Dobrý deň. Chcela by som študovať politologiu v BB. A chcem sa spýtať, či sa dá z takej školy dostať za asistentku nejakého politika/političky? Oplatí sa mi to študovať ak by som v podstate chcela robiť len tú asistentku? či sa tam vôbec dá dostať na takú pozíciu bez známostí... Ďakujem za každú odpoveď :) Pekný večer.
Z politologie za asistentku nejakého politika?
v kazdom pripade vela stastia, len si este premysli tu politologiu.. ta naozaj nie je treba k tomu, aby sa clovek zaoberal politikou. Ta praca asistenta je naozaj dost rodinkarska, ale mozes sa venovat aj komunalnej politike, tam je sanca naozaj byt uzitocnym tam, odkial pochadzas.
dKujem niektorym za podporu, viem mozno som este mlada a nemam urcite taky rozhlad ako ludia ktory uz nieco zazili ale mna jednoducho politika bavi a chcela by som sa dostat niekde do takeho oboru
To ze mnou pohrdas mi je ukradnute :)
Tak ako si napisal, kazdy mame pravo slobodne sa rozhodnut, co chceme studovat aj co chceme v zivote robit. Mna zaujima oblast politiky a to, ze niekomu stupa tlak ked sa spomenie slovo "narodna rada", " poslanci", " polit. Strany" a pod. to mne zily nerha ani to nie je moja cgyba takze mi tu nepiste, ze mnou pohrdate alebo ze nechapete mojmu rozhodnutiu..je to predsa normalne rozhodnutie, take iste ako keby som sa rozhodla byt napr. lekarka alebo ja neviem cukrarka....
Praca na nejakom ministerstve by ma pravdupovediac potesila viac ako v NR a neverim, ze by mali nejaky nizsky plat ale dobre samozrejme v tomto si necham poradit .
neviem
no mne sa moj prispevok nezda, ze by bol nejak drsny. Ale to je vec pohladu. Samozrejme nevravim, niekoho moze politika bavit, ale politologia je naozaj nieco na urovni socialnej prace. Ak si pozries zivotopisy Slovenskych politikov, najdes ich len par, ktori maju vystudovany tento smer. A ani som doteraz nevidel inzerat na pracu, kde by hladali absolventa politologie. Tych par politologov, ktori vystupuju v mediach aj tak nikto neberie vazne a nie je sa comu povedat- su to len odbornici na teplu vodu. Dalo sa to vidiet aj ked som sledoval tv studia pocas poslednych volieb do nrsr.. tolko kecov a nicnehovoriacich viet som este nikdy nepocul.
neviem111111 ja som to mal jasne uz v 15tich.... inak ano niektori boli tvrdi ale radsej teraz tvrdi ako ju to nechat vystudovat a potom sa cudovat ze to neni take lahke
myslim ze to mnohi s drsnostou prispevkov trocha prehanate. slecna ma zrejme tipujem najviac 18 rokov a riesi, na aku vysoku skolu sa prihlasit, aby sa mohla venovat tomu, comu sa venovat chce - co je zrejme v tomto pripade praca v politike. Vy ste nad cim rozmyslali v 18 rokoch? mali ste prehlady o uplatneni vysokych skol a o tom, ako to vsade funguje? ze ste taki mudri ako radio...
je to tak.. sanca na ziskanie prace asistenta je mizivo nizka. Fakt len par poslancov si hladalo schopnych asistentov transparentne cez vyberove konania, ostatni si navzajom dohadzovali znamych, rodinu atd... A ako pisu- politologia je naozaj zbytocny odbor. Po ukonceni studia by si bola nezamestnatelna. Pracu by si si nasla, ale asi len v inom smere a tam ta bude vystudovany odbor len brzdit. Ak mas nato, radsej studuj nieco lepsie.
Ja len plné súhlasím s predchádzajúcimi príspevkami.
Myslieť si, že človek vyštuduje politológiu a chce nájsť uplatnenie ako asistentka poslanca/ministra a akúrat teba zoberu...
Niekto tu žije mimo reality zrejme alebo číta veľa Plus 7 dni a články, že ktorá asistentka potrtk*la poslanca/ministra, aby získala teplý flek u poslanca/ministra.
Keby to skutočné tak fungovalo, že človek čo ide študovať a o čo sa zaujíma a chcel by to robiť, sa tam aj v skutočnosti dostal.
Teraz sa každí len za peniazmi jebe a robiť sa, že ten flek získal poctivým výberovým konaním.
No pravdepodobnosť že sa dostaneš na také miesto je minimálna, možno 0,01%....Pravdepodobnejšia je tá asistentka na ministerstve(netvrdím,že priamo pri ministrovi) tam ale nepotrebuješ politológiu a zďaleka nemáš taký plat....Vyber si račej VŠ kde máš pravdepodobnejšie uplatnenie....
Musíme sa naučiť hovoriť priamo, otvorene, Slováci na toto skapíňajú.
Keď som zbadal túto tému tak mi skoro zabehlo, mladá slečna pohŕdam tebou na maximálnu možnú mieru.
Výber štúdia je síce vecou každého slobodnej voľby, ale toto ma dorazilo.
Ja si prácu asistenca poslanca predstavujem, ako službu za symbolickú odmenu vzdelaného človeka, ktorý má praktické skúsenoti z reálneho života, ktorý je odborník na istú oblasť a nechýba mu aj všeobecný prehľad.
Ak by som bol nedajbože poslanec NRSR čo sa mi bridí len pri pomyslení na túto eventualitu tak by som isto asistenku/ta nehladal v čerstvom absolventovi politológie v BB.
Je mi smuto z niektorých mladých ľudí, akým spôsobom vôbec uvažujú. Študovať treba hlavne technické vedy, ktoré ako tak môžu túto krajinu posunúť dopredu, absolventi politológie, ktorých cieľom je dostať flek asistena poslanca sa pravdepodobne na to nehodia.
Poslanec ak je aktívny a predkladá zákon/y v istej oblasti sa môže resp.mal by konzultovať napr. s asistentom o dopade na sektor ak sa zákon príjme, tu mu môže radiť človek z praxe.
Neviem v čom by mu radil absolvent politológie.
Študuj politológiu a "rád" budem z daní platiť tvoj asistentský plat wtf čo je s touto krajinou.