ahojte! mám s priatelom problém a rada by som sa tu na fóre poradila. Je fajn verný rodinný typ ale nezhodneme sa v bývaní. Kedže má už 32 rokov a ja 26 chcem náš vzťah posunúť vpred a konečne chcem spoločné bývanie. Priateľ však chce ostať bývať u rodičov dokonca života aj s detmi! Ide ma poraziť že nechce ísť do bytu kde by sme mali súkromie pokoj a pohodu . Uprimne fakt si nedokážem predstaviť že by sme bývali u nich nakoľko v tom dome bývajú ešte jeho dvaja bratia a sestra. To by sme mali spoločný vchod, spoločnú kuchyňu + veľká záhrada a domácie zvieratá. On má fyzicky náročnú robotu na smeny a matka mu vždy pridá robiť niečo na záhrade takže ani na seba nemáme čas :( jemu kvoli tomu stroskotali už vzťahy predomnou a nechce pochopiť že je konečne čas dvihnúť riť a ísť do vlastného!!! ževraj on nieje panelákový typ človeka... prosím poradte čo mám robiť... absolúútne sa nechce prispôsobiť v tomto a nedokáže pochopiť že ja sa nechcem tlačiť s jeho súrodencami otcom a matkou v jednej domácnosti... dakujem
Nezhodneme sa v bývaní a poráža ma z toho
Angel-Demon. Praveze on je vojak z povolania, takze on je hlavne v kasarnach, na vojsku. Potom unho nasleduje domov=rodisko. A az potom zena a dieta. A aby boli vobec spolu ako "rodina", tak ona vlaci malu ako mača a bud chodia za nim do kasarni, ci na oravu. Keby cakala nanho, tak jemu staci prist raz za mesiac na vikend za nou do BA) smutne
ja len jednu vec nepochopim. preco sa ludia nebavia o takychto ZASADNYCH veciach na zaciatku? alebo sa bavia a povedia si vsak co, mozno ho zmenim? nikdy nezmenite! ked nechcem deti, nebudem si zacinat s niekym, kto ich chce. ked nechcem odist zit do zahranicia, nebudem si zacinat s niekym, kto to chce. ked chcem byvat sama, nebudem si zacinat s niekym, kto chce cely zivot zit s rodicmi. ved ste dospeli ludia, nedali ste sa dokopy ako 17 rocni, ale ako dospeli, a toto su zasadne veci.
Mária, toto vyzerá budˇ na definitívny rozchod, alebo proste budete fungovať akosi na diaľku. Že ty si kúpiš byt a svoje deti si budeš vychovávať tam, on poskytne iba spermie na ich splodenie. V takom prípade ale jedno dieťa definitívne stačí, kedˇ naň máš byť sama, zatiaľ, čo biologický otec sa oň začne zaujímať až vo chvíli, kedˇ zistí, že chlapec už dokáže udržať motyku, hrable a kosu v ruke a treba z neho vychovať otroka, ktorý bude robiť na jeho bratov, sestry, rodičov, bratancov a sesternice, ich deti a celú osadu žijúcu v tom dome, prípadne aj na celú dedinu. Veľmi dobre by som si rozmyslela, či toto chcem. Ako mu s ním stroskotali predchádzajúce vzťahy, tak stroskotá aj tvoj, čo by bolo v konečnom dôsledku len šťastie pre teba a sloboda potrebná pred nájdením si iného. On asi nikdy nepochopí, že chyba je na jeho strane a nakoniec kvôli tomu aj tak zostane sám. Nepoučiteľný.
adr1a ale nakoniec tam šiel podla toho čo píšeš..
len odbieha pomahať rodičom,... a nech.. aspoň ma od neho žena pokoj :-D
Moja kamoska si nasla znamost. Minuly rok mali svadbu a uz maju aj rodinu. Ona cistokrvna blavacka a on z oravy))
Maju k dispozicii vlastny 2izb byt v BA ani nie 5min od centra. Vlastny. Cize ziadne hypo ai. Ver ci nie, on odmietol do toho bytu ist zit, ze on nenavidi BA, mesta ako take, ze on je chalan z dediny ai. A nepohla s nim a to maju uz aj dieta. Akonahle ma volno, uteka na oravu a tam okopava orie, zumpu taha, drevo na zimu chysta a ine. Ked mu mama zavola tak okamzite uteka na oravu a drie maka doma....
tak mu povedz nech si nájde ženu ktorá bude ochotná sa tam tlačiť ako sardinky spolu s ním a dovi-dopo...
pre boha ziveho, tak tam nechod, co si nesvojpravna? a ten tvoj maznacik je asi nesvojpravny tiez...neviete ani jeden povedat nie a dupnut si... tak vyhovaras sa na to, ze jeho mama robi nieco naschval... no a keby aj robi, tak co? treba sa vzchopit a robit to, co chcem ja, nie co chce palo, fero ani jozo... treba mu naznacit, ze bud pojde odtial, alebo... teda ak mas na to odvahu a niesi makka, co zjavne si... je to len na tebe...
mária125 - mal som skoro rovnaký problém s bývalou manželkou a nepohneš sa nikam.
Ona bola z dedinky, ktorá má len niečo vyše 300 obyvateľov, chystala drevo v hore, zatepľovala rodičovský barák, robila v záhrade, zabíjačky...jednoducho dievča do voza :)
No ale jedného krásneho dňa sa presťahovalo ku mne do BA a keď som bol nútený predať byt s tým, že chcem dom so záhradou po starkých, tak ma zrušila, že ona si radšej vezme hypotéku a kúpi vlastný byt.
Jeden z dôvodov, prečo už manželku nemám
priatel ma fyzicky narocnu pracu pracuje na 3 smeny niekedy nadcasy a mamicka si zmysli aby robil celu zahradu po praci tak ja tam sedim ako tretie kolo u voza a potom je unaveny zo vsetkeho nie aby si to spravili oni s otcom (rodicia uz nepracuju obaja) proste vsetko navalaju jemu. Mne sa zda ako by na mna jeho matka ziarlila a robi nam to naschval. NO a teraz ze ist tam byvat. Kazdy den kazda hodina kazda minuta. Obrovsky problem je ze ona je na neho strasne naviazana a ja som brana uz asi ako konkurentka. Ked uz obaja drieme ako kone v robotach tak nech aspon nieco mame bud nejaky mensi domcek alebo byt ved co zanechame detom ?
ide o to že mi nato máme to len on sa nevie odpútať od domova popritom mi vyplakáva že rodinu mohol mať už aj skôr než v 32 rokoch! A nechápem čo je zlé na tom vziať si úver 80% mladých tak dnes žije a čo máme robiť ked je taká doba? Priateľ má dobrý plat a ja tiež len problém je v jeho povahe. Ja viem že chlapovi extremne vyhovuje že by sa o neho starala mama aj ja ale ja si neviem predstavit žiť s toľkými ľudmi v dome a vychovávať tam deti jeho mama je konfliktný typ a predsa len ked u niekoho bývaš to je podľa mna horšie ako hypotéka je to jeho dom jeho pravidlá nemôžeš si povedať ani svoj názor lebo si ako nevesta najhoršia... proste tlak celý čas je horší ako tlak z toho že si splácam vlastné bývanie. Prečo sú mladí nešťastný v 90% u svokrovcov? Jednoducho preto lebo to nefunguje.