Tabletka po

Príspevok v téme: Tabletka po
Mersynka

Dobrý chcem sa opytat ci mozem byt tehotná priateľ sa domna urobil a hneď po hodine som si zobrala tabletku po je mi niejako zle ked jem a stale spinim svoje dni som mala naposledy 9 júla a 15 mi skončili a pouziti tabletky som 24 jula začala slabšie krvácať a do teraz stale slabšie krvácam tak sa bojim co to moze byt poraďte mi :(

Mersynka

:( to uz viem musim ist k lekárovi moj bývali mi to urobil naschval a teraz ani len nenapise ked mu pisem ze krvácam a je mi stale zle ked nieco jem

Filip TT

Joleen - tabletka PO nezabranuje pocatiu, zabranuje tomu, aby sa pocaty plod uhniezdil v maternici, plod je vypudeny von.

Joleen

T.z ze ta tbl po ucinkuje a rozhadze ti cyklus ono to potrva pokial sa dostavi do normalu. Tehotna urcite nie su inak by si nekrvacala! Radim na gyndu

Mersynka

Dakujem vam za odpoved !! Ano mne je teraz stale zle nechuti mi ani jesť a ked nieco zjem tak mi je na grcku :( a krvácam uz 9 dni a stale mam kŕče ...a tabletku som zobrala hneď po hodine

Joleen

Tabletka PO je jednorazová vysoká dávka ženských hormónov, ktorá ovplyvní ovuláciu (dozrievanie vajíčka), sliznicu v maternici. Má sa podať čo najskôr po pohlavnom styku - najneskôr do 5 dní. Účinnosť časom klesá.
Nežiadúce účinky sú relatívne časté - nevoľnosť, vracanie, bolesti hlavy, brucha, napätie prsníkov, psychické zmeny. Určite sa mení nasledujúca menštruácia, môže prísť v inom čase, mení sa intenzita krvácania pri menzese. Hormonálna tabletka ovplyvní hormonálne celý menštruačný cyklus. Pri meškaní menštruácie je vhodné gynekologické vyšetrenie na vylúčenie tehotenstva.
T.z nie si tehotna ale tá tbl ti zabránila možnému počatiu a tibto teraz vypudi z tela von chápeš?