Poradte ako opat zacat doverovat manzelke?
Asi pred rokom sa schadzala so svojim znamym - kamaratom, co mi spociatku nevadilo, kedze som jej veril na 100%. Postupom casu sa zacala spravat dost odmerane, bez zaujmu o nas vztah. Citil som, ze to ma nieco spolocne s jej stretnutiami, ktore boli tak 3-4x do tyzdna, kde sa samozrejme vyrozpravala svojmu "znamemu" (kamaratovi) a potom doma uz nemala zaujem o nic. Jasne som jej povedal, ze sa mi to nepaci a ze si nezelam, aby sa s nim viac stretavala, kedze to ma negativny vplyv na nas vztah. Napriek tomu sa s nim v tajnosti stretavala dalej, az ked som ich velkou nahodou uvidel spolu (len na kavicke, ziadne drzanie ruk a pod.). Ked som sa ju vypytoval na to, tak mi doslova klamala do oci, ze sa s nim nestretava. Nasiel som jej dokonca aj zalubene e-maily, ktore si s nim vypisovala o 3tej v noci. Po tom, ako som jej to vsetko povedal to olutovala a uz sa s nim nestretava. Nas intimny zivot je od vtedy na bode 0. To, ze mi klamala do oci som jej odpustil, no ona nerobi vsetko pre to, aby som jej opat zacal doverovat a ani jej nedoverujem. Rad by som, ale neviem ako. Deti zatial nemame a ak to pojde takto dalej, tak zrejme ani ziadne nebudu.
Nedovera v manzelstve
Frnamo, chlapaku, pod na moju hrud...
my k tym zenam mame taky ten tajomny obdiv, no cak. este ked ich nepozname. ony vonaju, smeju sa alebo obcas urobia taky ten pohyb hlavou, aby si odhrnuli vlasy spred oci. a my salieme. a je to take pritazlive, ze pred tym nie je zachrana. a chceme to pre seba. chceme ju a len ju, lebo je to bohyna. a z celeho toho obdivu sa zrodi neviditelna aura, ktora bohynu obklopuje. nikto iny ju nevidi, dokonca ani my, len ju citime, ked je bohyna blizko. je to aura unikatnosti, vynimocnosti. a je v nej aj nieco z nas -- hrdost, ze prave takato zazracnica je nasa, je s nami a cele je to uzasne a rozpravkove. a aura zostava aj ked vyprcha pociatocna zamilovanost. pretoze jej sucastou su aj prvky, ktore formuju zensku osobnost. a tie su pre nas pritazlive tiez. paci sa nam ako nasa bohyna uvazuje, ze vie plynulo tri jazyky. ze ma len dve (slovom dve) kabelky, a ze si nekupi crievicky, ktore jej patu zodvihnu 15cm nad zem, ale pevne botky a vyzenie nas do tatier na hrebenovku. ze sa vie zasmiat sama na sebe a ma len 2 zo 147 beznych zenskych vrtochov. dokonca sme od nej nikdy nepoculi vetu "nie, v tychto som tucna." jednoducho, ze je naladena na rovnaku vlnu ako my a tu jej auru vnimame ako auru vynimocnosti.
a potom... zacnu sa diat veci. vsimli sme si, ze bohyna flirtovala. a nie s nami. sice len 3 sekundy, ale predsa. trochu sa zmenila. uz nemiluje prirodu az tak, viac vysedava v centre na kave a kabelky ma uz styri. a ma presne opacny nazor na problem migracie moslimov do europy, nez ked sme to naposledy rozoberali. a vlastne ten telefon, co sme jej kupili, lebo ho velmi chcela, zrazu nevidime volne pohodeny v priestore, ako to byvalo zvykom. cele je to nejake ine. aj ta povodne intenzivna aura, ktora nam denno-denne rozkmitavala srdce akoby... pockat, je tam este vobec nejaka?
a jedneho dna je skutocne po nej. zobudzame sa vedla cudzej zeny. realita nas fackuje ako ventilator a my nechapeme co sa deje. divame sa na bohynu ako spi, snazime sa vycitit aspon posledne zvysky toho plasta vynimocnosti, v ktorom bohyna chodievala permanentne odeta... ale nie je tam. nevedomky ho odlozila. a uz si ho nikdy neoblecie. zvliekla ho spolu s tou nepochopitelnou spravou, ktoru poslala o pol tretej rano na cudzie meno. a my sme na to prisli. a nepamatame si obsah, lebo sme cez slzy nevideli na monitor. a z aury, roztrhanej na kusy, zostalo len cierne svetlo. a to nam priamo do srdca graviruje myslienky ako laser. kto to tu spi vedla mna...? je ako kazda ina... co sa to stalo... kam sa podela...?
kazdy to ma definovane trochu inak. zial, raz zniceny plast z aury vynimocnosti bohyne nie je mozne nijako zasit. dokonca sa moze stat, a to je este ovela horsi pripad, ze uz don nemozno obliect ziadnu inu. radu pre teba nemam, tak ako ju nema nikto. lebo len ty vies ako ti je, co by si chcel a co by si urcite nechcel. tak mi len zostava dufat, ze ak sa rozhodnes ten plast nezasivat, este nejaku bohynu do noveho oblecies.
podla mojich skusenosti, ktora ho raz zvlecie, vynimocnou uz nikdy nebude. aj keby neviem co na svete pre to robila. :(
to naozaj veríte tomu že dôvera sa dá obnoviť?
podla mna verit znovu je teda veeeelmo tazke
Klamala Ťa...vypisovala si zaľubené listy, stretávala sa za Tvojim chrbtom... sex na bode mrazu... ale Ty jej nedoverujes !!!! takže rozchod, je doba kedy je známe porekadlo pre jedno kvíti slunce nesvíti alebo Lepšie byť sám, ako s nesprávnym partnerom
OK. Pytas sa, ako zacat opat doverovat.
Sam uz vies, ake je to tazke. Lebo dovera sa buduje dlho, neraz aj cele roky, ale stratit sa da behom sekund, minut. Tak chce to len vzajomne pozitivne, opakovane skusenosti a zazitky. Spolocne chvile. Cim viac, tym lepsie. A hlavne cas.
Dalej, odpustit si a zacat nanovo. Vycistit si stol, uprimne sa spolu porozpravat odkomunikovat si to vsetko medzi vami...
A daj jej sancu odist. Opustit ta. Ak ostane, zacat teda odznova, pomaly a postupne. Neslied po nej ako pes. Jasne, ze doveruj a preveruj. Ale raz-zacas a necakane. Nie tak okato ako to teraz robis ty. To GPS je o com? Ako v base. Proste travte spolu viac casu, komunikujte. Spytaj sa jej ako chce pokracovat dalej. Lebo ten chlad, co teraz medzi vami je, odmietanie intimity ai, prehlbuje este vacsmi medzi vami to vakuum. Navrhnite obaja riesenia. Ak s nou chces ostat, tak jej musis dat sancu. A ona by mala tu sancu vyuzit a nesklamat ta viac. Ale musite to chciet obaja. Podte niekam spolu. Vypadnite aspon na vikend niekam prec. Skuste si najst opat k sebe cestu. Takto sa len obaja trestate a trapite
dôvera sa bude budovať veľmi dlho a je otázne či sa vám ju podarí vybudovať
ak som spravne pochopil, 3/4 roka sa nestretavaju a odvtedy je vas vztah a intimny zivot no bode mrazu. Pisal si, ze sa ani nesnazi, aby si ziskala opat tvoju priazen, to vlastne znamena, ze si jej ukradnuty (???) Dokedy chces este cakat? Dalsi 3/4 roka? Alebo radsej par rokov? Podla toho, co a ako si popisal, vase manzelstvo je v mrtve. Ja som si toto precital medzi riadkami. Ale bol by som rad, pre tvoje dobro, ak by som sa mylil. V kazdom pripade ti chcem popriat pevne nervy a trpezlivost, snad to este zachranis.
je to ťažko ja napríklad vôbec neverím že niekto sa dokáže zmeniť
frnamo je mi to luto ale fakt pokial sa ona vobec nesnazi a lubi druheho ten vztah nema vyznam..bohuzial... keby jej na tebe zalezalo tak sa snazi vo vsetkych oblastiach..len si preboha v tomto nefunkcnom vztahu nenarobte decka aby ste nahodou netrpeli len vy dvaja ale aj dalsi...
Čo by podľa teba mala robiť, aby si jej opäť začal dôverovať?
Jedna vec je, že sa už 9 mesiacov nestretáva s druhým a druhá, či vôbec chce žiť s tebou, či niečo pre ňu znamenáš, či si ťa váži, je jej s tebou príjemne... Ako sa k tebe správa teraz? Robí pre teba pekné maličkosti? Pozeráte si niekedy do očí? Stará sa o domácnosť, navarí?