Prečo ludia podvádzajú?

Príspevok v téme: Prečo ludia podvádzajú?
Preco123

Mate niekto smysluplnu odpoved na otazku preco ludia podvádzajú? Myslim tym hlavne vo vzťahoch... Preco podvádzajú, klamu a podobne? Preco sme takí hlúpi a podvádzame svoje polovičky, preco im robíme do prieku, preco ich klameme, preco sa s nimi hadame...? Preco preco preco? Preco sme takí hlúpi a nevieme si vážiť to co mame ale musime mat vzdy nieco co prave vtedy nemame? Preco ked prejde okolo nas na ulici ina/iny zena/muž hned sa za nimi otáčame? Preco sme takí ze si nevieme vážiť ze nas ma niekto úprimne rad a narozdiel od toho aby sme jej/mu tu lásku opätovali myslime na inu/ineho? Nechapem preco... (Česť výnimkám) :)

dizina

vladne chemia a vacsinou sa to stava,ked ti nieco chyba vo vztahu.neries to,aj tak ten nevernik neskor trpi tym,ze ublizil.

odpovednaotazku

Lebo zlyhala spravna vychova rodicov ktori tymto ludom nevedeli - nemohli - nestihli vstepit do hlavy zakladne moralne hodnoty a rizika ktore vyplyvaju z ich nedodrziavania

viktoriabb

no neviem ci by ste tak tvrdili ake je ok mat s hocikym sex keby vas niekto nakazi hiv a vy by ste museli byt dozivotne na liekoch a znasat nasledky infekcie... strasne ste sprosty tu.. je vidiet ze sa vam este nic nestalo ked uznavate trtkat s kadekym... len nic nieje vecne a kazdy moze spadnut na dno... ono to tak byva ked si clovek najviac veri a mysli si ze mu patri svet...

John Spartan

Cela tema sa zvrhla proti jednemu uzivatelovi a skoro uplne odbocila od temy...

ja som bol vzdy za vernost... vo vztahu. momentalne zijem v otvorenom vztahu, v ktorom si hovorime kto kde kedy s kym... a viete co ?

zatial ani jedna strana s nikym inym... mozno je to o tom ze ak mame pevne puto a nemozeme.. laka nas to.. avsak ak vieme ze mozeme.. tak nemame zaujem

michael067

Pozri zopár prednášok Františeka Koukolíka
Potom zopár prednášok o mozgu, o štúdiách ako mozog určitých ľudí reagoval pod magnetickou rezonanciou pri určitých otázkach/obrázkoch atď.
Výsledok je taký že v mozgu máme určité "schémata" čo znamená že niektorý ľudia su "naprogramovaný" správať sa určitým smerom (viac prednášk Pána Františka Koukolíka) pokiaľ sa to výchovou nejako nezmení.
Je to zložitejšie treba pozrieť tie prednášky, vysvetľuje to tam podrobnejšie.
Ak chcete vedieť prečo sa ľudia v určitých veciach chovajú tak či ona, tak predsa pozerajte na štúdie a výskumy mozgu veď človek je ovládaný mozgom tak keď chcem vedieť prečo sa niektorý ľudia správajú tak ako sa správajú, hľadám výskumníkov štúdie atď ktorý sa zaoberajú mozgom a jeho správaním v určitých situáciach.

0vecka

ok cize som si vydedukoval ze sa neviete vyjadrit k teme... inak neni Pravda ze neuznavam ine nazori teraz z halvy viem min o dvoch temach kde som zmenil nazor o 180° dokonca v jednej som kvoli tomu zmenil moju dennu rutinucize som ho urcite nezmenil len formalne

digestor

Fantasyi lepsie by som to sam nenapisal, vystihla si to do bodky presne. Pseudoargumentovat do nemoty a vdzy ten jeho by bol ten spravny. Taki ludia budu do nemoty zasierat forum, beriem si k srdcu tvoju radu a budem ho ignorovat.

Fantasyi

Kazdopadne je velmi zvlastne demonstrovat nejaky nazor, s ktorym sa, ako tvrdis, vlastne v zivote nestotoznujes.

Fantasyi

Hlavne si treba uvedomit 0vecka, ze prispievatelia vyjadruju svoj nazor na danu temu. Tie nesluzia na diskusie s tvojou osobou, ktora berie ine nazory, ako utok na svoju osobu, nazor, svoju pravdu.
Nechapem, preco ta na tomto fore este stale toleruju, lebo vytlacas, vyhanas inych diskutujucich z tohto fora.
Len ty a tvoja obmedzena pravda.

Netreba si ho vsimat. Vyjadruje tu nejake macovske, egocentricke a sovinisticke nazory, na ktore v reale aj tak nema gule.
Len robi velke bububu okolo seba.

Co potvrdzuje nazor, ktory tu bol spomenuty, ze monogamia je prirodzena, len malo ludi ma na nu odvahu.