Dobrý deň, prišiel som ku vám s otázkou, či je mlieko zdravé a vôbec stráviteľné pre ľudí (kravské , kozie .. ). Mlieko pijem skoro každý deň a veľmi mi chutí, často športujem a bral som to ako super zdravú vec, až pred týždňom mi učitelka na biologii (3r gympel) povie, že ľuďia od 5 rokov nevedia tráviť mlieko a že je to ako voda ... Dosť ma to nasralo a vôbec tomu neverím, ale rád by som sa o tom prescedčil, lebo táto otázka je pre mňa dosť dôležitá ... Aký máte vy názor ?
Mlieko - nezdravé a nestrávitelné ?!
nevyhovuju vam konkretne znacky mlieka, ci mlieko vseobecne?
my odkedy brávame mleiko z farmy, že vieme, že je ok, tak je všetko v poriadku
je jedno, ci z obchodu ci domace. stale obsahuje nieco, co cloveku prekaza.
ale ked niekto ma s mliekom problem tak ani domace by asi nic nezmenilo, nie?
Ja pijem mlieko vo veľkom. Máme totiž vlastné a to sa s tým kupovaným nedá vbec porovnávať. Až od tej doby, čo máme kravy, tak viem, ako mlieko naozaj chutí :-) . Našla som si priateľa farmára a pomaly som sa s jeho prácou zžila a staranie o zvieratá ma hrozne baví. V lete je púšťam na pastvu, v zime im sýpu kŕmnu zmes, ktorú priateľ objednáva z www.energyshobby.sk a odmenou mi sú domáce vajíčka, mlieko, mäso, atď. :-) .
Zisti si sám...
pišta00: To co nemame robit, tam je kazdy mudry. Tak co mame teda pit a aky zdroj bielkovin mame jest ?
to že niekomu nerobí mlieko problémy nič nemení na tom, že je to najlacnejší a najmenej kvalitný zdroj bielkoviny a pre niekoho kto športuje je podľa mňa neprijateľný...
A najviac ma zarážajú tie reklamy slovenská mliečna rodina a podobné kraviny na to ako je mlieko zdraviu prospešné... Asi tak ako nám nútili v reklamách v telke piť "zdravú" vodu z vodovodu, ktorá je mimo toho že je "zdravá" tak je plná hormónov a iného bordelu ktorý ČOV nezachytila...
ovecka...ja som nepisala o mlieku ze sa neda stravit ale ze kazdy nema problem s travenim mlieka tj.ze kazdy nema krce a ine zazivac.tazkosti.citaj lepsie .
evana som sa ti snazil vysvetlit ze aj z mlieka sa pribera a teda vyrok ze je nestravitelne je velmi ftipny...