Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Datum oplodnenia

Príspevok v téme: Datum oplodnenia
Sabi264000

Ahojte, Mala som pomer z jedným chlapcom do 7.8.2016 od tohto dátumu z druhým. 19.8.2016 som mala menštruáciu ktorá trvala 2 dni. Aktuálne som tehotná 11tt a 1 deň termín mam 26.5.2017. Stým druhým som nemala plodné dni... Jedine ak by som otehotnela počas menštruácie ale zas ten termín nesedí. Kedy vlastne som otehotnela?

Emily opat

Úplne zbytočne vkladať tu odpovede nejakej pôrodnej asistentky... Na dobre urobenom sone v tomto gestačnom obdobi (nie neskôr) ti vedia povedať veľmi presne na koľko vyzerá byt plod starý. Toto sono sa používa aj na prípadnú úpravu predpokladaného dátumu pôrodu (kľudne aj len o dva-triednu) ktorý sa počíta od poslednej menštruácie. Samozrejme, ze presný dátum otehotnenia sa nedá stanoviť s určitosťou už len z dôvodu ze každá žena ovuluje inak a aj v rámci jednej ženy sa v ovulácii vyskytujú odchýlky. Práve preto sa používa dátum poslednej menštruácie ako pomyselný dátum tehotenstva, lebo je to jediný presný údaj. Jednoducho ak si zájdeš na sono urobene dobrým gynekológom s dobrými prístrojmi tak budeš vedieť či si naozaj v 12.tyzdni alebo si otehotnela skôr o dva týždne či viac. Viac k tejto téme nemám co dodať, kazdy nech si robí ako uzná za vhodne.

Shayleen

[Porodní asistentka] - Pokiaľ vy to sama neviete, ktorý deň ste presne otehotnela, tak už vám nikto presný deň oplodnenia nepovie, to nie je možné. Všetky dátumy a vek plodu je len približný, teda orientačný, nie na deň presný. Ako z ďalších smerodajných dátumov sa považuje prvý deň poslednej menštruácie a za pomoci gravidmetra, vám lekár vypočíta predpokladaný termín porodu, alebo vy sama si ho vypočíte podľa jednoduchého vzorca a to: prvý deň poslednej menštruácie + 7 dní- 3 mesiace

Shayleen

Milá emily ja som sa gyn a pôrodníctvo ucila 4 r aj som z toho zmaturovala dlhe roky som ešte popri a po skole studovala sama takze nieco z toho viem ok? Chybu urobila zakladatelka temy s tym ze gyndovi dala nespravne MS pretože ona mala 7.8 cinkedy styk a 19.8 sa usadilo vajco takze ona musela MS z jula dat

Emily opat

Shayleen naschaval som nereagovala na tvoje príspevky. Na tomto fóre prispievajú rôzni ľudia, niektorí takí co svoje fantazmagórie vydávajú za univerzálnu pravdu.
Či išlo o implantačne spinenie ty, ja a ani gynekológ z povolania na základe toho co Sabi napísala nedokáže zistiť. Príliš malo informácii. Jedine sono vyšetrenie môže pomôct, pripadne potom amniocentéza, vilocenteza alebo test DNA.

Shayleen

Emily opät - 19.8 nebola MS ale špinenie / krvácanie z dôvodu usadenia oplodneného vajíčka do steny maternice