomer z jedným chlapcom do 7.8.2016 od tohto dátumu z druhým. 19.8.2016 som mala menštruáciu ktorá trvala 2 dni. Aktuálne som tehotná 11tt a 1 deň termín mam 26.5.2017. Stým druhým som nemala plodné dni... Jedine ak by som otehotnela počas menštruácie ale zas ten termín nesedí. Kedy vlastne som otehotnela?
Datum oplodnenia
a pre toto nie je dobré spávať s kadekým prakticky v jednej dobe.. istotu ti aj tak dá len test otcovstva.
Ahoj, píšeš ze si tehotná 11 týždňov a 1 den. Teda vychádzaš z dátumu poslednej menštruácie t.j. 19.8. (Podľa tohto dátumu si tehotná 11tyzdnov a 2 dni).
Najlepšie ako zistiť kedy si otehotnela a teda kto je otcom tvojho dieťa je pomocou sona. Lekár ti vie povedať či plod zodpovedá veľkosti ktorú by mal mat od poslednej menštruácie. Bude vedieť či si otehotnela skôr alebo neskôr, alebo je veľkosť plodu zodpovedajúca dátumu poslednej menštruácie. Ja žijem v zahraničí tak neviem presne ako je to na Slovensku. Ale v 12.tom týždni sa robí tzv.kombinovany test, skladá sa z odberu krvi matky a podrobného sona. Výsledok ti dá štatistickú pravdepodobnosť s akou sa narodí dieťa s Downovym syndrómom. Viem, ze tento test sa robí aj na Skovensku a práve to sono ktoré je jeho súčasťou ti dá odpoved či plod zodpovedá dátumu poslednej menštruácie.
Stačí ti proste dobre urobene sono v tomto obdobi (nemusíš nutne na ten kombinovaný test) urobene skúseným lekárom co ma na to potrebnú techniku.
Opravujem prvy príspevok : lekári nerátaju ten deň kedy si mala pohlavný styk ale den poslednej MS a nie twn 19.8 ale skorej co si mala pretože 19.8 sa ti uz usadilo vajíčko
A ešte niečo aj s tým musíš rátať že od styku si nemusela v ten deň otehotnieť ale + 2-3 d potom vieš že spermie prežijú aj 5 dni v maternici a v ten deň si nemusela mať ovulku a ešte proces od stretnutia spermie s vajíčkom jej oplodnenie delenie buniek putovanie do maternice a následne usadenie sa trvá priemerne 14 dni
19.8 si nemala MS ale to sa ti oplodnené vajíčko usadilo do maternice. Lekári nerátaju ten deň kedy si mala poslednú MS čiže nie 19.8 ale ešte predtým takže termin pôrodu sedí. Obvykle sa ráta 3 m dozadu a 3 dni dopredu