Ahojte, s priateľom máme 2 mesačné bábätko a sme skoro rok zasnúbený. Už by som aj chcela svadbu, aby sme boli taká kompletná rodina. Ale on akoby sa tomu vyhýbal. Keď začnem že kedy už aj my niečo začneme riešiť, tak ma odbije tým, že či chcem svadbu hneď za týždeň a keď mu poviem že veď svadba trvá aj rok kým sa všetko zariadi a tak tak ostane ticho. Je mi s toho veľmi smutno, bojím sa že on nechce tak ako ja. Tak potom prečo ma vlastne aj požiadal o ruku, myslím, že to mu nanútila rodina :-(
Nechce svadbu
adr1a. - Hm...tak ja som sa oženil 7 rokov po zásnubách...a do dvoch rokov sa mi manželstvo rozpadlo. A to sme spolu ešte 2 roky predtým chodili...
Neviem, je to moja osobná skúsenosť
Ale posielam ti aspoň lokomotívu, ktorú som včera videl, no keďže som si ju nestihol odfotiť tak som stiahol z netu.
Áno, čas je vzácny ale ak človek uvažuje takým štýlom, že pokiaľ nemá svadbu, tak s tým človekom stráca čas, tak takého človeka si naopak ja neviem pri sebe predstaviť.
adr1a ahoj
Fakt som uz zacala mat pocit ze divna som ja ked to vidim rovnako ako ty.
Potom sme divné uz dve. Lebo ked maju spolu zit a riesia spolu dieta a spolocnu buducnost ...su spolu stastni a lubia sa... ten vyrok ze my sme stasni aj bez papiera...je len chudobna vyhovorka kde v tom vztahu jeden z tych dvoch proste tu buducnost nevidí a je vo vztahu len s nejakeho dovodu.Nie z lasky.
Vsetky pary ktore poznam A ziju spolu dlho ale bez "papiera" ...nie su v poriadku.Vedela by som pisat knihu o tych paroch. Ale rozist sa tiez nechcu.
Mesacny princ) o 20r? :D sorry. Dovtedy mozem mat svadieb celu ric ak by tak po svadvach prahla. Ja viem a mam jasno, co chcem a co nie. Tak od zivota ako aj od prip.partnera. Takze ak on nevie co chce, napr.aj MNA :D , je to pre mna slaba osobnost, slaby nerovnocenny partner. Clovek potrebuje rovnocenneho partnera a osobnost k sebe. A skor lepsie nez horsie) Takze je to iba dalsie neschopne trdlo co nevie, co od zivota ai vlastne chce. Co kalkuluje, vychcanec ai. Takze iba strata casu s takym niekym stracat cas. Ludsky cas je totiz luxus
moje oblubene priklady... jedna znama stále len o svadbe snivala.. ako keby si vtedy pripadala ze je niečo viac... aj napriek tomu ze uz sa raz rozviedla furt len o vydavaní... jej "druh" s ktorym zila roky a maju spolocne dieta uz v puberte , .... ostala tehotná... a aj napriek tomu ze ten hajzel ju posielal na potrat a ona velmi dieta chcela, on dieta nechcel,.. byvaju 4 v malej kutici.... (1 dieta ma z exom) aj napriek tomu si ho chcela zobrat a dotlacila ho do svadby, ktora bola asi 2 tyzdne do zadu...na urade... no ja neviem ale chciet chlapa ktory sa nedokaze postarat o rodinu, nemaju peniaze, pritom on vraj peniaze ma,.. ona tehotná chodi do rizikovej práce, lebo ze vraj nemali by z coho zit.. tak neviem ako chce dalsie decko uzivit... akoze viem ze HAK brat nemohla, ale su aj ine sposoby, mohla sa dat sterilizovat, uz ma 2 deti.. ale ona furt len o dalsom decku a o svadbe točila... vravim a existenčne problemy maju... potom pride niečo,... a budu vypisovať a nariekať u Vila Rozborila...
Ked pridem do rodiska a listujem si doma ich regionalne noviny, tak tam je vzdy strana, kde su odfotene babatka, niekedy aj s matkami. Ked to tak pozeravam, tak vacsia polovicka tych deti mava ine priezviska nez matky. Iba slaba polka z tych vsetkych deti je narodenych z manzelstiev. Vacsina je z partnerstiev a vsakovakych zlepencov) Bola som tam minule aj v kostole a farar mal prave k tomuto kazen. Ze chodia za nim rodicia deti a chcu krsty pre tie deti. A ked sa ich spyta, ci okrem krstu nechcu este aj sviatost manzelstva gratis, ze staci svadba o 4 ludi svedkov im aj sam doda)) aj svadbu im hocikedy urobi pondelok stredu aj casovo ako budu chciet, tak najcastejsia odpoved tych parov je, ze nepotrebuju papier aby zili spolu stastne spokojne ai. A on im nato hovori. Ak vam ide iba o ten papier tak ja ho hned po obrade pred vami roztrham aj spalim a nebude ziaden papier) Tak ostanu ticho a zahraju to do autu)
Proste je to cele odrb. Lebo ked sa dvaja skutocne miluju tak sa zoberu a neriesia prip.deti tehotenstva majetky ai ai
v prvom rade na neho netlac... lebo ked na niekoho tlacis vyvola to u neho odpor... mate teraz vela zmien 2 mesacne dieta... nechaj ho nech si na tie zmeny u vas zvykne ..nechci vsetko hned ako dnesny mladi ludia... bud rada aj zato co mas a dakuj zato... na toto ludia zabudaju kazdy dnes pozera len nato co nema co mu chyba a co by chcel a vsetko co ma berie ako samozrejmost...
mne sa v poslednej dobe zda ze tie svadby su len na ukazovanie. Ked niekoho totiz milujem vezmem si ho aj na luke , na urade proste vezmem si ho preto lebo s nim chcem byt lubim ho. Ale dnesne svadby su o tom ohukat na jeden vecer tisice eur ktore mladomanzelia potrebuju ovela viacej pre prakticky zivot nez nato urobit show pre rodinu a znamych. Neviem preco ma nasa slovac taku mentalitu robit velke svadby a prehanat to fakt ja osobne v tom nevidim hodnotu. Ja som mala tiez malu svadbu a aj keby mame viac penazi nikdy toto rozhodnutie nezmenim. Ked sme si s manzelom zariadovali byt kazda koruna nam bola dobra ci uz na zariadovanie setrenie ked budeme chcet ist na nejaky vylet a podobne. Vyhodit to za jeden vecer mi pride zbytocne.
zasnuby = prijatie ponuky na sobas. tak nech ludia neziadaju o ruku, ked sa potom nechcu zenit.
Jeho rodina by to neprezila keby mame malu svadbu, by ma roznesli na kopytach...