Mama mi nechce kupovať oblečenie, som zúfalá :'(

Príspevok v téme: Mama mi nechce kupovať oblečenie, som zúfalá :'(
xoxo12345

Ahoj, mám 13 a moja mama mi nechce kupovať oblečenie...V mojom meste sú len Číňanské obchody,rifle mam len z Lidla.. su kvalitne ale proste chcem nakupovať v normálnych obchodoch napr H&M,new yourke,takko... Poradte mi nieco prosím som zufala a ak chcete napísať sak sa porozprávaj s rodičmi..tak ani nemusíte písať, to nepomôže :'( aj ked jej poviem čokoľvek nekupi mi ani to.co.chcem z lidla,teraz tam budu mat rifle čisto čierne pekne za 10 € a nechce mi ich kúpiť lebo mam 3 rifle tak 4 by uz boli moc..

adr1a.

Ahoj xoxo. Ja ta chapem, sama som nakupna maniacka)) a nakupujem vela aj inym, napr. neterke synovcovi ai a su vzdy spokojni) a nielen handry, ale aj obuv kabelky doplnky ai. Aj teraz som si z talianska doniesla 6 kabeliek, plno opaskov handier kozmetiku ai. Aku mas velkost oblecenia a topanok? Ak by si mala podobnu ako ja, rada ti nieco poslem, posuniem. Ja som kolke topanky mala len raz na sebe a nenosim to uz. Napis tie udaje aby som vedela. A zas chap aj maminu. Je tazke z platov ake na SK su vyjst, poplatit nevyhnutne ucty seky najom stravu drogerku ai. To je gro a az potom co ostane ide na paradu. Skusas aj brigadovat? Mozno len take vencenia psov ai. A potom nakupuj hlavne vo vypredajoch. Znacky, ktore spominas ze chces, mavaju vzdy v lete aj po vianociach vypredaje a ok tam lacno nakupis. Takze skus si aj sama nasetrit a potom v zlavach toho viac naraz pokupit. Inak kamka mala sekac a kolkokrat tam predavala aj nove veci co este vysacky mali. A byvaju tam akcie, ze v niektore dni tam je vsetko za 1e, 2e alebo aj 50centov. Skus aj tam pokukat, niekedy tam objavis fakt svetove znackove veci za lacny peniaz. A napis tie svoje velkosti cao

Little_Star

Messje..
Úplne s tebou súhlasím, vo veku xoxo12345 je to úplne normálne, že je citlivá na reči neprajných rovesníčiek.. A nové auto za 15 litrov predsa nechce, tak nevidím problém.

Leni :)

Ahoj xoxo1234
Síce celkom neviem z mojej pozície pochopiť tvoj problém, lebo moja mama rada nakupuje a spolu chodíme obzerať obchody, čiže si aj doplňujeme šatník. Niekedy si požičiavame veci, lebo máme podobnú veľkosť, aj keď mamina má predsa len M a aj XS-S, ale to je mimo debaty. :D
Týmto mi hrozne pripomínaš moju BFF Kajku, ale asi mám až moc bujnú fantáziu. :D Osobne si myslím, že komentáre niektorých tu majú až moc dospelácky nádych a ničiteľské sklony snov teenageriek. :|
Možno by si niekedy v pokoji mohla mame spraviť horúcu čokoládu (alebo niečo, čo má rada), k tomu nejaký dobrý keksík a pekne v poriadku a v pokoji sa jej pokúsiť priblížiť tvoj pohľad, tvoje chápanie. Vysvetli jej, že aj ty toleruješ jej postoj a stav financií, ale tiež by si si túžila urobiť menšiu radosť, že nič viac nežiadaš.
Nie vždy to vyjde, ale rozhodne nič nedosiahneš krikom a hádkami. Len ju tým viac vytočíš, bude sa hnevať a vonkoncom nič nedostaneš.
Zatiaľ pa. :*

PracujúciBezdomovec

Aj moje deti chcú mať len značkové veci, ale neuvedomujú si koľko sa musím ožobrať, aby som za deň dal aspoň tisícku. Je to teda riadna makačka. K sebe ma neprichília, lebo mám vraj blchy, žĺtačku a parazity, ale peniaze odo mňa aj tak zoberú.

Messje

Little_star
Som rada ze to niekto pochopil.Kto sa nechce pekne obliekat?
Mne je akurat luto tych mladych ludi ked rodicia naozaj kalkuluju aby prezili.Tu nikto nevie aka je situacia u xoxo co sa tyka financii ale tiez mi tie komenty prisli na nu akoby chcela v 13stich nove auto.

Little_Star

Ahojte..
Táto téma, ktorú sem dotyčná dievčina pridala, je asi dosť častý problém teenageriek. Čítala som si komentáre a teda neboli veľmi povzbudivé. Ľudia, teraz je iný svet! Nenávidím to "inteligentné" dospelácke porovnávanie typu: „Za našich čias toto nebolo.., Hodnotu peňazí si uvedomíš, až keď budeš veľká..”
A tak ďalej.. Blá blá blá..
Máte pocit, že v 21. storočí, v roku 2016, v modernej dobe vám budú dnešné deti nosiť tie tuctové červené štrikované svetre od babky, čo mali v roku xxxx všetci?! A jedny rifle, čo sa nosili celý rok a keď sa nikde nešlo, hromadne sa vypralo oblečenie z celej dediny?
Prepáčte, ale uvedomte sa trochu.
Dnes aj prvák príde za deviatakom, že: „Čau ty de*il, to oblečenie máš zo sekáča, čo? A mobil si iste ukradol od pradedka.. Choď do pi. A ozaj, daj mi cigu a vypadni už.”
Nehovorím o tom, aké pipiny tohto typu bývajú v triedach. Spolužiačky slečny Xoxo iste nie sú iné. Preto tam určite nepôjde tak, ako ste jej navrhli. Tiež zrejme túži aspoň na chvíľu zapadnúť a necítiť sa ako úbohá chudáčka.
A ako ste tvrdili o výplate mamy - rodičia sú dvaja a ak má každý výplatu po 600€, to je 1200€ a viac za mesiac. Za bývanie a výdavky rátam cca 500€, živobytie, jedlo a podobne 200€. Zostáva 500€ na ostatné veci a verím tomu, že ak nežijú v prepychu, nechodia do baru a nehazardujú, tak ich menšia investícia do svojej dospievajúcej dcéry v najkritickejšom veku nezabije.
Ďakujem za pochopenie a nechajte ju žiť, aj vy by ste si iste radi dopriali do prdelky, keby ste nemali tieto problémy..

ANGEL-DEMON

jaja15 ... ona tieto veci pochopí až potom ked bude mať vlastné bývanie... hypoteku.... že ked jej ostane 100-200€ z vyplaty, z čoho si ešte musí stravu, hygienu kupiť... že si sakra rozmysli čo si za to kupi... že si radšej odloží, aby mala rezervu ak jej po roku pride nejaky nedoplatok ako byva zvykom.... alebo neočakavane vydavky,..

Messje

xoxo
Ake mas miery a výšku?
Ja mam vela oblecenia ktore 1x za rok triedim a vzdy niekomu darujem.Ak by si bola mojej velkosti,mozno by som ta potesila.

Jaja15

Milá Xoxo12345, je vidieť že si ešte dieťa, hoci máš 13....všetko je o peniazoch...Sama si ešte mladučká na to, aby si si uvedomila hodnotu peňazí.....Áno, 10,- Eur nie je veľa, ale práve tých 10,-eur môže mame pred výplatou chýbať na jedlo.....Je veľa vecí ktoré sa musia poplatiť - nájomné, elektrika, plyn, obedy v škole, rodičia musia v práci jesť, jedlo aby mala mama z čoho variť.....práve strava tvorí najviac minutých peňazí z výplaty......ide škola, budeš potrebovať veci do školy a tie treba tiež platiť.....hodnotu peňazí si uvedomíš časom.....napr.600 Eur-zdá sa ti to veľa peňazí? nie je to veľa ak si uvedomíš že nájomné platíte cca 200 eur, týždenne na stravu minie mama cca 100eur(podľa toho koľko vás je)x4/mesačne 400eur, treba platiť aj elektriku cca 20 eur mesačne.....spýtaj sa maminy koľko zarába, koľko peňazí miniete týždenne na stravu a skús si zrátať ostatné nutné výdavky.....a sama uvidíš....skús sa zamyslieť nad tým kedy si niečo kúpila tvoja mama na seba a to tie peniaze zarába ona....