zena v druhej puberte

Príspevok v téme: zena v druhej puberte
xmmm

Kamaratka sa spravanim, mentalitou, pristupom k zivotu behom par mesiacov obratila o 180 stupnov. Schudla, zmenila satnik, nasla si novu partiu, trha sa o to, aby mohla s nimi chodit na akcie, stale visi na fb, ignoruje kompletne pribuznych, ako keby prestali existovat, ale co je najhorsie, zacina zanedbavat svoje deti. Jedine, co je dolezite, su jej kamarati. Da sa s tym nieco urobit?

Apokryft

Pred rokom som tu nebol ale nič by to nezmenilo lebo pomôcť ti neviem.Som si ale istý ,že je to učebnicový príklad krízy str.veku alebo inak druhá puberta.Poznám veľa takýchto prípadov a stretávame sa s tým všade naokolo v práci u susedov v rodine.Postretne to ženy ale aj mužov.Priebeh je skoro vždy podobný väčšinou nezáujem partnera alebo nezhody potom veľký ošiaľ ukázať celému svetu ako mi je teraz dobre.Keď niekto skončí jeden vzťah a ide do nového akoby ukazoval bývalému(lej) že teraz mi je najlepsie na svete.Ludia žijú možno tak ako si to predstavovali v mladosti,ale nemali prostriedky,možnosti,volnosťa teraz si to vynahrádzajú.Slepý ,hluchý,no prehnúť cez koleno a naplácať!Nepomôže to,lebo oni si myslia ,že až teraz žijú a mi čo sme stáli vždy hneď vedľa nich im n a jmenej rozumieme.Nedá sa s tým asi nič robiť.Zistil som však,že min polovica vo vnútri trpia veľmi trpia a toto môže byť taký vzdor aj keď to nechcú priznať.Už to sledujem asi dvadsať rokov a na nič som neprišiel.Možno je to dobré len na to aby sme sa mi ostatný snažili tomu vyvarovať neviem či sa to dá keď sú to hormóny.Budem to ešte tak dvadsať rokov sledovať potom napíš snáď na niečo prídeme.!.....aby nebolo neskoro........ps.Takýto človek si asi musí naraziť hubu aby sa spamätal.....

xmmm

Prišla som sem po roku a pol, čo som prvýkrat napísala príspevok o druhej puberte. Môžem povedať, že toto forum je uplne zbytočne, takmer vsetci mudri, ale urazky a utoky boli scestne a mimo misu (so svojim satnikom aj postavou som spokojna, dietu som nikdy drzat nemusela). Čakala som radu, ktorá sa mi dostala len od niektorych. Nerobila som vtedy nič, nemontovala sa jej do života, bola som len nemy pozorovateľ, ktory videl jej skolopovinne deti, ako situaciu nezvladali dobre, ako ju doslova vlastne male deti vo veku, ked ju najviac potrebovali, prestali zaujimat, videla som, ako si rozbija rodinu, ako si kazi zivot, ktory si tolko budovala, lebo sa zacala spravat ako nekontrolovatelna pubertiacka, ktorá potrebuje zit iba sama pre seba. To je stav, ked sa s nou nedokazete rozumne rozpravat. Ani to, ze schudla alebo vymenila satnik, nebol problem, to bolo na vykreslenie celej premeny osobnosti. Nasla som nejake aj odborne clanky, ktore velmi verne opisuju "druhu pubertu žien", v podstate sa vtedy starnuca žena sprava ako adolescentna tinedzerka, vsetci okolo ju nechapu, vsetci su mimo, len ona vie, co je spravne, ocakava iba nekriticky obdiv, dobieha, čo zameškala. Ale nikde som nenasla konkretnu radu, ako s tym narabat. Je viacmenej iste, ze raz toto obdobie trpko olutuje. Mrzi ma, že uz bude neskoro.

a_dr1a

Alzbet, ten pocit ze nieco ako keby zameskala zmeskala o nieco prisla, tiez suvisi s tou krizou stredneho veku. Takze tiez to patri do tej celkovej rekapitulacie

a_dr1a

A tiez si myslim a riadim sa principom "Zi a nechaj zit".....
O mne si tiez mnohe zeny z realu mozu mysliet svoje aj co chcu, ale ti co ma poznaju, vedia, ze ja taka proste som a vzdy som aj bola. A viete co je zaujimave?) Muzi toto nikdy neriesili. Zeny vacsinou ano. Ale do oci nikdy nic. Toto mi u zien vadi. Inteligentne z oci do oci si veci vypovedat ujasnit, jasne strucne logicky bez zbytocnych emocii, aj ked emocie tam su, tak drzat sa podstaty veci, neodbiehat od temy podstaty.
Ak si jej priatelka, tak pri nej stoj a podporuj ju. Nemusis s nou suhlasit, staci ju akceptovat a prijimat taku aka je. Mat ju proste rada. A ak nieco mas, kludne jej to daj najavo. Ale s recami typu - schudla si, zmenila si satnik, mas novych kamosov ai budes vyzerat ako zavistliva ziarliva zenska. Vsak tieto zmeny nie su predsa zle. Nie su trestne ai. Takze hovor k veci. Tieto zmeny su OK. Jedine co tam ok nie je, to zanedbavanie deti. Ale to si zas neuviedla vek tych deti. Ak su to uz dospievajuce bytosti, ti uz si ziju zvacsa vlastnymi zivotami nazormi postojmi priatelmi zaujmami ai. Tam uz su rodicia skor len radcovia partneri. Ze poradia usmernia pochopia podporia pomozu. Ak to pravdaze druha strana vie prijimat a neodmieta, nebrani sa neburi sa tomu. Ale vodit za rucicku starat sa chranit ai je skor prislusne normalne pre ten nizsi vek (MS ZS). Tam su tie puta intimnejsie. Su si vzajomne blizsie. Pubertaci sa uz skor odtahuju a vyhladavaju skor svet rovesnikov nez rodicovsku blizkost ai

Messje

xmmm
Ak je to ozaj kamaratka ako pises,isto budes vediet o nej viac.O jej minulosti cim si presla a preco sa tak chova.Miesto aby si ju riesila tu,by si mala byt za nu stastna,ze je konecne so sebou spokojna a uziva si zivot.A ked to vidis tak cierne,mozno sa s nou ako kamaratkou porozpravat by neuskodilo.
Ty ale podla mna žiarlis.Ona chodi von,dobre vyzera,zacala sa o seba starať kym ty...nerobis so sebou mozno nic.Co takto skusit co ona?
A ze zanedbava deti?Necháva ich po nociach same?Su bez jedla?Urcite nie.

mmntmmnt

Nikto z vas nema pravo tu zenu sudit, nech ma rokov kolko chce a deti male ci velke. Kazdopadne som na strane tej zeny ak si presla niecim tazkym a bola doteraz s detmi sama, zivot je kratky. Zi a nechaj zit. Ako kamoska sa jej az moc pleties do sukromia!

Biela Kobra

Filip TT, máš pravdu. Je škoda, že xmmm nepíše, koľko má kamarátka rokov. Ak má malé deti, samozrejme je to čudné a vyzerá to, že sa zaľúbila a ostatné ide bokom, čo by nemalo byť. Ale ak má ozaj odrastené deti, nie je na tom nič zlé, že sa konečne začala venovať aj sebe.