Ako pokracovat-je to normalne chovanie?

Príspevok v téme: Ako pokracovat-je to normalne chovanie?
Katarina...

Som pracujuca samostatna zena, byvam sama a mala by som bezproblemovy zivot, no nieje tomu tak.
Mam problemy-s matkou. Neustale ma navstevuje, no pri kazdej prilezitosti ma depta, robi sceny, stazuje sa, krici,uraza ma, nadava. Rada kritizuje, ako vyzeram. Podla nej som stara, tlsta, skareda, nikoho si nenajdem. Kto by ma chcel a tak dalej. Podotykam, mam 28, vyzeram dobre, som stihla, staram sa o seba a to jej asi vadi. Vela krat ju pristihnem ako si ma zvlastne obzera - az nenavistnym pohladom. Je mozne ze ma vlastna matka nenavidi? Akoby mi zavidela. Pomaham jej, kupujem veci, travim s nou takmer vsetok volny cas. Odhovara ma od vsetkych aktivit, kamaratok,vztahov. Znicila mi nejeden vztah. Stale nad tym rozmyslam, ci to nie je az prilis co jej dovolujem, alebo je to malo z mojej strany? Z prace ma cakava, odprevadza domov, v kuse ma kontroluje, ci nahodou nejaky chlap nieje so mnou.. Rada by som si niekoho nasla a zila normalne. Co mam robit podla vas? Toto uz dalej nevydrzim.

podobny pripad

Sorry,ze sa miesam do témy,ale ja mam priatela,ktory ma podobnu matku ako mas ty.on este nema vlastne byvanie,ale ako pozeram,asi mu to nemusi zlepsit situaciu.teda pokial by byval blizko nej.bavili sme sa o tom,ze ked budu na to podmienky,odstahujeme sa do ineho mesta.akurát,ze podmienky nie su...zatial

kafe

Katka, tak sa pridaj k tej polovici rodiny, čo sa s ňou nestýka vôbec. Vidíš, nebola by si jediná, čo má na ňu svoj názor. Neboj sa preboha žiť svoj život, na tom naozaj nič zlé neni. Kto iný ho má za teba prežiť ak nie ty - tak ako sa to tebe páči a ako to tebe vyhovuje. Uvidíš ako ti odľahne, keď s ňou prerušíš kontakt. Ale pretože si bola tak blbo vychovávaná a počúvala si ju na slovo aj dlhú časť svojho dospelého života, môže ti to robiť problém - odstrihnúť sa od nej, odpútať. Neboj sa vyhľadať psychológa, psychoterapeuta, aspoň ti potvrdí to, že nerobíš nič zlé. Nech si mama myslí čo chce. Ona nadávala na teba aj keď si robila čo chcela ona, bude nadávať aj keď sa na ňu vykašleš a začneš žiť po svojom. Bez nej.

Katarina...

kafe ano, polovica rodiny sa snou nestyka, maju na nu svoj nazor. No a dalsi aj jej priatel ju podporuju ako aj ludia tu v meste, znami atd. su toho nazoru, ze ved mama mi chce len dobre. Ja som bola tak vychovana, ze na slovo som musela posluchat az do 26 aj otca ktory ma bijaval kvoly matke. Potom zomrel a ona si teraz vraj somnou nevie dat rady. Viem je to chore. Mne uz to lezie na nervy a nic zle nerobim. Len chcem zit svoj zivot.

kafe

ako to myslíš "Tu ju každý počúva." Každý v rodine? Mamin priateľ, strýkovia, tety, všetci sú v pozore tak ako sa to tvojej mame páči?

A ako inak sa k nej správať? Nestretávaj sa s ňou často. Raz, dvakrát do meiaca stačí. Nehovor jej svoje názory, čo sa ti stalo v práci, čo plánuješ robiť, s kým si sa stretla a čo máš nové, že si si našla fajn kámošku - to je tvoje súkromie, to si nechaj pre seba. Bav sa o počasí, taľafatkách o tom čo má nové ona. Ak sa začne správať hnusne - ponižovať ťa, vyvádzať.. - ZODVIHNI SA a odíď od nej preč.

Katarina...

Nestiham nejako odpisovat. Mate pravdu. Asi nenajdem ine vychodisko. Skusim sa este s nou porozpravat, ale uz teraz viem ako to bude.
Asi som sa jej nemala az tak zdoverovat so vsetkym a drzat sa dalej od nej.

Katarina...

kafe ako inak? Nenormalne vyvadza ked s nou v niecom nesuhlasim, alebo si poviem svoje. Robi to tak, akoze ona je obet a ja nejake hovado, co ju tyranizuje. Vzdy som ja ta zla a ja na vine vsetkemu co jej v zivote nevyslo. Vini ma za zniceny jej zivot, mam byt vdacna ze tu vobec som, a taketo reci. Tu ju kazdy pocuva, neviem ci to nikto nevidi, preto neviem co robit.

ANGEL-DEMON

tak si uvedom že tá z vás dvoch ktorá chodí ku psychiatrovi a berie lieky... je ONA:... nie ty! ono to väčšinou tak býva že práve tí ktorý su psycho či už "liečení" alebo neliečení... považuju všetkych okolo za nie normálnych...len seba vidia ako dokonaleho... to je ich psycho narušená mysel.... dúfam že ju neberieš vážne... ked ti vyblakuje aka si skareda, neschopna neviem aká....