Ahojte, s priateľom máme 2 mesačné bábätko a sme skoro rok zasnúbený. Už by som aj chcela svadbu, aby sme boli taká kompletná rodina. Ale on akoby sa tomu vyhýbal. Keď začnem že kedy už aj my niečo začneme riešiť, tak ma odbije tým, že či chcem svadbu hneď za týždeň a keď mu poviem že veď svadba trvá aj rok kým sa všetko zariadi a tak tak ostane ticho. Je mi s toho veľmi smutno, bojím sa že on nechce tak ako ja. Tak potom prečo ma vlastne aj požiadal o ruku, myslím, že to mu nanútila rodina :-(
Nechce svadbu
zita, sak samozrejme, ze by najprv malo byt manzelstvo - pevna poda pod nohami a vzajomna laska tych dvoch, co tvori zakladanu stabilitu do ktorej privedu i to dieta. Tieto labilne neiste vztahy nadivoko su uplne o nicom a doplatia na to jak ti dvaja, tak i to deco. Brat sa hlavne kvoli dietatu, ktore je na ceste alebo uz narodene je jeden velikansky omyl. A inak, muz musi chciet v rovnakej miere, ak nie dokonca VIAC, nez ta zena vstupit do stavu manzelskeho a to i z cisto prirodzeneho dovodu - o ruku predsa ziada on JU a nie ona JEHO, tak ako i preto, ze muzovi je to vo vseobecnosti tak trochu proti srsti, no ked ju skutocne miluje, tak je to prenho rovnako prirodzene jak i pre nu.
Adr1a, ja som nenapisala, ze svadba je zla a je to len zbytocny papier :) Ale pisala som, ze skor nazor mojej kamosky mi prisiel vtedy taky jednoduchy, ked mi povedala, ze asi to moj vtedajsi priatel so mnou nemysli vazne...inak moj vtedajsi priatel je teraz mojim manzelom :D A inak aj ja som vydata..Naozaj moj manzel musel dospiet do toho stadia aby bol pripraveny na zenenie a ja som mu tu sancu rozhodnut sa dala. Keby som naliehala vtedy, bol by nespokojny. Po 7 rokoch vztahu sme sa vzali, nemame este deti, ale planujeme o nejaku dobu. Keby som na nom videla, ze este vaha, pockala by som, no samozrejme, netreba cakat donekonecna. Ale to kazda zena musi vycitit sama, ja som vedala, ze som pre nho dolezita a ze ma miluje, preto som nemala problem pockat. No su aj pripady, kedy zena caka a caka a chlap si ju nevezme nikdy pretoze predstavuje pre nho len docasny pristav, z ktoreho sa chysta odplavat, hned ako bude mat nejaku lepsiu prilezitost....velmi tazko povedat v akej situacii je zakladatelka temy, no kedze maju malicke babatko, nechcem ju totalne demotivovat a povedat jej, ze nechce si ta zobrat, lebo nie si pre neho dost dolezita a robi si zadne dvierka. Nemusi to byt totiz vobec tak!! ... casom sa to ukaze, treba pockat a dat sancu, no tiez to s tym cakanim netreba prehanat...
Neviem, asi som staromódna, ale určite by so menila poradie, najskôr svadba, potom dieťa. A keby už dieťa zaslobodna, tak celkom určite by som mu dala moje priezvisko, nie ockove. Aj ocko by si potom možno skôr uvedomil, čo je rodina. Niektoré baby potom ozaj bojujú aj desaťročia, aby mali konečne rovnaké priezvisko ako zvyšok rodiny.
autorka pochop ze vsetko ma svoj cas a cim viac ho budes tlacit do svadby tym skor sa to poserie cele(ver mi overene odskusane). Ide aj o to ze dnesna mladez chce vsetko naraz. Velku svadbu,dom,deti,psa. cestovat, studovat mat vsetko. Proste nevedia cakat na nic. Vsetko ma svoj cas mozno tvoj frajer je ten typ cloveka co ho desi velka svadba lebo to fakt je podla mna zbytocnost a neni to zadarmo. A co sa tyka toho preco by jeho rodina mala rozhodova o tom aku mate mat svadbu??? je to o vas dvoch nie iCH svadba... takze si do toho nedajte kecat.. ked chce aj mensiu kludne si ju spravte je to VASE rozhodnutie!!
Ahoj Messje) Rada ta vidim. Myslim si to iste co ty. Tiez to vidim doma ci vonku, ze je to tak ako pises.
Laurora. Je to blbost) a mozno len tvoja osobna skusenost. Neviem ako zijes ty, mozno tiez bez papiera a mate spolu dieta. Potom jasne ze pises ze svadbu chcu len jednoduchsie zeny :D alebo podla toho, kde kto zije, konzervativna krajina ai)) kazdy sa utesuje inak, ze?) Ak maju byt dvaja spolu je pravda, ze papier este nic nezarucuje. Ale vsetko ma svoje ZA i PROTI. Manzelstvo ma vsak vzdy navrch. A doposial lepsi model pre rodinu ako manzelstvo vymyslene nebolo) A trva to uz cele starocia. Cize je to overene rokmi storociami.
Ja som bola cele leto viac vonku nez tu. Vratila som sa dnes o 1h rano tiez uz konecne na sk. A aka konzervativna krajina? Ake jednoduchsie zeny?) Mam plno znamych kamok co su vzdelane aj uspesne a su vydate rozne po svete (australia usa francuzsko nemecko skotsko svajciarsko india ai). Aj teraz co som tam bola, tak boli plaze plne rodin. Tu na sk obrucky uz ani nosit nevidim a tam mladi sexy oteckovia okruzkovani jedna radost) a tych deti ako smeti) a ze vymierame)) A bolo tam vela rodin s detmi (zapadny blok) a boli manzelmi. Takze ako tvrdis, fakt jednoduchsi konzervanti :D
Princ. Ja zijem vacsinu zivota prave tak ako chcem ja, som sama sebou, bez masky. Ver, ludi to vie tak iritovat a 5rat))) Nikdy som nezila ako sa ma, ci ocakava seda vacsina, masa. Bola a je to moja volba rozhodnutie) a nic nelutujem. A ze mas ty blbu osobnu skusenost s ex je tiez o inom ;)
bodovecka, pohorsujes sa nad tym ze ludia neziju ako chcu. ale ona tu svadbu chce. preco by nemohla zit podla toho, ako chce ona? preco ten kto chce svadbu musi byt vzdy za toho, kto si len nechava diktovat normy? nerozumiem.
a zabudla som dopísať ze ziju v prenajatom byte ona ma 40 on 50
mesacny princ musim s tebou suhlasit.. presne ako pises nasa spolocnost sa zameriava len nato co by ako malo byt... ludia neziju tak ako chcu... ale tak ako to spol. vyzaduje a kto nezapada ten je podivin..
Ked maju 2 ludia dieta, casto by chceli zeny aj svadbu aby bola rodina fakt kompletna, aby mali spolocne priezvisko a boli normalna klasicka rodina. Chapem to, lebo zijeme v dost konzervativnej krajine, kde je svadba sucastou zivota. Pamatam si ako sa vydavala moja kamoska a robila mi vycitky, ze moj vtedajsi priatel to so mnou zrejme nemysli vazne ked si ma nechce zobrat, asi stale vaha....samozrejme, je to hlupost a len predsudky jednoduchych zien. No u nas su len 2 typy ludi: taki, pre ktorych je to zbytocny papier a potom taki, ktori si zivot bez svadby nevedia predstavit.
K takemuto rozhodnutiu musi kazdy dospiet sam, niekto nema problem sa vziat v 25-ke a niekedy je to lepsie az po 30-ke alebo 35-ke. Suhlasim ale s tym, ze vsetko ma svoj cas a ked to tvoj priatel tak neciti, daj mu este take 2-3 roky, ak s tebou bude chciet zostat tak si ta vezme. Daj mu ale cas rozhodnut sa a potom si ta vezme, preto, ze to chce on- nie len ty. Naozaj niektori chlapi potrebuju proste dospiet do toho stadia, ze je cas aby boli zenati a mali takyto zavazok na cely zivot. Je to uz trosku ina zodpovednost, nikto sa nechce predsa rozvadzat po 1-2 rokoch... ked ste spolu s babom stastni, uzivaj si to a netrap sa kvoli svadbe... nie je to momenalne ta najdolezitejsia vec.