Chyba mi objatie

Amadea

Fallen.angel, myslím,že rozumiem celkom tomu, aké máš pocity, aj z tej snahy patriť niekam, do spoločenstva. Tiež mám nemilé skúsenosti s niektorými spoločenstvami, no aj veľmi skvelé. Nie vždy je to ideál, ktorý očakávame a myslím,že to fakt trvá hodnú chvíľu,kým ťa naozaj niekto príjme a chce,aby si patrila napríklad i do "skupinky", ktorá už spolu existovala,kým si tam prišla. Až niekam patríš, je to ozaj fajn, dávať sa a zároveň prijímať od iných, chce to vystúpiť zo seba a odhaliť aj svoju zraniteľnosť a to fakt dá zabrať.
...rozmýšľam nad tým, kedy si naposledy vnímala blízkosť niekoho pri sebe? aké to bolo a u koho by si to mohla ešte nájsť? čo myslíš?

Filip TT :) mám na teba prosbu, vedel by si mi dať nejaký mailový kontakt na seba, prosím?

zita 05

Ahoj, Anjelik, mám dcéru presne v Tvojom veku a aj ja by som dnes veľmi potrebovala objať. Možno mi skúsiš poslať to svoje objatie tak, ako ja posielam to moje Tebe. Páá, dievčatko!

Filip TT

vega 2 - ja tu nie som dlho, len asi rok. Su tu vsak ludia, ktori prispievaju 5 rokov a podobne. Plateny nie som, ved neprispievam tak vela, to by som si moc nezarobil. Ale myslim, ze by sa tu zisiel aspon jeden profesionalny psycholog kvoli sebevrahom. Aj ked ti obvykle nediskutuju, len zalozia temu, zverejnia svoj zamer a viac sa neozvu, ale mozno citaju.

Ludia robia dookola tie iste chyby, to je pravda. V 19. storoci zilo plno reformnych filozofov, ktori si mysleli, ze staci dat ludom len spravnu nauku, ludia zhodnotia, ze je spravna, zacnu ju zit a vytvori sa nova spolocnost. Marx bol jednym z nich. Islo len o to, napisat dobru knihu a svet sa zmeni.

Takto to ale nefunguje. To si uvedomil uz sv. Pavol pred 2000 rokmi. Napisal: Chcem robit dobro ale robim zlo. Dusa je ochotna ale telo slabe. Takze na tom nie je nic zvlastne, ze nieco poradis, clovek ti da za pravdu a dalej robi tu istu chybu. S tym treba pocitat, to sme my ludia.

Co sa tyka toho ako som myslel to o oddanosti: Mas zhruba pravdu, ale naozaj som tou osobou myslel Jezisa. Keby som zil v jeho dobe, rad by som patril do jeho druziny. Jeho pritomnost sa vsak mozne zazit aj teraz, takze clovek nemusi len slepo verit, ale moze poznat toho, komu uveril.

Kýčera

Vega 2, mňa PLATIA! Dostávam 60 minút za hodinu! Občas prihodia aj prémiu - vymažú príspevok. Tebe sa nečudujem, sama som to chcela už dvakrát položiť, ale nájdu sa tu ľudia... Ľudia, kt. má dokážu vrátiť späť alebo zaujímavá téma. Pravdou však je, že prispievam menej.

pytu

Objatie je velmi pekna vec. Kazdi tuzi po fyzickej pritomnosti a aby ho mal niekto rad. Napis odkial si a vyuzi prilezitost aj tu zoznamit sa s niekym, je nas viac nez dost ktori rovnako potrebuju objatie a fyzicku blizkost, pricom vobec nemusi ist ani o bozkavanie ani o sex. Napis odkial si, urcite sa s tym da nieco spravit :)

vega 2

Bagration,
Myslim ze Filip nemal extra namysli drzat sa boha, a len jeho, a vyhladavat miesta, kde sa ho chvali..., Mal skor namysli, ze v tom katolickom spolocenstve sa zhromazduju skor nepovrchny ludia, ktory tam neprisli preto, aby tam nasli najvacsieho alfasamca, aby s nim sli von, a tak sa ukazovali, s akym dokonalim idu von, alebo opacne..,, skor tam chodia v pohode ludia, bez ucelu ohovarania atd., ale prisli preto, lebo nechcu byt sami, chcu sa spriatelit, asi skor to mal namysli, ziadne vytvaranie si dogmi.

Filip TT,
Chcel by som sa ta nieco spytat, si tu na fore dost dlho, pises ludom, tiez som niekedy pisal druhym, snazil sa pomoct, poradit, lenze ludia robili stale dookola tie iste chyby, znova a znova, az som nato zanevrel, odisiel som,, ty tu stale si,si registrovany,, a su tu viacery taky, co tu su velmi dlhy cas, napriek vsetkemu, zaujima ma,, si plateny prispievatel?? Vy vsetci?

Angel,
Takze sklamana vo vztahoch,, to by vec vysvetlovalo, nuz musis sa pozbierat, a aj pozbieras, mas este len 20,, snad sa nestanes aj ty potom 30 rocnou zatrpknutou, navzdy samou. Vo vztahu musis byt opatrna, dosledna. S tymi s ktorymi ti to nevyslo, keby si sa spravala inak, vzdy to mohlo dopadnut praveze opacne, uspesne. Myslim ze sa fakt da povedat, ze na kazdom jednom z nas zalezi, ako vztah dopadne, treba sa len ku kazdemu adekvatne spravat a zachovat,, ale tak neda sa moc vediet, ako sa zachovat treba, ale tak zalezi to na nas,, nebud tiez ta z tych, ktore cakaju na pana dokonaleho, ktory vie citat myslienky, atd... ludia dokonali niesu,, ale zas nemam namysli, ze mas tolerovat neveru a tomu podobne velke chyby. Taktiez ak sa niekedy rozhodnes ostat radsej sama, aby si sa nesklamala atd. Nepovazuj taketo rozhodnutie za spravne, co ti vsetko vyriesi, nie,, je to len zbabele rozhodnutie, ktore ta mozno pred vlastnym sklanamim zo vztahu ochrani, ale zas budu ine problemi, budes musiet celit vsetkemu a vsetkym sama, cely zivot, nebude nik, kto ta bude milovat. Tiez nerozumiem, preco sa takto zeny rozhoduju... Snad si ma pochopila, neviem moc extra jasne napisat, vysvetlit veci, ktore myslim...

Filip TT

bagration - ale veď ja som rád, že si napísal svoj názor. Diskusia je miliónkrát lepšia ako nezáujem a bezmyšlienková ignorácia.

Čo sa týka oddanosti dogme - nejde o dogmu ale o osobu. Tú osobu som osobne zažil a naozaj ma mrzí, že som jej oddaný málo. Najlepšie veci som v živote zažil, keď som jej bol najbližšie.