ahojte! mám s priatelom problém a rada by som sa tu na fóre poradila. Je fajn verný rodinný typ ale nezhodneme sa v bývaní. Kedže má už 32 rokov a ja 26 chcem náš vzťah posunúť vpred a konečne chcem spoločné bývanie. Priateľ však chce ostať bývať u rodičov dokonca života aj s detmi! Ide ma poraziť že nechce ísť do bytu kde by sme mali súkromie pokoj a pohodu . Uprimne fakt si nedokážem predstaviť že by sme bývali u nich nakoľko v tom dome bývajú ešte jeho dvaja bratia a sestra. To by sme mali spoločný vchod, spoločnú kuchyňu + veľká záhrada a domácie zvieratá. On má fyzicky náročnú robotu na smeny a matka mu vždy pridá robiť niečo na záhrade takže ani na seba nemáme čas :( jemu kvoli tomu stroskotali už vzťahy predomnou a nechce pochopiť že je konečne čas dvihnúť riť a ísť do vlastného!!! ževraj on nieje panelákový typ človeka... prosím poradte čo mám robiť... absolúútne sa nechce prispôsobiť v tomto a nedokáže pochopiť že ja sa nechcem tlačiť s jeho súrodencami otcom a matkou v jednej domácnosti... dakujem
Nezhodneme sa v bývaní a poráža ma z toho
imho_imhovic jj v skutocnosti som nezamestnany a na net sa dostanem len na urade prace... :)
hlavne ze ovca sa tvari aky ma uzasny zivot aky ma uzasny plat ceckatu zensku ktorej sa nedarilo mat decko ale stale je na fore :) ktovie preco mozno preto lebo realita je uplne niekde inde :) s pozdravom Imho
: D
_meno v podstate suhlas... taky odstrasujuci priklad na fore by mohol byt mesacny princ... ten ma vybudovane nepriestrelne argumenty preco sa nic neda ... :)
ahojte mária125
v podstate ide o to aby ste sa zacali spravat zodpovedne vy a necakali ze to spravi za Vas niekto iny (napríklad vas partner)
a vyhovorky typu ze zeny zarabaju menej, ze maju matersku apod. - na to vam budu pritakavat tiez len ludia co sa radi vyhovaraju (takym sa radsej vyvarujte ... lebo prejdu roky a jedine co vybudujete budu argumenty)
kazdy sme zodpovedny v prvom rade za svoj zivot .. to ze sa nam nechce a radsej sa zabavame alebo robime lahke veci pre druhych s vidinou velkeho zisku ... to je vsetko len forma lenivosti, vypocitavosti ci nezodpovednosti
viac sa vzdelajte, viac pracujte, zmente pracu, zmente partnera atd prosto zacnite byt zodpovedna
[ps. na zaver mala nabozenska vsuvka : boh nam nedal ruky na to aby sme ho vkuse o daco prosili - ale aby sme daco robili]
vsetko dobre dopadne, ste mlada zdrava sikovna cielavedoma, drzim vam palce!
liberta - materskú máš v súčasnosti v rovnakej výške ako si predtým dostávala plat. Rozdiel v platov medzi mužmi a ženami nie sú, skôr je problém ten, že ženy pracujú v slabo ohodnotených odvetviach či už z dôvodu menšej fyzickej sily, alebo z vlastnej pohodlnosti.
Závisí kde a v akej lokalite chceš byt/dom, len za pozemok dáš vo väčšom meste > 100 tis, v okresnom meste 50-70 tis a to sme ešte nezačali stavať. Máš rovnaký plat, aký by mal muž na tvojej pozícii, nemáš sa na čo vyhovárať.
Nechápem mužov ktorý sa nevedia postarať o vlastné bývanie. Muži majú oveľa vyššie platy nemajú decká, neberú materskú a stále majú problém. Ja byť chlap nemám problém postaviť si dom či kúpiť byt.
Mám podobný problém. Mne to síce priateľ povedal na začiatku nášho vzťahu, že chce ísť časom naspäť do rodičovského domu (teraz pracuje v inom meste, odkiaľ som ja), ale vtedy som sa nad tým moc nezamýšľala, keďže som bola zaláskovaná až po uši a bolo mi jedno kde sme a čo bude o pár rokov. Avšak momentálne nad tým rozmýšľam a uvedomujem si, že nechcem bývať v dome (ktorý je síce veľký)s jeho rodičmi. Chce sa postarať o dom a o jeho rodičov a myslí si, že nám pomôžu s dieťaťom (ak niekedy nejaké bude). Je pekné, keď starkí pomôžu deťom s vnúčaťom, občas ho postrážia, niečo navaria, ale byť s nimi a nechať si rozprávať do výchovy a byť pod drobnohľadom každý deň to si neviem predstaviť...
mária125 - ak nechce ísť do bytu, navrhni vlastný dom. Každopádne ak aj to odmietne a chce zostať s mamičkou, tak si tam navyše ty. Odíď, nájdi si takého, čo si založí rodinu s tebou a ži šťastne až do smrti.
neviem111111 - ľudia celkovo nevedia komunikovať. A keď už, tak je veľkým problémom klamstvo a kadejaké polopravdy. Nech ma Mária opraví, ale tipujem, že aj tento zo začiatku s odchodom problém nemal. No teraz, keď je to aktuálne, tak cúvol.