pomozte mi prosim

nata24

ja sa trápim 11rokov s psoriázou, potom laktózová intolerancia a teraz aj intolerancia na lepok a som tu ziva relativne zdrava :) asi si treba nájst zmysel zivota alebo hobby, ktoré zamestnajú hlavu a nebude casu na zle myslienky :)

Taro

Je plno potravin ktorými sa to dá nahradzať, plno receptov existuje, ja osobne si myslím že po 12 rokoch by ste to mala zvládať lávou zadnou :) , ja mam napríklad chronickú migrénu už od 8 rokov a tiež som sa z tým naučil žiť najhoršie bolo zaspávanie :D

nata24

Ak si celiatička máš nárok na určité množstvo múky a cestovín z ktorých ti časť prepláca poisťovňa takisto máš nárok na zťp preukaz. Kdež to my s intoleranciou nemáme nárok na nič a všetko si platíme plnú cenu

nata24

Tak ako je niekto alergicky na peľ, zvierata a iné tak ty máš alergiu na lepok , ktorý v čreve spôsobuje zápaly... jednoducho sú veci, ochorenia, ktoré si človek nevyberá ale musí sa nimi naučiť žiť. Môže to byť aj dedičné, volakedy sa na celiakiuu nerobili žiadne testy ani sa to neriešilo... Buď rada, že si diagnostikovaná vieš čo máš resp musíš robiť a keď sa cítiš unavená choď obvoďačke nech ti vezme krv či niesi anemická ale pri celiakií ťa myslím automaticky posielajú aj na hematológiu a pravidelne chodíš na prehliadky... len stále si nenapísala či máš celiakiu alebo nie... nepochopila som poriadne z tvojich správ.

nata24

nechápem, že si nemôžeš užívať život? Veď všetko ostatné môžeš robiť, len dodržiavať diétu treba prísne :) pretože potom problémi pretrvávajú... anemická niesi? neviem, ale keď už to máš 12 rokov tak už by si to mala zvládať ľavou zadnou, veď aj vreštikách sa dá najesť bezlepkovo... ja osobne nevidím niaké obmedzenia v užívaní života. :) Práveže sa zlepšil, nebývam tak unavená, trávenie paráda a z jedálničkom žiadny problém a mám to diagnostikované 2roky pohodka jahodka :)

smutna1

No zo zaciatku som to nevedela prijat a potom za par rokov prislo to zas a a tera za posledne roky chcem s tym skoncovat, chodim furt na rozne vysetrenia a cakam na vysledok ze to nemam :)

smutna1

Nie nerobím :) vážne :) proste som mladé dievča a som sklamaná z toho. Proste si nemôžem užívať život :((