zena v druhej puberte

Príspevok v téme: zena v druhej puberte
xmmm

Kamaratka sa spravanim, mentalitou, pristupom k zivotu behom par mesiacov obratila o 180 stupnov. Schudla, zmenila satnik, nasla si novu partiu, trha sa o to, aby mohla s nimi chodit na akcie, stale visi na fb, ignoruje kompletne pribuznych, ako keby prestali existovat, ale co je najhorsie, zacina zanedbavat svoje deti. Jedine, co je dolezite, su jej kamarati. Da sa s tym nieco urobit?

a_dr1a

Jatt. Dovolim si s Tebou nesuhlasit. Pises ze najma zeny. No v tomto smere je to skor naopak a muzi v tomto nad zenami "vedu")) Lebo prave muzi v tomto obdobi zvyknu palit mosty, "menit sa", a skor nez zeny zvyknu krizu stredneho veku riesit pr. raznejsimi zmenami nez zeny. Hlavne novymi zenami) Vid aj teraz na SK, kedze je toto sk stranka tak nebudem uvadzat priklady zo sveta okolia, ale staci aj sk (kraus malachovsky hudak cekovsky topolsky kuly skrucany nikodym ai). A su aj znacne rozdiely a specifika medzi muzami a zenami co sa tyka krizy stredneho veku, ale je toho vela, cele litania tak nejdem tu o tom tocit

Filip TT

Biela Kobra - priemerný vek prvorodičky na Slovensku je dnes cez 27 rokov. Dá sa predpokladať, že pre matky nežijúce v osadách je to cez 30. Keď má druhé dieťa v 34 tak v 40tničkám určite ešte neskončili materské povinnosti. To ešte majú len základnú školu a pred sebou ťažké obdobie teenagerstva.

Biela Kobra

A nie je to nahodou tak, ze deti odrastli a tak ma konecne cas trochu aj na seba? Inac povedat dnes na 40 alebo 50-rocnu zenu, ze je stara, je riadny kakanec do vlastneho hniezda. Naopak, mnohe zeny v tomto veku prave rozkvitnu, lebo uz nemusia skoro cely svoj cas mimo prace venovat detom, maju uz nejake sebavedomie, skusenosti a uz sa vedia obracat, tak preco by to konecne nevyuzili pre seba? A nejaka ta vraska ich predsa nemoze degradovat na cakatelky na smrt. Ak ste take dobre kamaratky, preco obcas nejdes von s nou a neskusis aspon par krokov prejst v jej slapajach? Mozno by to aj tebe pomohlo.

Mojarada

Preco mas potrebu s tym nieco robit ?
To, ze kamaratka schudla, chodi von s novymi kamaratmi je dobra vec. Podla toho co pises teda mala nadvahu, mala ako kamaratku len teba, ak sa da o kamaratstve vobec hovorit, neviem.. a hlavne sa venovala detom. Zrejme az prehnane. Kolko ma kamaratka rokov nepises, a myslim si ze je to nepodstatne. Zamysli sa hlavne nad sebou. Tvoja kamaratka je mozno stastna, po dlhej dobe niekoho stretla a zapracovala na postave, preco mas potrebu to riesit? Zamysli sa nad sebou, preco jej neprajes a zavidis!

Jatt

Obdobie života s pomenovaním "druhá puberta" neexistuje. Ak sa jedná o hormonálne zmeny po 40. roku života, bolo by vhodnejšie použiť zložený pojem "kríza stredného veku". Vtedy najmä u osôb ženského pohlavia dochádza k výraznym, nezriedka trvalým zmenám povahových čŕt a všeobecných psychických vlastností tej-ktorej osoby. Dôležité je pokúsiť sa "zasiahnutú osobu" podporiť, hoci ja osobne by som sa na podobnú aktivitu nepodujal.

Cariboo

Nechapem co sa do toho starate, mne absolutne nevadi keby mali tie zeny aj 80 rokov a obliekali sa na 30. Je to ich zivot v ktorom sa chcu citit co najlepsie a ked pocuju podobne komentare na sebavedomi im to rozhodne neprida. Dlzka zivota sa predlzila, je normalne ze aj starsie rocniky chcu kracat s dobou. Pochybujem, ze vy sa spravate vzdy tak, ako sa to vo vasom veku ocakava. Tak sa spamatajte, vsetci sa so starobou budeme vyrovnavat po svojom.
Jedine co ma pohorsuje, ak naozaj dana pani zanedbava svoju rodinu a trebalo by jej dohovorit, len pozor aby to nepochopila ako utok na svoje nove ja.

pubertos Dano

ja tiez taku poznam ale ta ma cez 50 rokov a puberta s nou plieska jedna radost. Odkedy manzela pochovala tiez sa zacala obliekat ako by mala 30 a vkuse vecer kamsi chodi von. Stara baba chytila druhy dy ch alebo co. Dovtedy sedela viac doma, obliekala sa ako starena a zrazu ide zo seba robit mladu. Kabelky meni, kabaty, vlasy si zacala farbit, malovat. A co mi vadi najviac ze je to moja suseda ktora k nam zacala casto liezt na navstevy k mojej matke. Ide mi na nervy ako sa chce robit mladou a pritom ma zvraskaveny xicht.
Ako povedal moj otec, stara chcela mladou byt :D

matusa_buky

no je druhej puberte, neviem či sa s tým dá niečo spraviť. Skús jej dohovoriť ako jej dobrá kamarátka by ťa mohla počúvnúť aby sa uvedomila čo vlastne robí že už nemá 18 rokov

Noaco

A co je teba do toho, zavidis jej?
Sproste sliepky zavislive su vsade. Len intrigujete a vymyslate..ze zanedbava deti, schudla..a co ma robit??cakat doma na smrt? Nech ma aj troch pichacov. Sikovna zena ma, no a co !!