Mate niekto smysluplnu odpoved na otazku preco ludia podvádzajú? Myslim tym hlavne vo vzťahoch... Preco podvádzajú, klamu a podobne? Preco sme takí hlúpi a podvádzame svoje polovičky, preco im robíme do prieku, preco ich klameme, preco sa s nimi hadame...? Preco preco preco? Preco sme takí hlúpi a nevieme si vážiť to co mame ale musime mat vzdy nieco co prave vtedy nemame? Preco ked prejde okolo nas na ulici ina/iny zena/muž hned sa za nimi otáčame? Preco sme takí ze si nevieme vážiť ze nas ma niekto úprimne rad a narozdiel od toho aby sme jej/mu tu lásku opätovali myslime na inu/ineho? Nechapem preco... (Česť výnimkám) :)
Prečo ludia podvádzajú?
digestor halvna vec ze ty mas patent na rozum a vseobecnu moralku. ja som jasne demonstroval ze vernost je len socialny konstrukt, kedze napr v rime ani neexistovala tak ako ju pozname dnes, takisto ako ludske rasy alebo narodnosti. tento moj rozhovor je asi ako dielo Robinson Crusoe ftedy bolo tiez nemyslitelne prijat za priatela prislusnika inej rasy na tu dobu prevratna myslienka ktorej zastancovia by argumentovali podobne ako ty na to si dovoli defoe napisat dielo a ukazat ze pri urcitych okolnostiach by to aj mohlo byt...
inak neviete nic iba osobne utocit... ja diskutujem utocte na tu myslienku pre mna za mna vam aj podpisem ze som idiot tak o tom uz diskutovat nemusime a skuste nejako rozumne diskutovat a nie ako deti v skolke..
inak nemam problem prijat cudzi nazor viac krat som ho prijal aj vo viacerych temach ale musia sa objavit nejake argumenty a nie osobne utoky
Rozvijate tu dogmaticke teorie, monogamia a bla bla
Moj pohlad je, ze ten kto podvedie, podvedie hlavne sam seba.Ten kto miluje takpovediac na 100% ten sa k tomu nikdy neuchyli.Jedno ci si pod podvedenim predstavujete len styk, flirt, citove opatovanie naklonnosti to su zas len dogmy.Problematicke vidim, ze ludi, ktori dokazu milovat na 100% je pramalo.Ludia idu do nepripravenych vztahov typu co z toho vytazim pre seba nie preto lebo toho cloveka milujem na 100%. Toto je moj pohlad na vec, ludia radi podvadzaju hlavne sami seba.Som lepsi, som uspesnejsi, som krajsi a milion inych som lepsi a realita je uplne ina.
Ovecka ty si ten typ, ktory by sa hadal, ze v noci je tiez denne svetlo, sice na druhej strane pologule, ale nedokazal by si prijat fakt, ze v tomto momente je ta noc a ta je tmavsia ako den. Nauc sa prijat aj iny nazor, pokoru u teba riesit nema zmysel nikdy ju mat nebudes.
Naas ano takze sa pripravujem uz nejakych 10 rokov? a pripravoval som sa aj ked som nebol vo vztahu? toto je sila :)
a tebe by nevadila kebyze si cojaviem tvoja sestra/kamaratka narazi tvojho byvaleho? saq uz spolu nechodite?
0vecka: povedal si, že si nikdy nepodviedol svoju partnerku, to znamená, že sa podvedome pripravuješ a chceš ospravedlniť svoje konanie v budúcnosti ak by sa niečo náhodou stalo. A čo je na tom keby ťa bola podviedla s tvojím kamarátom? Veď monogamia nie je prirodzená tak nech spí s kým chce.
Fantasyi ja som svoju partnerku nikdy nepodviedol takze nehcapem co by som mal ospravedlnovat?? iba stale hovorim ze na tom nic neni a kebyze ma ona podvedie tak za urcitych okolnosti (neostane tehotna, nechyti pohlavnu chorobu, neni to moj kamarat) by som si z toho vobec hlavu nerobil a takisto padaju na mna stereotypy ze ju podvadzam a ze by som nezniesol kebyze si s niekym vrzne...
inak nechapem tychto diskutujucich akonahle zastavam nejaky nazor alebo spochybnujem zazite normy a poukazem ze to moze fungovat aj inak okamzite som ten co robi nieco zle a preto to obhajuje.. rovnako ako ked poviem ze buzici maju mat svoje prava akoadoptovat a registrovat sa tak okamzite som teply...
Zaujimave, ze ked zena podvadza je cundra a ked nie, tak moralizuje.
Ty mas svoj nazor, ja mam svoj. Akceptuj.
Tiez mam na to podobny nazor ako tu bolo spomenute. Sexom s roznymi partnermi sa citis prazdny, kym milovanim s partnerom sa sice vyprazdnujes, sprosto povedane, ale ziskavas spat puto, ktore ta naplna.
Je to kazdeho volba, ale nepresadzuj tu nazor, ze je to normalne a spravne, lebo nie je. Je to pudove a prirodzene pre zvierata, nie pre cloveka.
Chapem, ze si 0vecka a ides s nazorom spolocnosti, aby si si ospravedlnil svoje spravanie sam pred sebou.
Načo ľudia, ktorí podvádzajú si hľadajú stálych partnerov?
Fantasyi neviem preco takto moralizujes takisto ako su zeny ktore si to vedia priznat su aj muzi .. spytaj sa to kamaratov malokto sa prizna aky ma na to nazor a v tomto je nasa spolocnost pokrytecka..
a ze nasi stari rodicia ... to je tiez to pokrytectvo... to ze sa o tom nehovori este neznamena ze to neexistuje
Tu nejde o monogamiu/polygamiu. Tu vždy ide o konkrétneho jedinca, každý jedinec je iný niekto skutočne nedokáže podviesť toho druhého nedokáže si sex užiť keď podvádza, jednoducho správa sa ako človek. Sú ľudia, ktorých sex s jednou osobou nebaví, sú živočíšnejší, radi skúšajú niečo nové a existuje aj opak týchto ľudí. Ludia si podvedome uvedomujú, že podvádzať človeka, ktorého ľúbia asi nie je úplne ok a preto majú výčitky. A 0vecka sa silou mocou snaží presadiť svoj názor, okej ak myslíš že nevera je v pohode, dobre, ži si tak. Mám však jednu otázku 0vecka čo ti nevera dá? Možno existujú nejaké parnerky, ktorým to nevadí, ale dôležité je, že nikdy nemôže vzniknúť také puto ako keď človek nepodvádza, viem to z vlastnej skúsenosti, ak podvádzam, automaticky som emocionálne chľadnejšou k svojmu partnerovi, je to hlúposť, úplne to skazí vzťah
Zaujimave je, ze pokial ide o muzsky nazor je monogamia neprirodzena, ale pokial to iste napise, alebo urobi zena uz sa jej nazor muzom nepaci. Tu neplati dvojaky meter. Treba si uvedomit, ze ste len otrokmi spolocnosti, lebo to je nazor spolocnosti, ze pre muzov je vraj nevera prirodzena a u zien odsudenia hodna.
Kedysi, nasi stari rodicia, bola monogamia prirodzena, ako pre muzov tak aj pre zeny. Zili spolu 50, 60 rokov. Problemy prekonavali, vedeli, ze to, co mozu mat inde, maju aj doma. Naco kvoli kratkemu momentu ohrozovat istotu? Zivot bol rovnako tazky a prave preto clovek potreboval, potrebuje nieco stabilne, kde moze odlozit masku a bude pochopeny a prijimany aky je.
Je to o cloveku, ci si dokaze vazit to, co ma a neohrozovat to. Vsetko ostatne su len nazory hlupej spolocnosti, do ktorych vas zmanipuluju ani neviete ako.