Nevidím svoju budúcnosť

Príspevok v téme: Nevidím svoju budúcnosť
Lilly18

Dobrý deň,

Mám 18 rokov, chodím na strednú a študujem odbor. ktorý ma vôbec nebaví. Ale začnem pekne poporiadku...

Keď som mala 13 rokov, prirástol mi k srdcu jeden odbor (nebudem menovať). Predtým som nevedela čím by som chcela byť. Keď som bola v 9. ročníku, bola som si istá, že tam dám prihlášku. Rodičia sa ma spýtali čím by som chcela byť a ja som to povedala. Myslela som, že budú reagovať normálne, no oni sa zasmiali a povedali, že na tú školu nemám ísť, lebo aj tak na to nemám a že sú aj lepšie školy.
Mňa sa to dotklo, začala som mávať silné depresie a mávam ich doteraz, pretože to bolo jediné na svete, čo som chcela robiť. Nevedela som si predstaviť (trvá to doteraz), že by som mohla robiť niečo iné. Nič iné ma nebaví a ja keď hocikedy pomyslím na budúcnosť, tak začnem hocikedy plakať. Neviem si ani len predstaviť, čo budem robiť.
Takže som si dala prihlášku na hocijaký štvorročný odbor a začala študovať. Ale prišla druhá vec, že som nechodila do školy. Nebavila ma, spolužiaci sa mi vysmievali zo všeličoho možného. Pravdaže som prvým ročníkom neprešla. Takže som bola opäť prváčka, toho istého odboru, ale znova sa stalo to isté. Hrozil mi vyhadzov zo školy, ale mala som možnosť študovať ešte 3. ročný odbor.
Takže som na ňom v 2. ročníku, ale horko-ťažko to zvládam.

To, čo som spravila na začiatku strednej ľutujem, mohla som byť už maturantka, no najviac ma trápi, že študujem odbor ktorý, ma nebaví a neviem si predstaviť čo budem robiť v budúcnosti, keďže moje šance na to čo by som chcela robiť sa dávno rozplynuli.
Jednoducho si myslím, že už nemám prečo žiť (len abo bolo jasné, nechcem sa zabiť). Je to so mnou zle, som na dne, a utápam sa v depresiách.

Ani neviem, prečo som to tu napísala.
Chcela som to proste zo seba vypustiť.

Lilly18

ANGEL-DEMON - Chcem to. Veľmi to chcem. Lenže ja už neviem čo mám robiť, neviem čoho sa chytiť. Chcela by som to ísť študovať na výšku, ale sú tam ťažké prijímačky. A trochu mi v tom bráni moje malé sebavedomie.

ANGEL-DEMON

som zabudla napisať ze aj tie zeny o ktorych viem ktore sa tomu venuju su tam cez známosti... a ja ich nemám... takže tak...
lebo ked som bola v jednej firme na pohovor, ktorá platí aj kurz...ked s nou podpise zamestnanec zmluvu na 5 rokov...
tak ma zrušili že som zena... ked sa mi tá profeisa páči mam si najst chlapa ktory sa tomu venuje... to mi povedali, v 21 storočí!! pred 2 rokmi..

ANGEL-DEMON

lilly ...velmi lahko si sa vzdala... tak potom nie je čo riešiť...
potom to až tak velmi nechceš.... lebo inak by si si za tým šla...
ja si idem za svojim snom a bude ma to stáť vela trpezlivosti.. a budem sa musieť učiť nové veci... o ktorých nemám ani šajnu,....musim si spraviť kurz, stojí 2 000 € so všetkymi poplatkami čo mi tam treba... asi tak.. a aj ked to už budem mať... príde dalsí problem, kto ma zamestná bez praxe? a na SVK další problem som žena... lebo jedná sa o mužsku profesiu... asi tak... ktovie či sa tomu na SVK venuje vobec 10 žien.... ak neuspejem na SVK budem musieť riešiť cez zahraničku firmu minimálne cez čechy... no kedze to chcem , stojím si za tým..idem si za tým... nespím...! nečakam na zázrak...!

Lilly18

ANGEL-DEMON - K psychologičke som začala chodiť nedávno, na konci leta. A to, že som sprostá... To viem. :)
To, že som stratila roky ľutujem, ale s tým už nič nenarobím.

Sexicicamica - Na výške sa to študovať dá, lenže na to treba mať aj talent. Takže by ma tam podla mňa ani neprijali, keďže ten talent nemám. Je to pre mňa proste už nedosiahnuteľné, takže aj preto sa trápim.

ANGEL-DEMON

a psychologa si skusila...?? na tie depky..?
a čo sa tyka školy mna tiez donutili rodičia... a čo? aspon som si povedala ze aspon maturitu budem mat..jebem na to... a chcela som čim skor vypadnuť z domu... aspon nemusim na seba nadavať ze som si debilnu skolu vybrala... nasla som si prácu, kupila som si byt.... pracovala v tom odbore ktory som vystudovala 6 rokov... a teraz za 2 roky som vystriedala niekolko zamestnaní... a práve si idem za svojim snom... nikomu sa nemusím zodpovedat... rodicia ani nemaju šajnu... jebem na nich... lebo viem aky na to maju nazor... nepotrebujem aby ma niekto demotivoval... radšej to riešim s druhymi- s cudzimi ludmi ktori ma v tom podporuju a neponižuju ma.. si sprosta ze si zbytone stratila roky... sprav si strednu.. zamestnaj sa, vypadni z domu... a určite je možnost aby si mohla robiť to čo chceš... 21 storočie, dá sa všetko! aj ked to nebudes robit hned mozno o 5 rokov...nevadí...

kafe

4 roky sú celý život? Celý život je pre mňa minimálne 95 rokov. Toľko kočka študovať určite nebude. A pokiaľ ju tá škola neskutočne priťahuje, tak sa bude učiť ešte aj s radosťou. To je dosť podstatný bonus.

_meno

ahojte Lilly18

podla mna si vediete skvelo
urcite zivot nie je lahky, to uz ale viete
a vidite ze zacina byt mozno trochu zvlastny
ak mozem, deje sa to mnohym z nas
nieco chceme, davame do toho vsetko, nespime, pracujeme, stale stale stale a nedari sa, nedari
podla mna je zivot obcas trosku skuska :)
napríklad: vezmite si, zeby ste uz davno mali za sebou skolu ktoru by ste chceli mat ... bola by ste vystudovana a isli by ste dalej :)
no nebolo by to lahke, keby ste to ziskali zdarma? zeby kazdy bol hned na zaciatku hotovy macher? :)
ja sa ludom venujem pomerne dlho, a mozem Vam povedat, ze ten dar ktory chranite, ten Vas pristup ze aj ked sa deje zle .... a vy napriek vsetkym okolnostiam ste zostali slusna a chcete pokracovat dalej, si myslim ze si zasluzite uznanie.
aj skola ktoru studujete Vam prinesie vela radosti aj vela tazkosti :D taky je prosto zivot :)
z toho ako pisete zniete velmi inteligentne, takze pre Vas urcite nebude velky problem dostudovat aj tuto skolu.
som si tym na 99,99% isty :) viete preco? lebo mate ciel a zmysel
to je nieco, co vidite a citite vzdy, ked sa veci nevyvijaju az tak dobre .... je to nieco podobne, ako ked pridu tazke chvile do nasho zivota, nevieme si rady, nevieme ako dalej, akoby nas ciel sa nam vzdaluje, stracame podu pod nohami
a prave v takej chvili pomaha napríklad mne sa pozriet na svet, a na ostatne problemy svety, na ludi, ktory napríklad nemaju kde prespat dnes. alebo ti, ktori dnes pojdu spat bez vecere. alebo ti, ktori dneska v noci pridu zo sichty, ulozia deti spat, aby im rano mohli spravit ranajky, ist znovu na rannu a nedelu to iste.
z toho ako poznam zivot, je velmi pekna vlastnost byt silny. byt silny v zmysle pokracovat dalej a pomahat druhym, aj ked je to tazke.
nie z nenavisti voci niecomu, ale z ochoty pokracovat dalej, lebo to ma zmysel
napríklad vy. podla mna ste dost silna na to, aby ste dostudovali skolu, na ktoru mate moznost chodit (co je samozrejme velky dar). rovnako si myslim ze zvladnete aj dalej pomahat druhym ludom formou ktoru ste sice nezverejnili, ale tiez je to urcite velky dar mat moznost taketo veci vytvarat a takto pomahat.
ked sa nad tym zamyslite, v skutocnosti touto cestou dokazete dat svetu viac, akoby ste pomahali len 1 spôsobom :)
a o tom zivot casto je :) o tom, ze aj ked nas postretnu tazke chvile, nebojujete, ale zostavate silna, pomahate a vidite hoci malu radost a pomoc, ktoru druhym ludom davate
myslim ze ten malinky chtic vo forme odboru strednej skoly, tento maly kusok temna, toto zlo...... je urcite len nieco docasne a dokazete sa cez to preniest :)
chce to trochu sebakontroly sa preniest nad svoju "roztopasnost" a byt silny. je to skor vnutorny pocit, ze nas zivot ma zmysel, ako nieco vonkajsie nejaka forma niecoho.
verim ze sa rozhodnete spravne