preco su pre niektore zeny citlivy muzi neperspektivny pre vztah?...

Mesačný princ

Prezyvka055 - odkiaľ vieš, že zamýšľanie sa nad svojím vnútrom je neperspektívne a nikam to danú bytosť neposúva???

Neviem kto založil túto tému ale zatiaľ som tu nikde nevidel opis citlivého muža a neviem či vôbec niekto vie, kto to je :D

vega 2

Cudne, pisete o citlivych muzoch, a spajate si to so slabostou, ze nedokazu racionalne mysliet, zdupkaju pred nebezpecenstvom, dokonca placuci, bez buducnosti, neschopny, a bez nazorov... to su blbosti vazeny,, ludia co ma naozaj poznaju, a je ich fakt malo, alebo z casu na cas jedna osoba, ma povazuju za citliveho, a vseci ostatny za bezcitnu skalu. Pred nebezpecenstvom som nikdy nezutekal, nemam strach z nebezpecia, nemam strach rizkovat, viem velmi logicky a uspesne mysliet do buducnosti,, vidim velku perspektivu do buducna,, som uspesny,, a pritom naozaj som citlivym muzom, mam rad zeny

Akurat s jednym co sa da v tych prispevkach suhlasit bolo, ze zeny ovela viac pritahuju grazli, prave citovo nestabilny, co vybuchuju, a potom robia somariny,, to oni su praveze citlivky, rozhadze ich kazda blbost, a potom vystrajaju

abeceoder

Niektori ludia nevedia byt asertivni a je ich vela personalistov skolitelov manazerov , namiesto toho su arogantni

Prezyvka055

Je to jednoducho preto lebo emocie nie su racionalne a neriesia problemy. Ten kto sa rozreve miesto toho aby vec riesil je menej perspektivny ako ten kto sa pri probleme hned chyti riesenia. Takisto citlivy ludia zvyknu vela rozmyslat a nejakych svojich vnutornych pocitoch, casto riesia nalady a jednoducho minaju cas na nieco co ich v zivote dalej neposuva. Takisto casto prepadaju hysteriam a maniam.

odľud

Filip ale mne sa to tu nechce vypisovať ked na internete v slovenčine aj v češtine aj v angličtine aj v iných jazykov je dostupných zdrojov habadej :-)

a čo sa citlivosti týka nuž ja som celkom na začiatku vyzval autora aby definoval čo má on na mysli pod pojmom citlivý muž. nezapája sa tak to nechávam zatial tak. no myslím si že to čo si napísal ty sa celkom zhoduje s tým čo by som napísal aj ja.

len upozorňujem na to aby ste si ujasnili čo je asertivita lebo je škoda ak máte o tom celkom mylné informácie a možno niekto kto si túto diskusiu prečíta nadobudne tiež mylné informácie. pritom asertivita je užitočná do života.

Filip TT

odlud - ale nenapísal si čo je asertivita. Ale v autor témy sa aj tak pýta na citlivých mužov. Asertívny človek môže byť aj citlivý. Proste vie, kde prejaviť empatiu a kde asertivitu.

odľud

ešte raz - statočne ma ignorujete iste to niekto ocení ale prečítajte si čo je vlastne asertivita :-) lebo očividne neviete o čom je reč. preboha ved stačí trošku googliť netreba k tomu ani knihy ale ak treba dám odkaz na nejaké. naopak učiť sa asertivite je dobrá vec hoci treba dodať že sama o sebe nestačí.

Filip TT

Biela Kobra - možno v Amerike tak vyberajú zamestnancov, na Slovensku čo mám skúsenosť je to iné.

Do nášho tímu pred rokmi bolo výberové konanie, na záver zostala jedna slečna, ktorá mala preferencie, že stážovala na projektoch po Západnej Európe a jeden chalan, ktorý len skončil VŠ v jednom krajskom meste. Zobrali jeho. Keď som sa pýtal vedúceho, prečo vybrali jeho, povedal, že bude lepší do kolektívu. Aj tak bolo. Robí sa s ním dobre.

Tiež u jedných známych prijímali slečnu, ktorá prezentovala obrovský drajv, aserivitu a plány, ale nakoniec zobrali jednu čo sa vracala z materskej a mala sa to všetko len učiť. O tej prvej sa vyjadrili: Však tá by nás tu upratala všetkých. Tá slečna sa tam ešte potom vrátila a žiadala písomné vysvetlenie, prečo ju neprijali. S tou, čo prijali sú max spokojní.

A nakoniec - zrovna tento víkend som sa práve rozprával s jedným človekom, ktorého najali ako krízového manažéra, lebo v jednej organizácii zamestnanci urobili asertívne priam vzburu. On tam prišiel, všetkých povyhadzoval a to oddelenie zrušil. A bolo po asertivite.....