Nedovera v manzelstve

Príspevok v téme: Nedovera v manzelstve
Frnamo

Poradte ako opat zacat doverovat manzelke?
Asi pred rokom sa schadzala so svojim znamym - kamaratom, co mi spociatku nevadilo, kedze som jej veril na 100%. Postupom casu sa zacala spravat dost odmerane, bez zaujmu o nas vztah. Citil som, ze to ma nieco spolocne s jej stretnutiami, ktore boli tak 3-4x do tyzdna, kde sa samozrejme vyrozpravala svojmu "znamemu" (kamaratovi) a potom doma uz nemala zaujem o nic. Jasne som jej povedal, ze sa mi to nepaci a ze si nezelam, aby sa s nim viac stretavala, kedze to ma negativny vplyv na nas vztah. Napriek tomu sa s nim v tajnosti stretavala dalej, az ked som ich velkou nahodou uvidel spolu (len na kavicke, ziadne drzanie ruk a pod.). Ked som sa ju vypytoval na to, tak mi doslova klamala do oci, ze sa s nim nestretava. Nasiel som jej dokonca aj zalubene e-maily, ktore si s nim vypisovala o 3tej v noci. Po tom, ako som jej to vsetko povedal to olutovala a uz sa s nim nestretava. Nas intimny zivot je od vtedy na bode 0. To, ze mi klamala do oci som jej odpustil, no ona nerobi vsetko pre to, aby som jej opat zacal doverovat a ani jej nedoverujem. Rad by som, ale neviem ako. Deti zatial nemame a ak to pojde takto dalej, tak zrejme ani ziadne nebudu.

kafe

ty si si už odpovedal sám v svojom príspevku z 03.08.2016 o 09:41:33.
Dôvera v manželstve sa obnoviť dá, pokiaľ majú nejakú snahu obaja. Ak z jej strany je snaha biedna a ty sám si v štádiu, že ťa prestáva zaujímať... tak je to v prdeli aj keby sa kočka teraz začala neviem ako snažiť. Proste ona prepásla ten bod zlomu, kedy si mal chuť ešte niečo zachraňovať a ona niečo pre teba znamenala.

Hovoríš, že nerobí všetko preto, aby si jej začal veriť. Čo robí?

neviem111111

ferihitka, no to je teda ohromny zaver. tak hadam ked jej nieco vadilo mala otvorit usta a povedat mu a nie sa zacat stykat s inym. mne po tychto prispevkoch vobec nepripada, ze ma chlapec na haku a nesnazil sa.

ferihitka

zakladateľ, ak je to pravda, čo tu je napísané. vieš ono, možno jej čosi na tebe vadilo, nejaká fakt, že veľká vec, (nikdy neni všetko dokonalé),a proste tak henten ju vypočul, poradil, mala pri nom niečo iné,ako pri tebe. ak si sa možno (netvrdím, že je to tak) nesnažil v niečom,čo ona chcela, nejakú zmenu u teba, tak proste jej padol do oka niekto iný. to sa v živote stáva.proste ju prestalo baviť to, že ju berieš asi ako samozrejmosť. a prestala ju baviť prílišná snaha vo vzťahu, kde asi iniciatívna bola iba ona. to je moj pohlad po tvojich príspevkoch.
jednoducho sa zaláskovala do kamoša, to sa stáva. kedže nevieš, či ťa podviedla fyzicky,či bolo dačo medzi nimi,to už ezistíš, skôr ti ostáva dúfať, ale myslím,že nie. občas sympatie proste prídu k druhému človeku.flirt...
možno zase naopak si ju až príliš dusil láskou a pozornosťou, že potrebovala dačo iné. veľa je možností, čo sa stalo.alebo si ju len nudil už...
neviem, či ostať v manželstve,alebo nie. no poznám jedn omanželstvo, že ona bola roky neverná svojmu mužovi,on to nevedel a ked sa to dozvedel, tak jej odpustil a ona sa s milencom už viac nestýka,..a žije doteraz s mužom normalne relatívne k spokojnosti.
čiže dá sa všeličo odpustiť,ale kedže sa on anesnaží o teba, tak proste znamená to, že nevidí už vo vašom vzťahu zmysel.prestal si ju baviť. manželstvo vníma ako kríž, len nechce sa rozviesť možno jej je pri tebe dobre (možno má určitý finančný štandart, zabezpeku, alebo iné výhody),alebo preto, že proste nechce byt rozvedená.
no neviem, kedže stebou sa ani nesnaží intímne zblíženie, ani nič, ani obnoviť lásku a stratený čas tak ja to vidím aj tak na rozchod. ona už nemá moc záujem.

slovo_g

Necital som celu diskusiu a mozno sa ta to niekto uz pytal. Ste tolke roky spolu, neskusal si sa opytat co sa v nej "zlomilo", co sa zmenilo a preco? Mozno je tam pricina, ktoru sa ti bala/boji povedat, tak si to kompenzuje ...
U mna by to sice nebolo rozhodujuce, ja by som to asi zabalil uz skor, ale mozno sa udobrite a mozno jej pomozes a v dobrom sa rozidete? Neviem, v kazdom pripade nezavideniahodna situacia.
Hlavne vela psychickej pohody a sily.

Frnamo

Vdaka vsetkym za prispevky. V podstate, ako to tu niekto spomenul, musim si poradit sam, hladal som tu len nejaku inspiraciu, ak si niekto presiel niecom podobnym. Rad by som bol, ak by to bol fake, no bohuzial v mojom zivote je to realita (tie checkovania boli kedysi, teraz uz velmi nie). Myslim, ze jej dam este 2-3 mesiace cas, ci sa vobec zacne menit. Problem je v tom, ze vie presne co od nej pozadujem, no napriek tomu nerobi vsetko pre to, aby som jej opat mohol verit, hoci o rozvode nechce ani pocut, mne nevytyka takmer nic. Proste ani sama seba nerozumie preco sa tak sprava. Viem, ze taka 7 rokov nebola, bola zanietena do vztahu, no zrazu sa clovek zmeni pred ocami. Ta afera co mala je uz uzavreta, aj ked dosledky sa prejavu doteraz. Moj pohlad na vec je, ze sa mala az prilis dobre a bola si mnou velmi ista (nikdy som ju nepodviedol). Neplanovane, no vedome sa jej prihodil romanik, ktoreho mozne (teraz uz skutocne) dosledky si vobec neuvedomovala. Vysledok tejto nedovery je citove ochladenie a mne je uz takmer uplne jedno co robi, kde je, co si mysli, jednoducho ma prestava zaujimat. Dobra facka od zivota. Aj takto sa da znicit takmer bezproblemovo fungujuci vztah.

neviem111111

dovera sa obnovuje velmi tazko a z toho co pozorujem si myslim, ze vo vacsine pripadov sa to nepodari. a myslim, ze toto bude jeden z nich, vzhladom na vsetky tvoje opatrenia, ktore musis robit, aby si jej verit mohol, no aj tak neveris. niekedy si treba zvazit, ci sa oplati bojovat za nieco, co sa mozno ani nepodari a v procese nas to znici, alebo pustit nieco, co nie je v poriadku, a pohnut sa dalej so zivotom.