Velke prazdno v živote, nevladzem takto pokračovať

Príspevok v téme: Velke prazdno v živote, nevladzem takto pokračovať
INNA_1

Moj život stratil zmysel... som mladá baba a nikdy by som nepovedala že v 21 rokov toto niekedy napíšem a tak sa budem cítiť. Vždy som bola veselá, usmievavá, pozitívna. Odkedy sa u mňa prejavili ťažke depresie na kt. som musela brať AD som zničena. Bolo obdobie kedy mi bolo už fajn ale zas som spadla dole.... lekarka nič nerieši lebo vraj AD zaberaju.
Ja sa dopujem benzodiazepinami ked sa citim na ... Ale ked niesom na nich, a mám "triezve zmýšlanie" nemám vobec zmysel života, nič ma nezaujíma, nebaví... Citim jedno velke prazdno kt. neviem ničim vyplniť. Som strašne domyšľava, vzťahovačna neviem či to nebude depresiami alebo čim ale každy den je taky isty.
Pokúšala som sa tolko veci zmenit, no nemam na to už silu, životnu energiu. Neteši ma nič, ani maličkosti z. kt sa sklada svet.
Vdaka mojim naladam kt. fakt neviem ovplyvnit aj ked sa snažim...(ked sa pretvarujem a hram ze som vesela, aby som netrapila ostatnych po čase sa to vyčerpá) tak vdaka nim "nepriamo" ničim si vzťahy so všetkymi ľudmi naokolo, rodinou, kamarátkami, priateľom.
Je tu takych tem milion... neviem či niekto z vas by mi vedel pomoct. Ked ani psychiatrička, psychologička a hlavne ja SAMA si neviem s tym rady....
Pár krat su dni kedy sa fakt citim super, namotivovaná....prevládaju stale tie pesimistické dni. Tak strašne chcem byť zas vesela, plna energie, a nie chodiaca matoha
Ja vidim jediným vykupenim smrť.. nebola by som toho schopna si ubližiť, ale už sa nechcem viac trapiť.
PS: vystriedala som asi všetky druhy AD kt. sa len dali...chodila som na psychoterapie (problem kt. spustil depresie sa vyriešil ale už som tak DOWN že mam depresie a na 80 percent ani neviem z čoho plynú)

Dakujem za každu radu a osrpavedlňujem sa že sem tam pišem s diakritikou a niekedy bez ale píšem rýchlo a ubiehajú mi písmenká

Niina

Nechaj mi na seba mail. Nieco ti poradim... ja mam 24 a od 19 som brala AD... aj pocas studia na VŠ. Ked vidim ako sa trapi mnoho mladych tak ma to ozaj stve. Vy ktori mudrujete, ze keby bola o hlade niekde v divocine, nemyslela by na hluposti- mylite sa! Depresia je ochorenie, ktore sposobuje vycerpanie neurotransmiterov v mozgu, sposobuje ho hlavne stres. Clovek cito malo energie, nema chut sa ani smiat, nic ho netesi, nevie sa dohnat s aktivite. Kto to nezazil tak nech zbytocne nemudruje. S tolkymi mudrlantami som sa stretla v suvislosti s tym. Hanbite sa ak sa citite byt práve tie povolane osoby, ktore si mozu dovolit radit ludom trpiacim depresiou! Ja som okrem AD vyskusala aj alternativy a naozaj to ma efekt, aj ked som tomu neverila.

celebrita FB

INNA: Nevyštudovať herectvo, nepreraziť v Hollywoode a nezískať Oscara neznamená, že si nula. Nevyštudovať IT a neuskutočniť v tej oblasti objav, ktorý by z teba urobil miliardárku a vyniesol by ti svetovú slávu neznamená, že si nula. Nevyštudovať právo alebo ekonómiu a nedostať sa po známosti do parlamentu neznamená, že si nula. Nedosiahla si ani jedno z týchto???
Každý blbec ti povie, že si nula a každý normálny človek si ťa bude vážiť a pristupovať k tebe s úctou.
Vieš, kde je tvoj problém? Že žiješ v krajine, kde sú VŠ tak ľahké, že ich zvládnu aj podpriemerní. Tí sa potom vyvyšujú a povedia, že robiť obyčajnú predavačku je pod úroveň, že robiť upratovačku v hoteli je pod úroveň, bla, bla... osprostené a zdebilnené Slovensko: vyvyšovať sa nad každého a opovrhovať každým.
...a ak niekto, kto takéto zlé vlastnosti vôbec nemá, vezme na seba všetku túto špinu a odprezentuje ju ako svoju vlastnú špinu, tak naňho kydajú... a za čo? za herecký výkon? :) alebo za to, že im takto nepriamo nastavil zrkadlo?
...moja zlatá, aby si sa z toho nezbláznila, potrebuješ zmenu, potrebuješ ju ako soľ. Potrebuješ odchod do zahraničia. Zmeniť prostredie. Odísť niekam do Rakúska, kde nikto na barmana nepozerá ako na poslednú špinu. Alebo na predavačku, na upratovačku. Plus: každá robota ťa uživí. Môžeš bývať v podnájme sama a upratovať hotelové izby. Uživí ťa to a ešte aj ušetríš. A nikto tam nebude tebou opovrhovať. Budeš mať aj kamarátky. Normálne, nie falošné. Budeš šťastná. A uvedomíš si, že ty už vlastne vôbec nemáš čo riešiť. Lebo máš všetko, čo ti k šťastiu treba. A si tomu rada. Na rozdiel od tých večne nespokojných, ktorí sa ťa snažia doslova otráviť svojimi jedovatými myšlienkami typu, že ale zaručene nesmieš byť so sebou spokojná, musíš na VŠ, musíš postúpiť v kariére, musíš to a to, lebo bez toho si nula. Radím ti, drž sa od takých čo najďalej.

karolina6

a z coho to prameni ? si mlada , nemas priatela ? ja som do 29 nevedela co je to riadna depresia , iba z dectva mierne vykyvy a mierne OCD ....vzdy som sa tesila zo zivota . aj z malickosti , vzdy bolo nieco , na co sa bolo tesit .. nieco si kupit , urobit si radost . taketo stavy mavaju aj ludia ktori maju vsetko a uz ich nic nenaplna ,, zbohatlicke deticky ,ktore uz nevedia co od dobroty .. no moja momentalne megadepresia prameni , ze mam dieta , o ktore sa uzkostlivo bojim ,lebo trpim OCD... momentalne som do toho dost spadla ,lebo som mala s malym problemy zdravotne ..a momentalne som vydesena ,stale na neho myslim .. predstavujem si zle veci a desi ma to vsetko .. ako keby som zazila traumu .. takze momentalne mam taku depresiu ,ze ma netesi vobec nic a chodim ako zombie .len zujem lieky, a neviem sa z toho vyhrabat ... preto viem co je to depresia .. ale nechapem depresiu ludi co nemaju deti ,a mozu si uzivat zivot a chodit po svete ,a tesit sa zo zdravia .... depresiou si clovek nici aj zdravie .. ale ja tym ze mam OCD tak s tym tazko bojujem,uzkost o dieta je jedna z najhnusnejsich depiek .. ..a nechcem to .. .. neviem co by som za to dala byt slobodna a volna ako vtak !

Gima

Asi potrebuješ hipoterapiu alewbo canisterapiu. Liečba pomocou koňa a psíka. Mne to tiež dalo pozitívne myslenie.

Fleur-de-lis

Ahoj,
ja som sa depresiami trocha zaoberala. Bolo obdobie kedy som mala sama pocit, že sa ma to týka.
Osobne verím tomu, že životný štýl (jedlo, pohyb, spánok, aktivita...) má významný vplyv na biochémiu tela. Sama si to nespomenula, tak neviem či si skúšala aj podporu z tejto strany. Teda vyradiť nevhodné jedlá, ísť každý deň von aspoň na prechádzku, hýbať sa, sedieť len tak málo ako je to možné, dať si ako prioritu ísť spať v rovnaký čas (a nie moc neskoro, najlepšie okolo desiatej), a venovať sa nejakej činnosti. Osobne tomu skoro ani neverím, že sa človek dostane z depresie počas svojej neaktivity. Každý človek sa potrebuje venovať niečomu zmysluplnému. Aj starší ľudia, ktorí sú produktívni sú na tom oveľa lepšie, než ľudia, ktorí už len pasívne prežívajú svoje dni.
Problém je, že keď človek ráno vstane a cíti sa na dne, nemá energiu na nič z toho. Máš niekoho kto ťa v tom môže sprevádzať? Kto ťa na tú prechádzku vytiahne, k nejakej produktívnej aktivite, pomôže pripraviť jedlo dopredu, aby si nesiahala potom po "somarinách"?
Osobne by ma zaujímalo aj ako to začalo a aké vyšetrenia ti robili (či ti napríklad robili aj hormonálny profil a obšírny krvný obraz...)
Keby si mala chuť či potrebu "pokecať", tak mi napíš na emaema@hotmail.sk, dobre? Možno niečo vymyslíme ;)

evana

nevzdavaj sa si mlada a urcite niekedy v buducnosti stretnes stastie pre ktore sa ti oplati zit.vsetci sa ti len v dobrom snazia pomoct nic nelutuj a trosku optimizmu .

exwhyz

Depresia je vyvolaná zlou chemickou reakciou v mozgu. To vieš, predpokladám. Človek, ktorý ti poradí najlepšie, si a budeš len ty sama, nikto iný. Riešiť len lieky a znižovanie alebo zvyšovanie dávky, je trochu pritiahnuté za vlasy. Čo keby si si to zvyšovanie a znižovanie dávky riešila sama, po svojom?! Myslíš si, že ti tvoja Dr. nebude veriť, lebo na teba pôsobí veľmi prísne? Nemyslím si, že si to o nej nemyslíš:-) Pokús sa to ochorenie viac ignorovať, lebo sa stalo stredobodom a možno aj zmyslom tvojho života.
Ako vyzerá napr. jeden tvoj deň, ak sa môžem opýtať?

INNA_1

X krat som znizovala davky.... A jak som pisala raz bolo dobre raz nie
Zacinam lutovat ze som napisala na toto forum, asi som si naivne myslela ze mi niekto bude vediet poradit ohladom mojich tazkosti.
Nie moje depresie niesu z nudy....