Idem okolo psa a uz tretikrat ma skoro uhryzol...je vam luto kupit kosik??to uz nie je normalne!!
Psickari spametajte sa!!!!
pomocnica, ja viem že tie psy za to nemôžu ale majitelia. Ale keď teda chcú psy, nech si ich aj strážia! Pustiť ho niekde voľne nech aj surovo dokúše nejaké dieťa, je normálne teda.. Však aký pán, taký pes a ten výraz, čo ťa "zabil", bol určený na tie zúrivé psiská, čo ich k tomu ich narušení majitelia ešte hecujú:
„Čo si? Pes! Ku*va tak čo si?! Buldog! Tak sa dopi nesprávaj ako nejaké sku*vné šteňa!” - Môj sused, keď mal šteniatko buldoga. No teraz je to dospelý uvrčaný diabol utrhnutý z reťaze
Psy by mali byť v dedinách, alebo proste v dome! je týranie mať psa v paneláku. Keď už musíte, tak nejakého proste do mesta napr. jorkšír, lebo ten by vám asi dom neochránil, ale zarazí ma, keď vyjdem a vidím na balkóne strčeného psa. napr. minule to bol husky!ja tých psov zbožňujem a oni ho strčia na balkón a to ešte bolo ktoré poschodie? asi 4 . Tie krásne psy nie sú tvorené do letných horúčav a vôbec nie do bytoviek a na balkóny. Pes je pes a má strážiť dom.
Čo tu riešite tie psy, tak každý má iný názor, ale niektorí sa tu vyjadrujú aj o tých psoch ako o hávedí a výraz- haranti šrvornohí, ma úplne zabil. Tie psy za nič nemôžu, tak niektorí sa tu na tomto fóre totálne vyhecujete a vylejete si tu svoje srdce, máte možno nervy na niekoho iného ale vybijete si to tu a zveličujete všetko. Pes musí chodiť na potrebu ako my. Jeho inštinkt je, že sa vyčurá ku stromu. Keď šliapnete na hovno, jasné, že vás to nepoteší, ale sakra čo chcete majiteľov tisícky psov zažalovať? Mali by to zbera do sáčkov., ale to neznamená, že sú takí všetci a vôbec nie, že kôli tomu, že sa psi sú haranti šrvornohí iba kvôli tomu, že ich majiteľ to nezdvihol!
0vecka nie bez obojka ale bez kosika som myslel :)
tiez ma parkrat napadol... podla mna by mali byt fakt psy na voditku...s kosikami by som neprehanal... inak napr v nemecku je normalne ze psov beru do mhd alebo restiky a to len na voditku bez obojka...
ono mne to ani az tak nevadi... raz sa mi roztrhli nohavice ale ono ked sa clovek nezlakne a par krat do kopne a ak ma stastie a trafi sa do hlavy tak si to ten pes hned rozmysli...d esi ma ale predstava ze by nenapadli mna ale male decko...
Gima, akože čo my máme a tým, že platíš dane za svojho psa? Keby si ho nemala, neplatíš, takže to sem nepleť. Psa máš dobrovoľne, tak nevidím problém.
A vieš čo?! Dobre vám tak, psíčkarom! Za tie hovná, psie výčiny a za tých uhryznutých ľudí sú aj tie dane nízka suma! Pekne by som vám dala zaplatiť odškodné a poistky, tí vaši haranti šrvornohí!
Gima ty si sama povrchná malomeštiačka. Máš pocit, že na teba malé 25 kilové decko skočí a rozhryzie ťa hlava-nehlava?! Odkedy sa deťom dávajú náhubky a vodítka? Mne zastáva logika nad tvojim malomeštiackym rozumom!
Pre psy by malo byť vyhradené určité miesto na výbeh, nie lúky, cesty pre cyklistov/chodcov, alebo ihriská či trávy pri panelákoch. Kto má furt čumeť pod nohy, kde sa mi na topánku nalepí hovno tých vašich úžasných psov?! Ak si to chcete chovať, kúp si sáčky, pekne si to pozbieraj a nenavážaj sa tu do slušných ľudí, ktorí by si radi užilu prechádzku bez tohoto smradľavého prekvapenia. Ty "malomeštiačka".
A tí "vandali" sú skôr nevychovaní sprostí teenageri, čo majú rodičov s podobným myslením ako ty. Malé decko, čo sa hrá na ihrisku ti nič nespraví, maximálne to psisko jemu!
Suhlasim s Little.Angel, mas uplnu pravdu. A pri kupe psa pekne dat balicek sackov na psie hovna ako darcek a k tomu nejaku zlavovu poukazku na kosik a voditko, lebo je velky problem tieto dve veci kupit. Potom tie psiska uz len chodia hryzat volne. By som najradsej takych psov dal odchytit a majitela pekne nahlasit nech sa nauci. Ak chce mat zvery, nech si zaobstata poriadne pomocky!!!
Ahojte.
Ako prvé by som chcela upozorniť, že netreba všetkých hádzať do jedného vreca! Psíky mám rada, sú to zlaté stvorenia a za správanie svojho majiteľa nenesú žiadnu vinu.
Psy nemajú záchod ako ľudia, a preto ak je majiteľ nevychované prasa, tak tam výlučok nechá. Obzvlášť ma irituje, keď je to v areáli školy! Je neprípustné, aby som si ešte aj na hodine Telesnej výchovy mala dávať pozor, kde skočím do (ospravedlňujem sa za výraz) hovna!
Mal by sa vo vláde zaviesť režim "Chceš mať psa - staraj sa". Pekne hliadky postaviť a čo hovno/smeť, to pokuta. Aj by to bolo ekologickejšie a to nehovorím o tom, ako by to prispelo k zníženiu kriminality.
Ale kde žijeme? Na Slovensku. Preto budú vždy všade odpadky/výkaly, smrad a bordel.
Papa
A to Tvoje "ak niekto opakovane dráždi psa..." ... tak na bežeckom chodníku prestanem behať, aby som nedráždila psa, ktorý tam nemá čo robiť? ... alebo mi to prosím vysvetli, ako si to myslela... ďakujem.
Gima, minule som nad Tvojim príspevkom mávla rukou, ale tentokrát už mi to nedá... žijem v byte, a strašne veľmi by som si tu priala mať havkáča, ale pre psa je utrpenie byť v byte. Doma na dedine sme odjakživa mali psov, zakaždým veľké plemeno, veď nech stráži dom. Vždy na voľno, max keď niečo tak sa do klietky zavrel havo (klietka pomaly veľká ako izba), a každý jeden pes bol naučený, že aj keď sa náhodou otvorí bránka, vonku sa neide. Ale "mestskí psíčkari" sú arogantné hovädá (česť výnimkám). Pes sa má venčiť na verejnom priestranstve na vodítku, veľké plemená aj s náhubkom, alebo ak chcete na voľno ich pustiť, na každom sídlisku sú už ohradené výbehy pre psov. Nechápem tú drbnutosť pseudopsíčkarov, ktorí zoberú svojich psov a púšťajú ich na voľno na cyklistických a bežeckých chodníkoch... to o čo si koledujete? A že platíš dan za psa... no a čo? Ja tiež, a zato netrepem svojho ovčiaka (ktorý ma viacej kíl ako ja) na detské ihriská bez náhubku... a čo si vy "akože psíčkari" neuvedomujete... náhubok nie je všetko... ok, keď mám dobrú náladu a náhodou na mňa vyskočí nejaký pes, nemám problém ho pohladkať atď... ale veľa ľudí si neuvedomuje, že ak taký 50kilový pes skočí na nejaké menšie dieťa, tak to môže dopadnúť oveľa horšie ako uhryznutie...