Pravda alebo zamienka rozchodu?

Príspevok v téme: Pravda alebo zamienka rozchodu?
ktovie

Ked muz ako dovod rozchodu uvedie v inak bezproblemovom vztahu - brzdim ta, si v zivote dalej ako ja, vies co chces kam smerujes a ja nie, nechcem este so zenou byvat a mat vazny vztah. Moze to byt realny dovod, alebo len jeho zamienka rozist sa?
Nechce sa mi verit, ze naozaj moze mat niekto tento pocit miesto toho aby si vazil, ze ma vedla seba schopnu samostatnu zenu.
Naozaj to takto dnes funguje u muzov? Ze chcu byt sami a hlavne nikam nesmerovat co najdlhsie sa da?

ktovie

ModraObloha, rozumiem tomu, co pises a viem sa na to pozriet aj z jeho pohladu. Ale stale mi z toho vychadza ze by mal byt rad, ze nema vedla seba nesamostatne dievca nepripravene do zivota, alebo naopak zlatokopku, ktora si sama na nic nezarobi. A ja som jeho kvality videla a zaroven som mu ich davala najavo. Je to inteligentny, vzdelany, sikovny muz a ma spravne hodnoty. Aj ked si veri menej, ako by mohol, ale aspon nebol ziaden namysleny somar. A hlavne som ho uprimne lubila. A toto cele spolu mi pride ako dostatnocny dovod na to, aby sa pri mne necitil menejcenne.
Messje rada by som mu este nieco dala najavo, ale rozisiel sa so mnou, takze nemam prilezitost.

Naozaj neviem, co dnes muzi od zien cakaju. Maju vsetko a utecu.

ModraObloha

Ahoj ktovie, podla toho čo si napísala aspon podla seba by som ti vedel povedať že to čo povedal myslí vážne, Presne ako pišu niektorý podomnov že ta nechce brzdit si sebestačna a on ako chlap ti je z jeho pohladu takmer zbytočný, ja osobne ak by som mal tiež taku priatelku ako si ty bud by som sa jej snažil nejak vyrovnať alebo by som sa nakoniec rozhodol že maš na viac a ja som len kotva, citim to tiež tak, asi to bude tiež tým že zrovna 2x sebavedomia nemám ale zaroven nechcem niekomu ničiť život. Ak je aj on na tom takto podobne tak, určite si nechce užívať ako pišu niektorý, skôr hladá niekoho "seberovného" aj keď podla je to aj kusok blbé ja by som bol neskutočne rád za taku babu, len proste no nemal by som čo ponuknuť nejdem to rozpisovať, neviem to dobre zformulovať tak aby si to pochopila tak ako to cítím ja. Ale na záver keby je to opačná situacia a ja som ten "lepši" (nevedel som ako to napísať) že mam tiež pracu atd a vidim priatelku ako sa trápi tak by som sa jej snažil pomocť, rozprávať sa s nou snažil sa ju nejak priamo či nepriamo motivovat či dokopať k tomu aby sa mala kusok viac radšej aby sa tim netrápila aj ked vidíš ja by som sa tim tiež trápil.. neni to lahké zaleži aj na tom aký vztah mate medzi sebou aj je to na uplnej uprimnosti založene tak tej osobe mi mohlo odlahnuť že partnerovi to nevadí a tak.. okej končím ahoj.

ktovie

Dakujem za reakcie. Ja som ho do "vazneho" vztahu netlacila. Nenavrhla som zatial ani spolocne byvanie, ale samozrejme si mohol domysliet, ze k tomu vztahy casom speju. Paradoxne prave dovod rozchodu (ze som dalej ako on, ze by ma brzdil) mu na zaciatku podla jeho slov imponoval - ze napriek mlademu veku mam rozbehnutu vlastnu pracu, vysoky prijem, byt, auto a tiez vravel, ze som krasna a necakal, ze on by mal takuto partnerku. Preto ma prekvapilo, ze z nicoho nic usiel. Zdalo sa mi sice, ze si malo veri, ale davala som mu najavo, co vsetko je na nom skvele. A tazko sa mi utesuje s frazou "malo to tak byt", kedze sme nemali ziaden iny problem ani v nazoroch a pod.

Messje

Ked pises ze ten vztah bol celkom pekny bezproblemovy...skus mu davat na javo ze si si vedoma jeho inych predností. To co ty nedokazes.Bud mu za to vdacna ked to urobi.Nech sa citi nad tebou v inych veciach.Skus mu dat najavo ze potrebujes jeho,opytaj sa,ci mu chyba v tom vztahu viac casu s tebou.Nie si prilis prehnana karieristka ktora rozprava stale o praci ako sa jej vsetko podarilo a stale na nic nema cas lebo praca a kariera?Skus z toho upustit.Ak to teda tak je.Bavte sa o inych veciach a nespominaj pracu.

Filip TT

Lolivelka - no je to tak, že muž potrebuje vo vzťahu cítiť, že mu patrí úcta, ideálne je keď má aj trochu obdivu. To patrí k láske, ktorú muž vedome alebo podvedome očakáva od ženy.

Keď cíti, že objektívne mu tá úcta nepatrí, tak je to s ním zle, neverí ani, že ho tá žena môže mať rada. Nerozumie tomu, prečo by ho mala mať rada, keď jej nemá čím imponovať.

Poznám vzťahy, kde žena má vyššie postavenie, viac zarába a tí muži to tam nesú ťažko. Aj sa rozviedli. Tí muži si myslia, že tej žene neimponujú, že jej neprinášajú niečo, čo by bez nich nemala, že u nej nemajú tú mužskú úlohu a preto si ich tá žena nemá prečo vážiť. Takýto vzťah nechcú a hovoria presne tie vety ako si napísala.

Je to už celkom vyspelý chlap, keď to povie takto tebe na rovinu, muži, čo nie sú vyspelí, robia také veci, že sa snažia tej žene dokázať, že nie je až taká dobrá a zhadzujú ju aj pred inými ľuďmi. Tá žena ani nerozumie o čo ide a prečo jej to muž robí.

Messje

ktovie
Ten chlap sa citi pri tebe menejcenny.Si asi o dost daleko pred nim a on za tebou nestiha.Chlap chce mat potrebu sa o zenu starat a pri tebe ju nedokaze mat lebo si podla vsetkeho viac temperamentna a ctiziadostiva.Citi sa pri tebe menejcenny. Tym si ho prestala pritahovat.Preto vsetky tie argumenty.Je na tebe mu to vysvetlit co si myslim ze on nepochopi.

NonChalant

Lolivelka: robia to zeny aj muzi...Vsadil by som sa, ze jeho city ochladli kvoli inej zenskej a teba si nechava len ako zachrannu siet...

Lolivelka

Mne zas pri rozchode povedal, že som preňho príliš dobrá a že on to v živote nikam nedotiahne, že si mám nájsť niekoho lepšieho ako on, že on mi nevie dať to po čom túžim a urobiť ma šťastnou a iba sa preňho trápim, avšak nepríde mi, že by som mu bola ľahostajná, ozýva sa aj naďalej dokonca chce aby som sa mu ozývala ja! Zdá sa, že chce byť kamarátom. O čo mu ide a čo sa mu preháňa v hlave naozaj netuším...aj keď by ma to veľmi zaujímalo. Ak mi niekto ( hlavne z mužov ) vie dať vysvetlenie jeho správania tak by som sa potešila :)