Neznasam svoje telo

Príspevok v téme: Neznasam svoje telo
FoDi

Ja uz neviem ako dalej. Chcela som schudnut iba nejake tri kila a odvtedy nemozem prestat chudnut. Vzdy som bola tucna a ked som zacala chudnut (BEZ mojho zasahu, rastla som, prisla puberta) tak sa mi to zapacilo ale stale som si dopriala moje oblubene jedla a ani som nejak nesportovala. Lenze potom sa mi do hlavy usadila myslienka schudnut z noh a brucha lebo to su partie ktore na sebe neznasam. Z 57kg som sa dostala na 47 cez tieto prazdniny. Vyzeram ako chodiaca kostra ale na bruchu mi tuk vysi stale. Stratila som menzes a bojim sa jest.placem ked sa pozeram do zrkadla lebo to uz nezvladam. Je tu niekto s podobnou situaciou?

Gima

Vaše slová sa stávajú vašimi skutkami...

...pretože ako raz povedal Mahátmá Ghándi, učiteľ „sily duše“: „Tvoje myšlienky sa stávajú tvojimi slovami, tvoje slová sa stávajú tvojimi činmi, tvoje činy sa stávajú tvojimi zvykmi, tvoje zvyky sa stávajú tvojimi hodnotami a tvoje hodnoty sa stávajú tvojim osudom.“

Každú minútu vyslovujete slová, ktoré vyjadrujú vašu náladu, pocity, myšlienky a možno si ani neuvedomujete si ich silu. Vedia ovplyvniť váš osobný, ale aj okolitý svet. Vďaka tomu sa môžu stať silným nástrojom na dosiahnutie úspechu a na žitie silného úspešného života. Pomôžu vám povzniesť každé úsilie, vzťah, bežný deň alebo zážitok na nový level. Uvedomte si hodnoty svojho života aj vďaka týmto inšpirujúcim citátom :

1. „Najdôležitejší deň v tvojom živote je deň, kedy sa rozhodneš, že si sám pre seba dosť dobrý. V ten deň sa oslobodíš.“ (Brittany Josephina, životná koučka)

2. „Tie najdôležitejšie veci v živote nie sú veci...“ (Neznámy autor)

3. „Konajte tak, akoby zlyhanie bolo nemožné..." (Dorothea Brande, spisovateľka)

4. „Keď sa pozeráte na to, čo v živote máte, vždy budete mať viac. Ak sa pozeráte v živote na to, čo nemáte, nikdy nebudete mať dosť." (Oprah Winfrey, moderátorka)

5. „Ak uveríš vo víťazstvo, aj víťazstvo uverí v teba. Riskuj všetko, chop sa príležitosti a odmietni všetko, čo ti ponúka svet pohodlia." (Paulo Coelho, spisovateľ)

6. „Vážte si sami seba natoľko, aby ste povedali : "zaslúžim si šťastie"...a odídte od ľudí, ktorí vám v tom bránia. " (Jerico Silvers, poet)

7. „Dnes zatváram dvere od svojej minulosti, otváram dvere k mojej budúcnosti, zhlboka sa nadýchnem a vykročím za novým životom. (Neznámy autor)

8. „Cesta k úspechu vedie cez obrovské a odhodlané činy.“ (Tony Robbins, podnikateľ a filantrop)

9. „Pamätaj, že úspech je odmena za drinu.“ (Sofokles, antický filozof)

10. „Nikdy nenarazíte na prekážku či výzvu, pokiaľ nemáte schopnosť prekonať ju. Nikdy. (Rhonda Byrne, spisovateľka)

Je ideálne, ak si motivačné slová či citáty prečítate každý deň, hneď ako vstanete alebo pri príprave rannej kávy. Navodíte si tak už zrána pozitívne myslenie, ktoré pretrvá celý deň, pretože hocaká karmická myšlienka (či už pozitívna alebo negatívna) sa naplní skutkom.

psycholog

Ahojte! Poprosím Vás o vyplnenie dotazníka ku svojej bakalárskej práci,týka sa psychologických aspektov porúch príjmu potravy u detí a adolescentov,je úplne anonymný ,budete mi veľmi nápomocní :) za odpovede vopred velmi pekne dakujem!

www.survio.com

pomocnica

FoDi-Jééj, veľmi pekne Ďakujem. :) Som rada, keď môžem trošku pomôcť. :) No nerobím toho až tak veľa, aby som si takúto prezývku zaslúžila, ale mám ju. :D keď mi tento nick skrsol v hlave, tak sa mi zapáčil a používam ho. :)

Dúfam, že sa ti bude dariť. :) Keby si niečo potrebovala, nejakú pomoc, tak napíš tu. :) Držím prsty. :) Veľa šťastíčka. :)

FoDi

pomocnica dakujem velmi pekne za podporu :) vsimla som si ze takto pomahas ludom aj v inych temach na tomto foru a prezyvka pomocnica ti teda urcite patri

pomocnica

FoDi- nejedz na množstvá! A určite vieš inak, ale iba ak chceš. Na tvoj vek...každý má rád niečo iné a iné množstvá. A jedz aj mastné, viem, je to ťažké, ale dokážeš to. Raz za čas to vôbec nie je nezdravé. Nejedz iba zeleninu a ovocie a nejaké vločky. Normálne si daj cukríky, rezeň, cestoviny!!!!!tie sú veľmi dobré. Rozviň si chuť do jedla a spoznávaj nové jedlá. Aj zdravé jedlá môžu byť dobré a môže sa z nich aj priberať a môžeš z nich zjesť viac, lebo nie sú nezdravé. A začni cvičiť aby si si rozvinula svalstvo!!! svaly sú ťažšie ako tuk. Vážne, dokážeš to, verím v to a budem ti držať prsty. Keď chceš podporu, tak tu napíš a určite ju tu nájdeš!
MOTIVÁCIA:

„Jediné čo môžete zmeniť, je zmeniť seba. Ale niekedy tým zmeníte úplne všetko."
Carlos Slim Helú

„Na zdolanie strmého kopca je zo začiatku potrebné pomalé tempo."
William Shakespeare

.„Šťastie nezávisí od nikoho iného, len od nás samých.“ Aristoteles

Také citátiky. :)

VÉĽMI TI DRŽÍM PRSTY! DOKÁŽEŠ TO! MÁŠ NA TO!

FoDi

pomocnica, ked ja uz ani neviem co jest a co je zdrave mnozstvo jedla :( niekde pisu ze treba max 50g chleba inde ze chlieb by sa jest ani nemal.. Hladala som aj prikladne jedalnicky pre dievcata mojho veku ale vsetkeho tam bolo vela a nezdrave jedla vacsinou

pomocnica

Sú tu dobré rady a inak, iba to, že si svoj jedálniček napísala v presných množstvách, už to je podľa mňa na tvoj vek zle. Nemáš a obmedzovať, a máš jesť všetko a podľa mňa si toho zjedla dosť málo. Choď za doktorkou. Aj keby to bolo na koniec ok, nehazarduj so svojím zdravím, zvlášť keď si taká mladá !

lolinka

Jednoznačne vyhľadaj odborníka, nejakého psychológa či psychiatra, najlepšie čo sa špecializuje na PPP. Musíš si trocha zvýšiť sebavedomie, málokto z nás je úplne dokonalý telom, skoro nikto, treba sa mať rada taká aká si. Týmto spôsobom života riskuješ, že si nenávratne zničíš zdravie, nebudeš môcť mať deti a už sa to nikdy nebude dať vrátiť späť. Jedna známa mala v puberte anorexiu, kvôli nedostatku jedla a živín má poškodené pľúca a srdce, je nadosmrti invalid. Teraz má 35 rokov, býva stále u rodičov, poberá invalidný ktorý je v minimálnej výške. Rada by si našla prácu aspoň na pol úväzku, osamostatnila sa od rodičov, lebo si s nimi nerozumie, ale má smolu. Nikde ju nevezmú a ak náhodou hej, tak o prácu zakrátko príde. Je permanentne unavená, nedokáže držať krok s inými zdravými ľuďmi. Ani vzťahy jej nikdy nevyšli, je stále sama. Nemôže športovať ani chodiť do schodov, jej srdce a pľúca nezvládnu ani najmenšiu záťaž. Je doživotný mrzák a spôsobila si to sama tým, že v puberte hladovala. Tak si premysli, či je horšie mať trocha tuku na bruchu, alebo skončiť takto.

bambi31

je užasné, že si si sama dokázala priznať, že máš problém a chceš ho riešiť, mám pocit, že v tvojom prípade by stačili sedenia a psychoterapie u detského psychológa, alebo psychiatra. Prvý krok si už spravilam že si napísala na toto fórum.