KASTRÁCIA-zmierni to agresivitu psa?

jahnienka

ak budu vykastrovany, toto by sa malo odburat. predsa len kazdy z nich je nabudeny a vtedy maju tak povediac klapky na ociach a nic ich len tak neukludni. spravila by som tak co najrychlejsie

zuzula28

Je to normálne, to je ako aj u ľudí, každý sme úplne iný a to isté platí aj pri psoch, nič zvláštne na tom podľa mňa nie je.

Dexter2016

Ten vplyv kastrácie na psa je veľmi individuálny. Odporúčam článok tohto magazínu www.animals.sk . Jednoznačne je možné, že u psíka to agresivitu zníži, že sa upokojí lebo ho feny nebudú "pokúšať". Veľa ľudí robí závery, že pes je naopak po zákroku agresívny, čo môže byť v čase pol roka po kastrácii, kedy sa vyrovnáva hladina hormónov. Ale vyložene povedať, že chcem mať pokojného psa, dám ho kastrovať, to nie je správne uvažovanie. Kopec policajných či slepeckých psov je kastrovaných z dôvodu, aby nebehali za fenami a nerušili ich feromóny a robia si svoju prácu na vysokej úrovni. Skúseností je veľa, takže ťažko presne povedať, aký bude daný prípad. Stále však treba zvážiť, či je ten krok nutný.

zampana

moze byt, ale treba sa zamerat aj na to, ze co to sposobuje. mozno v niektorych pripadoch sa ku kastracii pristupuje aj zbytocne.

Svetla777

sestra dala kocura vykastrovat a hovori, ze je to velky rozdiel, tak si myslim, ze by to mohlo fungovat podobne aj pri psikoch.

ennilia

..tiez si myslim, ze tie male plemena su od narodenia agresivne..teda aspn som sa s takymi stretla..ze cim mensi tym agresivnejsi..

alexaja

maxik by bolo mozno fajn, keby si napisal aj odkial si, aby ti vedeli na zaklade toho pripadne poradit. lebo neviem, ci by sa ti chcelo cestovat cez pol Slovenska napriklad.

lienerka55

ja mam pocit, ze tieto male psiky maju tu agresivitu nejak v sebe. ked vidim agresivneho psa niekde vonku, tak je to teda na 90 percent zakazdym taketo nejake male plemeno.

Maxik

Pekný večer prajem chcela by som poradiť mám psíka je často ustrachany bojazlivy vtedy sa bráni vrcanim a raz keď som ho aj išla liečiť má napadol ale nič mi nespravil je to malý psík skôr to bola forma.obrany ,keďže nechcem.aby mal v budúcnosti aj zdravotné problémy rozhodla som sa ho kastrovat aj fenku mám kastrovanu,len by ma zaujímalo či mu tou kastraciou neublizim či nebude viac od bojazlivosti agresívny a či mi niekto nevie poradiť dobrého kynoloka na takéto ustráchane psíky.Dakujem Maxik