Ja uz neviem ako dalej. Chcela som schudnut iba nejake tri kila a odvtedy nemozem prestat chudnut. Vzdy som bola tucna a ked som zacala chudnut (BEZ mojho zasahu, rastla som, prisla puberta) tak sa mi to zapacilo ale stale som si dopriala moje oblubene jedla a ani som nejak nesportovala. Lenze potom sa mi do hlavy usadila myslienka schudnut z noh a brucha lebo to su partie ktore na sebe neznasam. Z 57kg som sa dostala na 47 cez tieto prazdniny. Vyzeram ako chodiaca kostra ale na bruchu mi tuk vysi stale. Stratila som menzes a bojim sa jest.placem ked sa pozeram do zrkadla lebo to uz nezvladam. Je tu niekto s podobnou situaciou?
Neznasam svoje telo
Ver mi, že keď priberieš na svoju normálnu váhu tak ti nikto nepovie, že si tučná a aj keby, tak si musíš jednoducho povedať no a čo, nech si hovorí každý čo chce. ja som pribrala z 38kil na 50kil a keď ma prepustili po pol roku tak som nič iné nepočúvala len to ako som pribrala ale, že konečne, verím v to, že ak sa to podarí aj tebe, budeš sa cítiť po psychickej stránke oveľa lepšie a začneš konečne žiť, nerozmýšlať celé dni len o jedle, je to dlhý proces u mňa celá choroba trvala približne šesť sedem rokov, je to dlhá cesta ale všetko to stojí za to.
ja ma takú istú výšku, ja som mala taktiež problém vždy s bruchom, ten pocit keď sa naješ a to brucho je ako balón. pri výške 167 ma prepustili s váhou 50 čo je minimum, teraz mám váhu 57kg a cvičím a váhu si udržiavam, v jedle sa neobmedzujem. Ten pocit veľkého brucha budeš mať vždy, keď som mala 38kil tak som mala pocit stale že mám veľké brucho, ale len po jedle. Ver mi, že ten pocit prejde, musíš sa dostať na tú svoju minimálnu hranicu a potom niečo začať robiť, ja som začala chodiť na tanečnú, vtedy som pribrala kvôli liekom na 67kíl a mala som bulímiu, neznášala som svoje telo, ale tanec mi veľmi pomohol a psychologička.
k lekarovi treba ist a riesit to
167cm a 47 kg (tuk mam na bruchu preto vyzeram tak velko)
aku mas vysku a vahu?
bambi31 dakujem za pomoc, ale ked ono to je strasne tazke, uplny strach z jedla :( ved to poznas.. Najhorsie je ze mam podvahu ale vyzeram normalne takze sa bojim ze ked priberiem na normalnu vahu tak budem tucna na postave
Ahoj, napisem co sme na oddeleni priblizne jedli a co sme robili, aby bol vzdy prijem vyssi ako vydaj, ranna rozcvicka fakt len nieco lahke 15min, ranajky o 8:00,jedno pecivo a trojuholnik syra napr a ja som musela pit nutri drink, mala by si aj ty. Nasledoval autogenny trening, cize relax po jedle, na lozku si citaj alebo tak nieco, nic narocne pri com sa spaluju kalorie. O 10:00 desiata jogurt a pecivo, pohar mlieka. Pracovna terapia, skus dve hodinky robit v sede nieco co ta bavi, my sme vyrabali na pracovnej terapii rozne vyrobky, ale mozes si aj kreslit, potom obed naozaj normalna porcia polievka, druhe jedlo, niekedy sme mali aj styri knedle a maso, ale je hlavne aby si potom naozaj dve hodiny oddychovala, viem ze tie myslienky su hrozne pri tom oddychovani, ale potom to casom ide, aj tak mi bolo velakrat na vracanie a musela som to vydrzat, neskor som uz dokazala zaspat na tie dve hodiny co bolo super,lebo si oddychne telo aj mysel, o druhej lahky dezert vacsinou ovocie, alebo horalka, od druhej sme mali vychadzky, cize je super ked sa prejdes na dve hodinky do parku, alebo si pojdes nieco kupit na olovrant, ja som vacsinou to robievala, kedze som prisla o vsetkych kamaratov a rodina bola odomna daleko. O stvrtej olovrant jedno pecivo cerealne a maslo, caj. Potom sme si vacsinou s dievcatami pustili film, serial a o siestej sme mali teplnu veceru, napr cestoviny alebo nieco lahsie. Vecerna hygiena atd. troska sme si zacvicili, alebo ak sme pribrali tak sme chodili plavat. O osmiej sme mali este druhu veceru, ja som mavala jogurt a bebe dobre rano, alebo jedno pecivo s maslom salamou. Vecer sme si uz len rozpravali pribehy v posteli a oddychovali.
nenapisala som moj vek- mam 14
ja to ani nechapem, ved jem celkom dost. napr dnesny jedalnicek:
r: 200g biely jogurt, nektarinka, 30g ovsenych vlociek
d: 30g celozrnny krajcek chleba, jablko
o: 130g proteinovych cestovin s pestom
o: na olovrant si dam paradajku
v: asi si dam paradajku a tuniaka vo vlastnej stave
uz aj teraz mam pocit ze jem vela. toto mi vyslo na zhruba 1300 kcal. Aky je odporucany prijem kcal pre dievca mojho veku? prosim ak niekto vie dajte vediet lebo som citala ze to moze byt aj 2100 (to sa mi zda hrozne vela)
Hazarduješ so svojím životom, tiež ti odporúčam vyhľadať odbornú pomoc