Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prečo ludia podvádzajú?

Príspevok v téme: Prečo ludia podvádzajú?
Preco123

Mate niekto smysluplnu odpoved na otazku preco ludia podvádzajú? Myslim tym hlavne vo vzťahoch... Preco podvádzajú, klamu a podobne? Preco sme takí hlúpi a podvádzame svoje polovičky, preco im robíme do prieku, preco ich klameme, preco sa s nimi hadame...? Preco preco preco? Preco sme takí hlúpi a nevieme si vážiť to co mame ale musime mat vzdy nieco co prave vtedy nemame? Preco ked prejde okolo nas na ulici ina/iny zena/muž hned sa za nimi otáčame? Preco sme takí ze si nevieme vážiť ze nas ma niekto úprimne rad a narozdiel od toho aby sme jej/mu tu lásku opätovali myslime na inu/ineho? Nechapem preco... (Česť výnimkám) :)

barannnn

Ovca monogamia zjavne nie nic pre teba , len bezhlavo mrdat jak v staroveku bez nejakej zodpovednosti , co pride , .......to je tvoj zivotny styl , ktory tu tak prezentujes
Chudery tvoje partnerky podvedene

0vecka

blueday nemyslim nezda sa mi ze by ludia mali napr len jedno dieta zo strachu ze by partner odisiel... skor je to z pohodlnosti.. kolegyna z macedonska mi hovorila ze jej tatko mal 9 surodencov a byvali vsetci v jednoizbaku cize ani financna stranka mi tam nesedi imho je to len o pohodlnosti a tiez vplyvu medii

krestanov ani nespominaj staci si vybavit stereotyp-katolicky farar so zopar milenkami

inak odkial vobec mas tu tvoju axiomu ze mat styk s niekym inym ako dlhodobym partnerom je nieco zle? a to ublizenie je len o ocakavaniach teda spolocnost robi taky dojem ze takto sa to ma a preto niektori ludia maju nerealne ocakavania a ked zistia ze je to bullshit tak ich to rani.. si zober staroveky rim tam sa techtle mechtlle s niekym z nizsej spolocenskej vrstvy za neveru nepovazovalo...

tento model co tu mame je len vystrelkom poslednych par dekad max storoci... ale mi sme vysledkom evolucie ktora trvala neikolko milionov rokov a to len tak nezmenis...

blueday

Aj keby nikto nepodvadzal, podla mna by tu bol na svete rovnaky alebo este vacsi pocet ludi,, je strasne strasne vela ludi, pary, co nechcu deti, alebo len jedno,, nemyslim ze je to len pre malo financii, ale aj, ze co led ten druhy odijde,, clovek sa nemoze citit v takom vztahu uplne stabilne, bezpecne,, a do takeho vztahu sa ludom moc nechce mat vela deti,,,,, spomeniem krestanov, spravny maju monogamne vztahy, a kopec kopec deti,,, moderna promiskuitna spolocnost ma zas naopak maalo deti,, cize vysledok je uplne opacny, ako si ti podomnou mysleli

Vobec neexistuje jeden dovod, preco. Je ich velmi velmi vela. V prvom rade zlyhava vychova. Dalsi dovod je, ze sa ludia strasne rychlo tlacia do vztahu, kvoli sexu, kvoli peniazom,,, dalsi dovod je, ze niektory maju ovela vacsiu chut na sex ako druhy,, nevydrzia ostat verny, a potom si nato zvyknu, a beru to za normalne,,, dalsi dovod, neempatickost, nechapu ako velmi mozu ranit druheho,, iny ludia zas nikdy nemilovali a nevedia, co je to milovat, nedokazu citit lasku... dalsim dovodm je, ze neveria druhemu, myslia si, ich podvadza, tak zacnu podvadzat aj oni,, a je este urcite vela dalsich dovodov...

Podvadzat sa nema, na podvadzanie sa zvyka,, a uz vobec nieje promiskuitnost prirodzena,, pre nikoho z nas prirodzena nebola,, vyrastali sme s rodicmi, s rodinou, verny im, drziaci s nimi,, az potom ked trochu vyrastieme, tak si zacnemw vsimat okolie, ze sa ta vernost straca,, ze tie prirodzene cnosti upadaju,, a nie ze je to uplne prirodzene pre ludi, vobec nie,, ktore dieta je uz len rado, ze sa ich rodicia podvadzaju, a potom rozijdu, takto to byt nema, spravne je zit len s jednym clovekom,,, tym co to nechapu to ale absolutne nema zmysel vysvetlovat

John Spartan

maxzena : diskusia isla celkom dobrym smerom, naco potom Tvoja reakcia ? Silou mocou treba nieco povedat, len aby tu nieco bolo ?

Ovecka: Teba ako prispievatela sledujem uz dlhsie, Vacsinou Tvoje odpovede uznavam, len tak dalej...

Aj ked monogamia nieje prirodzena - stale sa najdu ludia ktory vedia ovladat svoje pudy a byt verny jeden druhemu... zial v dnesnej chorej dobe je to vykrik do tmy... Sam som zil 10 rokov v monogamnom vztahu, kde prilezitosti na neveru bolo az az... vydrzal som... a co sa stalo ? druha strana nevydrzalo... ze by platilo pravidlo ako v hokeji ? nedas - dostanes ?

0vecka

to co napisal John Spartan je samozrejmost... ak by to tak nebolo tak by nikoho an len nenapadlo si vrznut inde... podla mna je nasa spolocnost chora a straasne pokrytecka

John Spartan

Skus sa zamysliet ci je monogamia spravna. Cely zivot si slepo vedena k viere, ci k bohu alebo k jednemu cloveku.. ale aj tak vsetci podvadzaju.. a preco ? lebo monogamia nieje prirodzena.
Ak by bola monogamia od zaciatku stvorenia ludstva - bol by tento lud bud uz davno mrtvy... alebo by zil vo velmi malom pocte..
Nieje prirodzene cely zivot zit, fungovat, milovat sa s jednym clovekom, len hlupa spolocnost k tomu tlaci lud-ovce....

toto forum je verejne, kazdy moze vyjadrit svoj nazor, takze prosim neosocovat... lebo za pravdu sa kazdy bije...

0vecka

podla mna je to preto lebo nasa civilizacia nas nuti zit neprirodzene... pride mi uplne neprirodzene ze napr po 2 rokoch vztahu nieje dieta a preto si kazdy podvedome mysli ze ot musi skusit inde... neviem ci sa na to robila statistika ale nedivil by som sa kebyze bezdetne pary podvadzali viac ako pary so 4rmi detmi