Ahojte, mozno mi poradite,ja uz som v koncoch...mam 24 rokov a mam 65 kil za posledny cca rok som nejake to kilo nabrala a chcela by som par kil schudnut...chodievam pravidelne cvicit ale treti mesiac to beriem fakt poctivo a aj stravu prisposobujem ,no ani jedno kilo som neschudla za tie tri mesiace...uz som strasne demotivana a nahnevana :/
Cvičim, zdravo sa stravujem a nechudnem
podľa váhy sa riadiť je nezmysel
Dávať si za cieľ schudnúť nejakú váhu alebo sa riadiť podľa váhy je pasca do ktorej si teraz sama spadla, je to hlúposť neváž sa čím viac sa na to budeš sústrediť tým to bude horšie... Spomenuté sacharidové vlny alebo nedajbože nuly sú absolútny shit a nezmysel ktorý je pre tvoje telo zbytočný šok a nič ti to nedá sacharidové vlny ani nerieš. Prvé mesiace diety a cvičenia idú vždy rýchlo postupne si telo na tento režim zvykne a progres sa ustáli je to úplne normálna vec a ak nechudneš tak to znamená len jediné, tvoj príjem je väčši než tvoj výdaj skús si na pár týždnov o nejakých 30-50g stiahnuť sacharidy a uvidíš ako na to telo bude reagovať, neviem ako máš riešený príjem makroživín ale skús na skúšku stiahnuť sacharidy myslím že problém bude tam, že ich prijímaš veľa a ani o tom nevieš... P.S. cvičenie neni len o strave cvičení a odpočinku, je to aj o psychike a funguje tu taký "placebo" efekt a ak stále premýšľaš nad tým že nechudneš tak naozaj chudnúť nebudeš... Takže neváž sa na váhu sa vykašli a trénuj robíš to preto lebo ťa to baví nie kvôli nejakej váhe...
Samozrejme platí všetko čo tu bolo popísané .Ked sa bavime o thermo geneznych prípravkoch,
sú to tzv spalovače nie prípravky na chudnutie To len pre debila.Toto je vysoká škola spalovania tuku a nie beseda o chudnutí pre stare babky !Spalovače. Obsahujú Konjungovú kiselinu,licitín,l karnitín a nie je to nápoj na chuddutie. Z reklamy .Každá predajna doplnkov výživy ich má a vie o nich každý fundovaný trener.este odkaz pre debila prepáč halo nebavíme sa o lektváre na chudnutie ktorý si namiešaš ako slubujú reklamy !!!
Skús Lkvb6, emulguje tuky, pomôže podporiť metabolizmus...môžeš mať pomalší metabolizmus aj mierne zníženú činnosť štítnej žľazy. Pozri si o ňom podrobnejšie na mojezdravie.sk ,sú tam aj veľmi dobré články o chudnutí. V princípe nie je možné priberať alebo nechudnúť, keď tvoj kalorický príjem je nižší ako výdaj. Bolo by to proti zákonom prírody. Lkvb6 je z prírodných zložiek lecitín, morská riasa, jablkový ocot....
a kolko merias??
Hlavne sa vyse* na prípravky na chudnutie a podobne kravin*, ktoré jedine odľahčia tvoju peňaženku.
Keď chceš skutočne dať za týždeň aj niekoľko kíl dole, tak proste zrob to, že si vyber potraviny s najnižším množstvom Kcal a nech ti to dá za deň len 1000 Kcal, čo sa v pohode dá a budeš aj najedená, vysadiť prílohy a ísť min. na 2 hoďky behať alebo bicyklovať a za týždeň budeš ľahšia o x-kilá. ( min. 5 dni pohybu, najlepšie 6 a jeden deň oddych)
A keď mi napíšeš, že to nepomohlo, tak nechcem povedať potom čo...nie je šanca, žeby to nefungovalo, proste stále je niekde nejaká chyba a výsledky prídu až keď to robíš skutočne na 100 %...
80% úspechu je jedlo / 20 % pohyb z môjho hľadiska....
Hlavne sa vyse* na prípravky na chudnutie a podobne kravin*, ktoré jedine odľahčia tvoju peňaženku.
Keď chceš skutočne dať za týždeň aj niekoľko kíl dole, tak proste zrob to, že si vyber potraviny s najnižším množstvom Kcal a nech ti to dá za deň len 1000 Kcal, čo sa v pohode dá a budeš aj najedená, vysadiť prílohy a ísť min. na 2 hoďky behať alebo bicyklovať a za týždeň budeš ľahšia o x-kilá. ( min. 5 dni pohybu, najlepšie 6 a jeden deň oddych)
A keď mi napíšeš, že to nepomohlo, tak nechcem povedať potom čo...nie je šanca, žeby to nefungovalo, proste stále je niekde nejaká chyba a výsledky prídu až keď to robíš skutočne na 100 %...
80% úspechu je jedlo / 20 % pohyb z môjho hľadiska....
Neviem o akych termo pripravkoch rozpravas...co sa tyka pripravkoch tak som uzivala jedine carnitin a aminokyseliny uzivam... ja cvicim niekolko rokov asi 3-4 ono ja som chodila sice len kedysi tak 2 krat cvicit len na udrzanie vahy lebo som mala okolo 55 kil a bola som spokojna...potom zrazu nastal nejaky zlom este pred letom, prestala som ccvicit na nejakych par tyzdnov lebo som mala toho vela v skole,nestihala som..ono ja nie som v cviceni ziadny novacik, cvicim vselico ,neprechadzam sa len na pase...robim aj vysoko intenzivny beh,lebo je zname ze beh pomaha velmi dobre na chudnutie ale zial ani ten beh mi nepomaha...ono sa vravi tiez ze strava je 80 percent uspechu a cvicenim sa to len doladuje ale myslim si ze tie 3 mesiaca som mala v pohode stravu na to aby som mohla aspon nejake kila schudnut...chapem kazdy orgaznimus je iny, na nieco ine zabera a vzdy ked som chcela schudnut a naozaj sa o to snazila tak to islo a pritom jakziv som neskusala nejake drasticke diety len som vzdy upravila stravu a cvicila a slo to...ale teraz som uplne na bode mrazu
Romi12345: Z vlastnej skusenosti som bez problémov dal kilá dole aj tým, že som daval denne do seba cca 300 g sacharidov a šlo to, a to som v skutočnosti ani nepotreboval znižovať svoju hmotnosť.
Hlavné sa vyse* na 100 % šťavy a podobne šťanky, sú plno cukrov, radšej si daj klasické jablko, pomaranč a pod. v normálnej forme a nie priemyselné spracovanú žbrndu.
Konzumuj klasické potraviny - Cottage( ráno/večer), Tofu, mäso- ryba, kuracie, tuniak, ryža, cestoviny-celozrnné, zemiaky - kľudne tieto prílohy môžeš jesť a neriešiť nejaké škroby alebo sacharidy, ryža- 60g čo je polovička vrecúška, cestoviny 60-80g, zemiaky 200-300g ( zemiak 100g - cca 17 k sacharidov).
Šunky, syry.
Stačí nájsť potraviny, ktoré obsahujú čím nanižšie množstvo Kcal a kľudne môžeš jesť ako ty chceš, respektíve aj syry a pod.
Konzumovať 5-krát za deň po 3 hodinách, ale kľudne také ovocie si môžeš dať aj po hodine a tak, ide o to, aby si hlavné jedlá nekonzumovala napr. za 7 hodín tri.
Ráno kľudne celozrnný chleba, kľudne aj 2 kusy podľa veľkosti a večer by som daval len Cornies-kukuričné dekle a počas dňa(olovrant, desiata). Ovocie- jablka, citrusy, banány... Máš chuť na sladké, daj si biely jogurt, odporúčam Sabi- klasický, nie nízkotučný to je ako acídko, ovsené vločky , med a banán a nemusíš nič ľutovať, že si ničo zjedla sladké - zdravé, chutné, vlaknina, cukor je len prírodny, kľudné aj každý deň môžeš...
Hlavne si počítať tie Kcal koľko dáš za deň a proste mať väčší výdaj než príjem, ale to si písala samozrejme, že to vieš....
Keď chceš výsledky, ani gram sladkého-keksy, vody a podobné sr*čky a samozrejme žiadne vyprážané, majonézu, slané-lupienky, čo obsahuje desiatky gramov tuku.
Odporúčam ti bicyklovanie, ja keď idem len na dve hoďky, tak prídem o kilo ľahší.
Keď konzumuješ "zdravé" potraviny, tak sa dá povedať, že nemusíš riešíť, že koľko čo obsahuje- tuky, sacharidy a Kcal, pretože keď porovnáš vyprážaný rezeň 100 g a klasický upravené mäso na šťave, tak máš tam neskutočný rozdiel v pomere Kcal, tukov a človek čo sa tak stravuje nemôže samozrejme vidieť žiadne výsledky a stagnuje. Ak hovoríš, že konzumuješ zdravo, tak to nie je tvoj prípad, len tu dávam do pozornosti tých ľudí, ktorí jedia vyprážané a pod. grcy a idu si zabehať a pod. a myslia, že schudnú... Naivita.
Ženskej fitnes sa až tolko nerozumiem.Nemám ani trenersku licenciu.Ale keď si sa narodila už som chodil do (činkárne) vtedy sa to tak volalo dva roky .Vtedy som o psilovaní vedel len velmi málo.Teraz viem trochu viac a dopracoval som sa k tomu pozorovaním seba sameho.Ano bolo obdobie ked som bol narcis alebo mi to hrabalo.Ale prešlo to .ale zistil som sám na sebe čo mi najlepšie zaberá funguje atď.Moja rada preto znie takto .Ak chceš niečo dosiahnuť Zapisuj si treningy stravu atď.Rob si vlastne vyhodnotenia .Stále skúšaj niečo nove .Nemusia to byť len nove cviky ,zmeň poradie intenzitu len nezostávaj na tom istom .3.mesiace je ver mi velmi málo na to aby si skúsila všetko ale 3 mesiace je dosť na to aby si zistila že to čo robíš nefunguje .ps na niekore veci som prišiel až po rokoch.ps2 nepovedala si ci si vyskúšala termo prípravky.