Neskutočná únava

Príspevok v téme: Neskutočná únava
Teska01

Dobrý deň, už veľmi dlhú dobu ma trápi neskutočná únava sprevádzaná závratami, zimou, bolestou hlavy a taktiez tocenim hlavy. Nemozem chodit do skoly, von, som naozaj zufala. Pochodila som x doktorov. Ortoped, nosno usno krcne, kardiolog, neurolog, vsetko ok neviem co dalej... Obcas je mi aj na zvracanie. Hovorim vsak o unave, kde sa mi ani neda stat, je mi zle... Stravujem sa zdravo a pravidelne, cvicit sa mi neda, denne vypijem 2 litre vody. Mate niekto podobnu skusenost? Prosim o radu. Neviem co budem dalej robit

ahjaj

na parazity, to skús v lekárni sa spýtať.
ale keď aj potom problém pretrváva, aj tak za tým choď. Človek bez príčiny unavený tak nie je.

Zuzka8

ahjaj, o tých zvyškoch som ešte nepočula. Pozriem zajtra dačo o tom. .. Ja som si kúpila knihu od I. Bukovského, Zachráňte svoje črevo. Ma to zaujíma, ohľadne tr. ťažkostí, tak niečo pochytím. ...Vit. D som mala mierny deficit. Aj v zime a aj v lete. Beriem 2000 jednotkový a snažím sa vždy s tukom zjesť. Olej v polievke či šaláte alebo maslo na chlebe. .. V škole nás to tak učili, lebo je rozpustný v tukoch. ... Idem aj na rehabilitácie naučiť sa cvičiť. .. Tiež pre tú únavu. .... Ale sa snažím nie iba čítať o liečbe, ale aj vonku trocha a pozrieť si rozprávku. Ehe. .. Dobrú noc.

Zuzka8

Ahoj Miriamar, hm neviem ja som laik. Neviem aké sú dobré antiparazitiká, ale tie pre zvieratá radšej neber. Ja by som sa osobne opýtala v tejto veci obvodnej. Keď za ňu nechceš tak často, tak si urob prehľad čo môže stáť za únavou a choď za ňou s viacerými vecami/návrhmi naraz. Len treba to tak múdro povedať.

Miriamar

Na imunoalergologicke vyšetrenie som bola, testy som mala iba o trošku zvysene, ale žiadna alergia konkrétna v testoch bola negatívna. Odobratý moc aj stolicu som mala, všetko OK, už mi je trápne ísť znova...nie je niečo na parazity volnopredajne účinné aby som zistila či mi to pomohlo?

ahjaj

vďaka za upozornenie, chcela som napísať z hrdla a nosa.
Imunologické vyšetrenie, v pozadí únavy môže byť alergia, ale aj neznášanlivosť niektorých potravín a pod.
Vyšetrenie stolice na parazity a zvyšky. Zvyšky je to, ako tráviš jednotlivé časti potravy, napr. tuky. Potom odber moču na bakteriologické a pod.
Jarná únava? Nedostatok vitamínu D. Nebolo by od veci užívať. Zakúpiš v lekárni.

Zuzka8

Miriamar som sa dočítala, že proti parazitom môžeš ísť k obvodnej, aby Ti dala výter zo stolice. Ale som sa dočítala, že treba viacej ako na 3x, lebo vraj parazity pudia vajíčka cyklicky. Takže na 3x sa nemusíš trafiť, ale štvrtý už áno. Ide o tie fázy. Obvodná by Ti aj predpísala antiparazitiká, tie sú na odčervenie. Psie, mačacie a konské by som asi moc neskúšala. Predsa sme človek a nie stroj, aby sme hocjakú tabletku dali do seba.

Zuzka8

Intolerancie sa kde zisťujú? Jedine u imunologičky, nie?
A výter z hrdla a krku na čo? Hrdlo a krk je jedno a to isté, nie.